Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Morden i Marocko är viktigare än Melania Trumps julgranar

av | 29 dec, 2018 | Media

Lästid: 5 minuter

Jag läser hur DN:s ”expert” Jack Werner skriver grötmyndigt om varför svenska medier ska vara återhållsamma med rapporteringen om de grymma avrättningarna av de skandinaviska flickorna Louisa och Maren i Marocko och kan bara konstatera att dylika ”argument” perfekt passar in i agendastyrda medier vars uppgift för länge sedan upphört att vara journalistiskt arbete och istället blivit en megafon åt makten samt ett sätt att uppfostra folket så att hjärnan rattas in på korrekt värdegrundfrekvens. På vilket sätt är till exempel president Donald Trumps samtal med en 7-åring eller Melania Trumps röda julgranar angelägen information för svenska folket, men slakten av två skandinaviska turister inte bör vara det?

Det är nästan rörande att läsa hur Werner – av många betraktad som en aningslös nyttig idiot åt vänsterintressen, på senare tid rejält radikaliserad och långt ifrån den objektiva granskare han själv gärna vill se sig som – desperat försöker argumentera för att svensk mainstreammedia betett sig felfritt då de beskrivit en halshuggning som ”knivskada” och att man inte ska ge nyheten om morden i Marocko någon större plats då detta inte riktigt kan anses angå svenskarna (danska och norska medborgare angår oss bara då det till exempel handlar om skidåkning, hotellverksamhet eller tv-program, namn som Therese Johaug, Petter Stordalen samt förstås Fredrik Skavlan, och kanske drottning Margrete, vem orkar bry sig om några okända jäntor som valt att tälta i Atlasbergen liksom?). Han drar upp en mördare i Sydafrika som exempel och försöker på så sätt rättfärdiga att kriminalitet i långtbortistan inte är något för oss här hemma att älta. Exemplet är både långsökt och meningslöst. Med samma argumentation skulle man samtidigt också kunna hävda att ingenting av det som pågår utanför Sveriges gräns angår svenskarna. Varför alls ha utrikeskorrespondenter som berättar vad som sker ute i världen? I sammanhanget kan man nämna i synnerhet en slags rapportering man då kan tycka får överdrivet med medieutrymme i Sverige, i synnerhet i tidningen DN som upplåter plats åt Werner. Det är främst alla de ymniga texterna om USA:s president Donald Trump och de detaljerade analyserna av vad den mannen och hans hustru företar sig. På vilket sätt berör det oss vanliga svenskar vad Trump kan ha sagt till en 7-åring runt jul? På vilket sätt angår Melania Trumps julgranar oss? Och så vidare, och så vidare. Javisst är Trump president i ett av världens mäktigaste länder, men den detaljerade rapporteringen om hans privatliv saknar faktiskt intresse och vittnar mer om DN:s besatthet av Trump än av att det faktiskt föreligger något allmänintresse av hans varje andetag. Nej just det, jag glömde att DN:s journalistiska uppdrag går ut på att förlöjliga Trump så långt det bara är möjligt. För att? För att svensken ska avsky Trump av hela sitt hjärta. Jag kan anse att folk bör kunna bilda sig egen uppfattning om Trumps politik, men det är ju jag det.

Vad skulle hända om mainstreammedierna någon gång började ta sitt uppdrag på allvar och började skriva hederligt om samhällsproblem som numera berör oss på ett helt nytt sätt och som utsätter Sveriges befolkning för stora risker? Religiös fundamentalism är faktiskt ett samhällsproblem som hittills inte angått Sverige särskilt mycket, men som de senaste åren kommit på tapeten på ett obehagligt vis. I dag lördag den 29 december 2018 frisläpps till exempel fyra terrorsvenskar ut ur fängelset. Samtidigt har regeringskrisen bakbundit Säpo. Det är inte en god start på det nya året. De fyra männen, varav tre är svenska medborgare och en har uppehållstillstånd i Sverige, dömdes 2010 till tolv års fängelse för förberedelse till terrorbrott. Genom telefonavlyssning kunde Säpo avslöja att gruppen planerade att genomföra ett terrordåd på Jyllandspostens redaktion i Köpenhamn på uppdrag av al-Qaida. När den danska polisen slog till mot männen hittades en kpist i bilen, skriver Expressen.

Återfallsrisken för dessa ”terrorsvenskar” är hög, varnar experter som Magnus Ranstorp. Förutom dessa som nu kan vandra ut i friheten och hitta på nya jävelskap har vi flera tusen jihadister i Sverige, främst män som inte drar sig för att begå de mest bestialiska våldsdåd, kanske inte så olika dem som skedde i Marocko. Igår kom uppgifter om en 27-årig tysk kvinna som kallblodigt tagit en 5-årig flicka som slav och lät sedan barnet dö av törst. Dessa individer går fritt omkring bland oss. Att skildra det lidande dessa individer är kapabla att åsamka oss är dessvärre i dagsläget inte rapportering som inte angår oss.Jag vågar påstå tvärtom. Detta angår oss i allra högsta grad, i synnerhet som politikerna inte verkar bry sig om vad deras ansvarslöshet skapar för risker för det svenska folket eller hur fruktansvärt det påverkar samhällsutvecklingen, som i vår moderna tid saknar motstycke i fråga om våld och otrygghet.

Självfallet är det också viktigt att skriva om morden eftersom många människor, i synnerhet ungdomar, beter sig som om hela världen var en enda stor mysig gruppkram där alla älskar och respekterar varandra och där varenda vrå är lika trygg som mammas bakgård. I augusti mördades ett amerikanskt par som cyklade jorden runt, av IS-terrorister i Tadjikistan. Det amerikanska parets attityd var öppenhet och tron på alla människors godhet. Kanske bör turister varnas tydligare för att vissa utflyktsmål, länder och områden är riskabla att besöka. I synnerhet när religiös extremism är inblandad.

U.S. couple killed by ISIS in Tajikistan were on dream cycling vacation

 

Jag önskar självfallet att Jack Werner skulle ha rätt, att våldet som Louise och Maren drabbades av inte skulle angå oss och att medierna därför kunde vara återhållsamma i rapporteringen och därmed bespara oss ångesten och förfäran. Tyvärr berör Maren och Louises öden oss på ett obehagligt närgånget sätt, ungefär tusen gånger mer än färgen på Melania Trumps julgranar.

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer