Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Moder Svea i klorna på sina banemän

av | 17 sep, 2018 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

Stackars älskade Moder Svea, så utlämnad åt dem som skadat henne och våldfört sig på henne. Äntligen hade hon en rättvis chans att skaka av sig dem som gjort henne illa men det gick inte bra, det fungerade inte, hon klarade inte av att bli fri. Istället går hon nu en oviss framtid till mötes, i klorna på dem som skadar henne åt det grövsta. Det finns risk att ännu en misshandel kan bli hennes död. Nu uppdagas att regeringen undanhållit en rapport om undermåliga gränskontroller så att den inte skulle påverka valresultatet negativt. Att Sveriges yttre gränser fungerar mycket dåligt skrev jag om redan i augusti 2017.

Sverige har en av Europas sämsta gränskontroller. Det larmar en Schengen-rapport som hemlighållits inför valet, enligt flera källor. Kvällsposten kunde i dag avslöja att kritiken ska ha ansetts politiskt känslig. ”Vi riskerar att släppa in återvändande jihadister och frihetsberövar personer som har rätt att komma in i landet”, säger en erfaren gränspolis till Kvällsposten.

Den misshandlade hustrun, få förstår henne. ”Det är väl bara att gå”, säger det fria folket som lever tryggt och utan blåmärken de tvingas gömma under smink och puder. ”Varför bryter hon inte bara, varför ber hon inte den där skitstöveln fara och flyga?” Men hon återvänder gång på gång, som om hon inte vet bättre. Hon hoppas förstås det ska bli ändring och bättring, han lovar ju så snällt. Efter varje misshandel kommer han, ångerfull, kanske med ett fång röda rosor han lägger varsamt på täcket hon dragit upp för att liksom försöka skydda sig från honom. Han sitter vid hennes sida och snyftar. ”Snälla, förlåt. Jag ska aldrig mer göra illa dig.” Och hon nickar, tyst, ansiktet målat i blått som övergår i gult, värken i revbenen gör varje andetag till ett helvete och hon har inga tårar kvar i sina ögon, men ändå sträcker hon ut handen och rufsar om i hans hår, försöker trösta. ”Jag ska skärpa mig”, viskar hon. Jag vet att jag kan vara jobbig. Det är inte bara ditt fel.”

Den misshandlade hustrun befinner sig i en komplicerad process där hon inte bara kan slå sig fri. Hon har ett känslomässigt engagemang i den som skadar henne, hon hyser kanske fortfarande känslor för honom, och misshandeln, den är också ett slags trygghet, något hon känner till och kan räkna med. Därför stannar hon kvar, hon vet vad hon har men inte vad hon får. Det okända, även om det kanske visar sig innebära frihet, är mer skrämmande än det hon har facit till. För alla runtomkring kan det verkar obegripligt, men det finns en kuslig logik i det.

Moder Svea, hon består av sitt folk, av miljoner individer och deras kroppar och känslor och tankar och idéer. Men det är idag ett kuvat folk, ett hårt prövat folk som likt den misshandlade hustrun nyss haft en chans att slita sig lös men gör det inte. De vet vad de har men inte vad de får och trots att alternativen är bättre än den utdragna plåga de tvingas acceptera vågar de inte välja det nya, de stannar hellre kvar, likt instängda djur i en lada när branden härjar utanför. Istället för att rösta bort de sittande maktmissbrukarna lyssnar folket blint på fagra löften, på misshandlaren som sitter vid sängkanten och som serverar rosor och lögner, om och om igen. Precis som den misshandlade Svea lyssnar, och litar hjärntvättat på vad han säger. Han låter ju så trovärdig, det han säger har han skrivit ut på färgglada affischer och taptserat hela riket med, från det soliga medelhalvslika Skåne över det bördiga Östergötland och uppåt, där vargarna säger godnatt i mörka skogar i Värmland och ännu längre norrut, i midnatssolens land där kalfjället brer ut sig likt världens tak. Från varm vit sand och mjukt skvalpande grönblå vågor i sydligaste södern till den stelfrusna snön uppe på vidsträckta ödsliga fjäll.

Folket hade chansen men gav förtroendet till misshandlarna, till dem som berikar sig och skor sig, till dem som missbrukar makten, till dem som fattar beslut som får katastrofala konsekvenser. Landet blöder men ingen plåstrar om, landet lider men trots att kloka beslut skulle kunna fattas görs det inte. Moder Svea har nya knytnävsslag att vänta, hon kommer bli fortsatt våldtagen och bedragen, skändad och spottad på. Hon hade chansen att säga ifrån men kanske är hon för sjuk, för svag, för förvirrad att förstå vad hon måste göra. Det är inte att fortsätt ta emot rosor och löften från människor som bara ljuger.

Jag fascineras ändå, jag tänker att 75% av folket vill ha det som det varit, med problem som växer, med vård som inte fungerar, med utarmad polis och usel skola, med sjunkande BNP och ökad kriminalitet, med klaner som tar över hela områden och nu även stiger in i riksdagen där de ska tlllgodose sina landsmäns bästa. Svenskar tycks vilja leva i ett samhälle med misshandel, rån, mord, våldtäkter och otrygghet, med stöldligor som har öppen dörr in i Sverige, de kommer resande med bara en kofot i handen och tar för sig av den välförsedda visthusbod som Sverige är. Och folket nickar lydigt och går till sina jobb och fortsätter betala in pengar till ett vansinnigt system där man slösar och felprioriterar. Är folket så hjärntvättat? Är Moder Svea så skadad att hon inte längre kan slita sig fri? Jag vet inte, men jag undrar vad som krävs för att hon ska göra det. Det är bråttom.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer