Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Moderaterna lägger sig platt för plakatfeminismen”

av | 7 dec, 2017 | Uncategorized, Debatt

Lästid: 3 minuter

Nyligen ställdes Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i SVT:s Morgonstudion inför den obligatoriska frågan: ”Är du feminist?” Det ville han inte svara jakande på. Under viss press backade han och deklarerade senare i SR P3:s Morgonpasset att han visst kan vara det, om det bara betyder till exempel att ”killar inte har rätt att sätta sig på tjejer.” Moderatledarens velande är beklagligt men inte förvånande. Agerandet är symptomatiskt för den tafatthet som ständigt uppvisas inför den välorganiserade nyvänstern. En moderat borde i dagens läge istället vägra kalla sig feminist, skriver i dag Josefin Utas, jämställdhetspolitisk talesperson Medborgerlig Samling och Claes Andersson, styrelseledamot Medborgerlig Samling Väst.

En moderat borde i dagens läge vägra kalla sig feminist. Anledningen till det är enkel. Lika självklart som det är att kvinnor och män ska beredas samma möjligheter, lika litet har dagens feminism med jämställdhet mellan könen att göra. Termen feminism har istället kapats av vänsterradikaler som inte betraktar rättigheter och skyldigheter som universella och individuella. Istället förespråkas en identitetspolitik som leder till splittring och förvirrande maktkamp. Enligt denna förväntas individer vara lojala med grupper som de placeras i baserat på hur deras kroppar ser ut eller hur man identifierar sig. Denna grupptillhörighet är sedan avgörande för om individen anses vara förtryckare eller förtryckt. Med grupptillhörigheten följer även en förväntan på individen att omfatta vissa givna åsikter.

En borgerlig partiledare borde kunna identifiera en ideologisk motpol när han ser en.

Anammandet av dessa idéer, till och med i landets alla högsta nivåer, har fått allvarliga konsekvenser för samhället. Prioriteringen av grupptillhörighet framför individuell kompetens har lett till en ytterligare försvagning av meritokratin, dvs att den mest lämpade och kompetente ska inneha en roll och utföra ett arbete. Identitetspolitiken har också resulterat i diverse verklighetsfrånvända projekt och en stark polarisering, där kvotering och könssegregering nu betraktas som feministiska framgångar. Ändå är det idag närmast obligatoriskt att kalla sig feminist, i alla fall för den offentliga person som vill undkomma drev och anklagelser. Inte ens partiledaren för det största Allianspartiet kan utmana det kravet, vilket tydliggjordes av Kristerssons kappvändning.

Kravet att etikettera sig som feminist förkrymper debatten genom att reducera en komplex strävan till en fråga om för eller emot. Att feminist-etiketten spelar liten roll för människors faktiska beteende har blivit tämligen klart i och med den nu aktuella kampanjen #metoo. Några av de mest högljudda feministerna med tydlig vänsterpolitisk hemvist har själva avslöjats som förgripare med en urusel kvinnosyn. Denna plakatfeminism är ett paket med vackert omslag, men med ett ruttet innehåll. Fina etiketter kan inte övertrumfa individers eget beteende och ansvar.

En borgerlig partiledare borde inte vela inför detta.

Sveriges befolkning vill ha jämställdhet, men en ökad jämställdhet kan aldrig uppnås genom den polarisering mellan kvinnor och män som följer på denna destruktiva feminism. Allianspartierna har beklagligt nog lagt sig platta i denna fråga och utgör ingen verklig opposition.

Medborgerlig Samling (MED) tar principiellt avstånd från de identitetspolitiska angreppen mot vårt samhälles grundvärderingar. Vi menar att våra landvinningar i Sverige inte bygger på nymarxistiskt inspirerade idéer utan på ett tålmodigt samhällsbygge baserat på hederliga och tänkande människors vardagliga arbete. Vi försvarar den västerländska humanistiska samhällsmodellen baserad på vetenskap, individuella rättigheter och personligt ansvarstagande. Individer ska erbjudas samma möjligheter och avkrävas samma skyldigheter, helt oavsett könstillhörighet. Innan den feministiska rörelsen omfattar dessa åsikter, kommer MED aldrig att etikettera sig som ett feministiskt parti.

Josefin Utas, jämställdhetspolitisk talesperson Medborgerlig Samling

Claes Andersson, styrelseledamot Medborgerlig Samling Väst

 

Länk:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ulf-kristersson-kallar-sig-motvilligt-for-feminist

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer