Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Moderaterna sviker genom fortsatt destruktiv migrationspolitik i Reinfeldts anda

av | 21 apr, 2023 | Migrationskrisen i Europa

Lästid: 4 minuter

Det är med bedrövelse jag följer utvecklingen inom EU och hur politiker från i princip alla borgerliga partier fortsätter arbeta för en migrationspolitik som fullkomligt trasar sönder Europa. Sverige är redan förött av denna destruktiva ansvarslösa migrationspolitik men nu ska övriga Europa tvingas till samma dysfunktionella vänsterliberala utveckling. Föga överraskande är det Reinfeldts migrationspolitiska kronprins Tomas Tobé som är arkitekten bakom denna helt världsfrånvända nya överenskommelse. Att moderaterna inte är att lita på blir tydligt – de är fast beslutna att pådyvla den självmordsbenägna ”öppna era hjärtan”-politiken på hela Europa, även länder som hittills skonats i och med att de stått emot migrationspsykosen. Jag ser ingen annan utväg än att varje land med självaktning lämnar EU, eftersom denna koloss fullkomligt spårat ur och arbetar för att alla dessa anslutna nationer ska förlora sin suveränitet. Det var inte detta vi röstade för när Sverige skulle ansluta sig till handelsunionen EG som sedemera blev EU.

Häromdagen röstade EU-parlamentet om unionens nya så kallade migrationspakt, där massinvandring ska påtvingas medlemsländerna. Sverigedemokraterna var det enda svenska parti som sa nej. Med 420 röster mot 130 röstade ledamöterna ja till de fyra förslag som man enats om i parlamentets ansvariga utskott. Bland dessa ingår huvudsystemet för hur asyl- och migrationspolitiken ska samordnas i EU, som utarbetats av moderaten Tomas Tobé (M). Inte oväntat väcks nu farhågor om att Moderaternas val att gå i helt annan riktning än vad som stipuleras i Tidöavtalet kan äventyra samarbetet mellan SD och regeringen. Denna nya generösa migrationspolitik är nämligen inte alls vad man kommit överens om. Tillsammans med andra nationalistiska partier som spanska Vox, belgiska Vlaams Belang och ungerska Fidesz röstade Sverigedemokraterna mot förslaget.

– Den här paktens lösning är att tvinga medlemsländer att ta emot migranter mot sin vilja, säger den svenske EU-politikern Charlie Weimers (SD).

Målsättningen är att migrationspakten ska kunna klubbas igenom definitivt av ministerrådet och parlamentet under början av 2024, och genomföras till slutet av året.

Charlie Weimers spår framtida problem för Sverige med mer invandring.

–  Att öppna upp för en lag som ger EU-kommissionen möjlighet att diktera migrantkvoten till Sverige anser jag är helt fel väg att gå och kommer skapa problem för svenska regeringar framöver, sa han i torsdagskvällens Aktuellt. Weimers menar att Tobé och Moderaterna inte agerat i linje med Tidöavtalet, något som Mattias Karlsson (SD) håller med om.

”Bakvägen så är moderaternas EU-parlamentariker Tomas Tobé nu på väg att försöka underminera Tidö-avtalets överenskommelser om en ansvarsfull migrationspolitik”, skriver Mattias Karlsson i ett Facebookinlägg med hänvisning till hur SVT:s expert på Europapolitik tolkar innehållet pakten. Vidare ser han inte hur grunden för samarbetet ska kunna finnas kvar ifall regeringen inte försöker stoppa förslaget.

För mig är det tydligt att Fredrik Reinfeldts skugga vilar cementerad på Moderaterna och att de inte är ett parti att lita på, trots att migrationsminister Maria Malmer Stenegard titt som tätt kommer med utspel som ger sken av att Kristerssons regering tänker strama åt migrationen till Sverige. Dessvärre talar ju statistiken emot de fina orden som hörs från Stenegard.

Migrationen till Sverige är fortsatt väldigt stor trots att det ständigt påstås ha skett en åtstramning i migrationspolitiken och det talas om ”paradigmskifte”(något som alltmer klingar som fake news). Nivån av utdelade uppehållstillstånd hamnar 2023 nämligen återigen på en topplista historiskt sett. Invandringen ligger i paritet med de nivåer Sverige hade under Fredrik ”öppna era hjärtan” Reinfeldt-åren. 2023 års första kvartal har nästan 25 000 uppehållstillstånd delats ut. Det blir nästan 100 000 om takten håller i sig.Det vill säga ytterligare 1 miljon invandrare på 10 år… Sverige befinner sig alltså i fortsatt massinvandring.

Och nu har sjuklövern i princip blåst SD i fråga om EU:s migrationsöverenskommelse.

Jag hoppas att SD står på sig. Det är faktiskt helt oacceptabelt att vårt land ska ha fortsatt öppna gränser och strössla asyl över individer som är helt ointresserade av Sverige. Men även om de vore intresserade av Sverige blir de demografiska förändringarna på sikt förödande för Sverige i och med att svenska folket helt byts ut. Och risken är nu att övriga Europa, även länder som förskonats från den dysfunktionella utomeuropeiska invandringen, ska drabbas. Det är mörka utsikter.

EU ska inte ha rätt att bestämma över hur länder utformar sin migrationspolitik. De ska inte bestämma över länders inrikespolitik överhuvudtaget.

*****

Katerina Magasin har haft en rad tekniska problem och blivit utsatt för såväl sabotage som andra typer av attacker. Jag hoppas sidan ska kunna fungera som vanligt igen.

Vill du stötta mitt författarskap får du gärna beställa min senaste satirbok, mejla på katjanouch@gmail.com och märk mejlet ”Sveriges lilla röda”, skicka din adress och vem boken ska dedikeras till så skickar jag betalningsuppgifter för att bekräfta din beställning!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer