Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Morgan Johanssons utspel avslöjar socialdemokratins nedsättande syn på invandrare

av | 28 nov, 2019 | Politik

Lästid: 5 minuter

Många socialdemokrater, men även andra vänsterliberaler, inser inte ens själva vilken rasism de cementerar och vilka fördomar de sprider genom sina uttalanden och utspel i sociala medier. Ett bra exempel är Morgan Johanssons senaste inlägg på Twitter som speglar ett rastänk i direkt nedstigande led från socialdemokraternas rasbiologiska institut och partiets övriga mörka rötter, en historia de helst inte vill kännas vid. Dock kan man konstatera att inte mycket har ändrats sedan 30-talet och synen på ”vi” och ”de” inom den socialdemokratiska mentaliteten, vilket Johanssons syn på invandrare tydligt visar. Det handlar nämligen om en form av rasism som är så extremt förminskande och grov att ingen annan än en vänsterliberal eller en socialdemokrat skulle komma undan med den.

På ytan talar socialdemokraternas och vänsterliberalernas representanter gärna och högt om ”alla människors lika värde”. Men detta är bara tomma floskler. I socialdemokraternas och de vänsterliberalernas värld är människor absolut inte lika mycket värda. Till exempel är kriminella invandrare mycket mer värda än deras offer (framför allt svenskar, samt kvinnor och barn).

Än värre är den sorts rasism som den vänsterliberala och socialdemokratiska sidan ägnar sig åt och som fråntar människor rätten att ta ansvar för sina egna liv. Denna rasism är extremt förminskande mot dem man säger sig värna. I deras tankevärld finns nämligen två raser. Det finns den svenska rasen och det finns alla andra, det vill säga invandrarna. Den senare gruppen ses som en homogen grupp och förväntas ha samma politiska (vänster) uppfattningar. De förväntas ha samma syn på kultur (till exempel förväntas vilja ha somalisk folkdans vid det svenska midsommarfirandet samt ogilla ordet jul). De förväntas också ha samma livsmål och samma förutsättningar.

Det är just denna slags rasism som Morgan Johansson ger uttryck för i detta twitterinlägg.

”Invandrare” eller ”utlandsfödda” förutsätter Morgan Johansson vara en homogen grupp där inte en mindre del kan vara kriminell eller ha sociala problem, utan detta måste gälla alla eller ingen. Enligt detta synsätt förutsätter alltså Morgan Johansson att ”utlandsfödda” är en homogen grupp.

Vänsterliberaler och vänsterfalangen inom socialdemokratin har denna idé om att antingen är man född och uppvuxen i Sverige som etnisk svensk och då är man marinerad i rasism, eller så är man född ”någon annanstans”. Är man född ”någon annanstans” förväntas man uppföra sig därefter, oavsett ursprung och kultur. Om ”invandraren” inte uppför sig enligt den vänsterliberala normen kan han av alla ”rättrogna” svenskar kallas för en rad rasistiska och nedsättande tillmälen som ”husblatte” eller ”Onkel Tom”. De vänsterliberala anser att ”invandraren” försöker ställa sig in hos svenskarna. Uttalanden om att invandraren är en svikare som inte ställer upp för ”de egna” är inte ovanlig.

Att en person född i ett annat land kan vara konservativ höger eller till och med Sverigedemokrat efter eget moget övervägande – som till exempel drygt 34% av iranierna, enligt vad som framkom inför valet 2018 – ingår inte i vänsterliberalers universum.

När svensk-iranierna själva får välja – SD klart största parti

Med andra ord anser de alltså inte att en individ med rötter i ett annat land själv kan välja vilken politik den vill sympatisera med. Något mer förminskande och förnedrande är svårt att formulera. Denna vänsterliberala rasism kan även förklara varför migrationsförespråkarna har ett så schizofrent förhållningssätt till begreppet ”svenskhet”. Det finns i deras föreställningsvärld egentligen bara ett tillstånd som är värt att uppnå – svenskhet. Antingen är man svensk eller något annat. Att få bli svensk i denna föreställningsvärld är att upphöjas över alla övriga kulturers och folkslag. Detta är om något att dela in folk i ”vi och dem”, som de brukar använda som ett mantra, men som de egentligen inte förstår innebörden av. Och samtidigt är ”svenskhet” enligt dessa, det sämsta för en infödd svensk. Själva svenskheten är något svensken helst ska förakta och förlöjliga.

Av vilken anledning alla icke-svenskar i världen skulle vilja bli svenskar är faktiskt svårt att förstå, om man inte är vänsterliberal. Svenskhet kan ju inte i en objektiv mening ha ett egenvärde. Det är ett deskriptivt ord som i den bästa av världar förklarar vilken kultur man är född i och vilka värderingar man fått med sig från sin närmaste omgivning. Samtidigt är det ingenting man kan ”bli”. Svensk medborgare är inte detsamma som att vara etnisk svensk. Precis som inte utlandsresande svenskar per automatik blir ryssar, indonesier, kenyaner eller fransmän då de bosätter sig i respektive länder.

Samtidigt hävdar vänsterliberaler med emfas att Sverige saknar kultur. Den svenska kulturen är enligt denna syn inte sitt innehåll utan består i att vara upphöjd över alla andra folkslag. Det har sannolikt inte föresvävat vänsterliberaler att deras sätt att tänka är den yttersta formen av förnedring och avhumanisering som man kan föreställa sig ­– både för svenskar, men också för de invandrare de säger sig värna. Att en svensk minister inte förstår hur detta bidrar till hans eget partis fall är lika häpnadsväckande som ragiskt. Men det är också en bild av hur det svenska sjuklöveretablissemanget mår. Socialdemokratin befinner sig i fritt fall och dess representanter tycks göra allt som står i deras makt för att partiets ras ska fortsätta i oförminskad takt. Dessa dödskyssar är egentligen bara att applådera, om det inte vore för att det socialdemokratiska vanstyret drar med sig hela Sverige i förfallet.

JONAS PERSSON

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer