Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Miss Naima

av | 27 apr, 2017 | Sex

Lästid: 10 minuter

Du har sextio sekunder på dig att klä av dig, ta kuvertet med pengarna mellan tänderna och krypa på knän fram till kvinnan som sitter fullt påklädd i en vit läderfåtölj. Sedan väntar flera timmars förnedring i den välinredda studion. Allt fler vill betala dyrt för att uppleva kontrollförlust och tortyr. Men vad är det som lockar en VD att sitta i bur och bli piskad? För att få svar har Söndags Katerina Janouch träffat Miss Naima, 30, Sveriges skickligaste professionella domina.

Sommardagen är varm och strålande vacker. När jag rullar in med bilen i det lugna villaområdet strax utanför Stockholm möts jag av en stillsam idyll. Blommande rabatter, välklippta gräsmattor och prydliga uppfarter vittnar om ett trevligt och ordnat medelklassliv.

Ingången är på baksidan, har hon skrivit i mejlet. Ingenting skvallrar om att något extraordinärt äger rum i detta hus. Men jag har stämt dejt med en professionell domina och gissar att hennes studio inte är vilket ordinärt hemmakontor för en revisor eller en frilansjournalist som helst. I det avlånga rummet på husets övervåning pågår sessioner av dominans mot arvode. Jag vet inte riktigt vad jag har att vänta mig. Kommer hon vara klädd som hon är en vanlig dag på jobbet? På några av bilderna på hennes hemsida har hon på sig latex och höga klackar och håller i en piska.

Det finns bara runt tio kvinnliga dominor i Sverige, varav inte alla är aktiva i dag, och få av dem arbetar lika professionellt som Miss Naima, som jag precis ska träffa.

Strax öppnar hon. Klädd i jeans och svart topp, med det mörka håret i prydlig page, munnen målad med djuprosa läppstift, vacker och sval. Jag skulle inte känna igen henne från bilderna på henne hemsida.

Vi sätter oss vid bordet i det välstädade köket och jag ber henne berätta om hur det kommer sig att just hon blev en av Sveriges mest renommerade dominor.

– Jag har haft en nyfikenhet för dominans och kontroll (eller snarare frånvaron av kontroll) på ett privat plan ända sedan barnsben då jag älskade att bli bunden när jag lekte indian och jägare med vänner. Intresset tog större proportioner i tjugoårsåldern då jag avslutade ett längre förhållande med en kille. Han kunde inte förstå mitt BDSM-intresse, han såg det som misshandel och tyckte jag var konstig. Då bestämde jag mig för att jag aldrig mer skulle låta någon få säga till mig hur jag skulle vara eller vad som var normalt. Jag lärde mig mycket kring det psykologiska spelet inom BDSM av en dominant man som jag träffade då. Han såg att jag hade en sadistisk ådra och uppmuntrade mig att utveckla min fallenhet för dominans.

    Till skillnad mot vad många tror handlar dock dominans inte alltid om erotik.

– Sex måste inte vara inblandat. I huvudsak handlar det om att lämna över makten till någon annan. Att inte ha någon kontroll kan kännas väldigt befriande. Manliga hierarkier gör det också enklare att spela rollspel. Män har fler mönster de behöver bryta mot. Kvinnor har ännu inte lika mycket makt. Om några decennier är vi kanske mer lika, eftersom allt fler kvinnor blir chefer och hamnar i styrande positioner. Men i dag finns det en större marknad för manlig dominans.

Vi pratar lite om patriarkatet vi lever i, med underlydande och styrande. Bara det militära är en enorm apparat. Naturligtvis finns här många roller att utmana.

Miss Naima var student och hade tre olika jobb när hon bestämde sig för att börja arbeta som professionell domina. Hon startade eget företag och byggde en hemsida. Till en början hyrde hon lokaler men sedan några år har hon studion i villan där hon bor ihop med sin pojkvän.

    Hur fungerar det att arbeta som domina och ha en partner?

– Det faktum att jag har väldigt tydliga gränser i mitt jobb underlättar. Jag och min nuvarande partner var vänner innan vi blev tillsammans så han visste allt om mig. Professionella dominor har nog svårt att hitta en livspartner som kan acceptera deras yrkesval eftersom det går emot samhällets normer som det ser ut idag. Det krävs att partnern är trygg i sig själv samt har lite insikter i BDSM. Och att man har ärlig kommunikation.

    Jag blir nyfiken på vad hennes föräldrar säger, vet de om vad hon jobbar med?

– Ja, det gör de, men de önskar nog att jag hade ”ett vanligt jobb”. De accepterar det jag gör för att de vet att jag är seriös och samtidigt tänker på min säkerhet. Men till sina vänner säger de att jag studerar. Det finns så mycket moralpanik i Sverige.

    Du är trettio, en ålder då många skaffar barn. Kan det förenas med ditt jobb?

– Jag har inte funderat på att skaffa barn. Men jag skulle nog arbeta med något annat om jag var mamma.

Vi lämnar ämnet och återgår till att prata om hennes verksamhet.

– Jag sonderade marknaden och insåg att det fans väldigt få professionella dominor i Sverige och därför en marknad för detta. Eftersom jag är en utpräglad tävlingsmänniska gick jag in helhjärtat för att bli bäst.

Miss Naima kontaktade jurist för att se vilka regler och lagar som gäller och startade sedan sitt företag, vars verksamhetsbeskrivning lyder ”konsult inom personlig utveckling”.

– Det är vad det handlar om, säger hon sakligt. På ett plan finns det förstås ett stråk av sexualitet, men det är en gråzon. Lagen är inte definierad. Man får inte sälja sex men vad är sex egentligen? Det är inte fastställt någonstans.

Viktigt är att påpeka att Miss Naimas klienter aldrig får röra vid henne, aldrig ha någon sexuell kontakt med henne. Hon sysslar inte heller med penetration eller annan sexuell stimulans.

– Det händer så klart att en klient kan bli upphetsad och ibland kan få utlösning av misstag utan att ens ta på sig själv, bara på grund av situationen, men det är inget som är tillåtet hos mig.

Miss Naima har nu arbetat som professionell domina i fem år. Men den som tror att arbetet är lättförtjänta pengar har fel.

– Det är komplex, inget lätt jobb, förklarar hon. Du ska till exempel kunna läsa en person du aldrig träffat på en gång…

Hon går grundligt till väga när hon accepterar en klient (långtifrån alla bli godkända).

– Jag har en omfattande lista som man får fylla i, bland annat berätta om sina erfarenheter och intressen. En del har en konkret önskelista på exakt vad de vill, men det brukar jag säga nej till. Jag kör aldrig efter ett manus, utan anpassar skeendet efter kunden, dagsformen och hur personen är. Det är väldigt olika.

Det blir mellan tre och fem klienter en vanlig vecka. Kortaste sessionen är på två timmar, då är det 1,5 timmes dominans och en halvtimmes feedback. De långa sessionerna är fyra fem timmar. Alla sessionerna äger rum dagtid.

Miss Naima arbetar inte kväll eller natt som hon gjorde i början.

– Det är ett vanligt nio till fem jobb numera, säger hon. Jag måste inte arbeta på obekväma tider, mina kunder kommer ändå.

Tjänar man bra på dominans?

– Timpenningen för en session är bra men som utomstående kan det nog vara svårt att förstå allt obetalt jobb runtomkring som krävs för att kunna upprätthålla en hög standard på en sådan här verksamhet. Dels är det mycket förberedelsearbete inför en session med profilering av varje ny kund, mailkontakt, introduktionsmöten… Men jag lägger också ner tid på utvecklingsarbete för egen del, utvecklar mina kunskaper inom avancerad bondage, samlar inspiration till nya sessioner, kurser plus hemsideutveckling, PR och så vidare.

Vilka är det som söker upp dig och varför vill de bli dominerade?

– Det är väldigt olika… många chefer och högt uppsatta män i maktpositioner vill testa hur det är att förlora kontrollen. Om man i normala fall har ett kontrollbehov blir en session semester från detta. En del män tvingas in i ett fack där de känner att de måste vara starka och bestämma, fast de egentligen inte känner sig bekväma med det. Det slipper de hos mig.

– Men det handlar också om fantasier man inte fått utforska, eftersom man har svårt att hitta någon som kan förstå vad man vill ha. Sen finns även de som är väldigt erfarna inom BDSM där de nått en gräns där de inte hittar någon som kan leverera på den nivå att de kan utvecklas och prova på nya saker. Men också totala nybörjare som fantiserar men inte vågar fråga sin partner. Jag har en åldersgräns, 20-55 år, men det är främst män i 30-40-års åldern som kommer, det handlar förstås också om ekonomi, de som är yngre har sällan råd att betala för en sådan tjänst.

Dominerar du även kvinnor?

– Min profil attraherar mest män, men en del kvinnor hör också av sig. Dock brukar de avboka sedan. Kvinnor är inte vana att betala för sådana här tjänster.

Arbetar du även med par?

– Ja. Många par är nyfikna men vågar inte riktigt. Jag funderar på att börja med mer omfattande coachning och kurser för dem som behöver, det blir då främst information. Att man ska kunna komma till mig om man fastnat i sin relation och behöver komma vidare. Kanske om man har intresse av BDSM men inte vet hur man ska göra. Jag kan ge inspiration och praktiskt kunskap, teknisk information och hjälpa par att utvecklas i sina roller.

Vad ger det dig själv, att dominera?

– Det är ett väldigt stimulerande jobb, säger Miss Naima. Jag har klienter som har kommit regelbundet till mig för sessioner under flera års tid och det är fantastiskt att se hur de utvecklas, hur de vågar sätta ord på sina känslor och fantasier och får ett ökat självförtroende då de bejakar den här sidan. Många av mina klienter utvecklas även på ett privat och yrkesmässigt plan på grund av sessionerna hos mig. Ett BDSM-intresse handlar ofta om en stark läggning, att undertrycka denna gör att man förnekar en del av dig själv vilket kan leda till en dålig självkänsla.  Hos mig kan man testa sina gränser under trygga omständigheter. Jag ser definitivt BDSM som personlig utveckling. Det finns så många mentala tabun att bryta mot.

Kan du få känslor för en klient?

Hon skakar på huvudet.

– Jag har inte fått känslor för en klient, men visst har det hänt att klienter har blivit kära i mig.  Man öppnar sig fullständigt för en annan person och möts av acceptans för det. I kombination med smärta och påslag av endorfiner kan man därför få mycket starka känslor i stunden. ”Bättre än fallskärmshoppning”, har jag fått höra att jag är…

På nätet finns omdömen om Miss Naima. På hennes hemsida men även på andra forum haglar lovorden. Och det är inte svårt att förstå. Miss Naima ger ett sympatiskt intryck och det märks att hon tar sitt jobb på stort allvar.

När vårt samtal börjar närma sig sitt slut ber jag om en mer ingående rundtur i studion. Jag undrar hur en session inleds. Hon pekar på en svartmålad stol som står bakom dörren.

– Jag säger att nu har du sextio sekunder på sig att ta av dig kläderna och hänga upp dem på kroken bakom dig, sen tar du på dig halsbandet och så kan du ta kuvertet med pengarna i munnen och komma krypande till mig där jag sitter.

Stolen där Miss Naima väntar på sin slav är i vitt läder och står en bit ifrån.

Jag ställer mig på knä och hon sätter sig i stolen.

– De brukar bli stressade, för man hinner inte göra allt detta på sextio sekunder, ler hon med en glimt i ögonen.

– Och då får man sitt straff, undrar jag där jag står på knä framför henne

– Precis.

Sedan går vi fram till hyllorna där hennes utrustning finns. Flera breda lådor med rep, piskor (bland annat i amerikanska märket Victor Tella i känguruskinn, för 2500 kr, som håller en livstid), handklovar, hundmatskålar samt en rullvagn med medicinska tillbehör, till exempel handskar i latex och sterila nålar för så kallat ”needle play”.

– Tycker man om att det gör ont så finns olika metoder att framkalla smärta förklarar Miss Naima och visar hur man lyfter upp huden för att kunna sticka igenom den så att inte underliggande vävnad eller organ skadas.

– Jag sätter i allt mellan 4-50 nålar i formationer. Det gör egentligen bara ont när man sätter i dem, inte när de sitter. Men det är inte så många som tar 50 nålar. Vanligast är 6-10. Det är inte bara själva smärtan man gillar, utan också det faktum att jag gillar att tillfoga smärtan och att man inte har något val.

Här finns även redskap för elchocker och diverse stålringar som träs på penisen. Somliga av dem ser avancerade ut, som medeltida tortyrredskap. Att få erektion med en sådan apparat runt könet går förstås inte, men detta är också hela syftet.

I rummet finns också en tandläkarstol från 50-talet, en sjukhussäng, samt två vitlackerade stålburar. Allt är sterilt, rent och fräscht. Fönster som vetter mot gatan har ljusa gardiner i stadigt tyg. Och eventuella ljud hörs knappast ut.

Jag undrar om grannarna vet vad som pågår i hennes hus.

Hon ler.

– Det tror jag inte, säger hon.

FAKTA:

Namn: Artistnamnet är Miss Naima. (Vill ej framträda under sitt vanliga namn)

Ålder: 30

Bor: Utanför Stockholm.

Familj: Pojkvän.

Yrke: Professionell domina.

Hemsida: www.missnaima.com

DE FEM VANLIGASTE ÖNSKEMÅLEN:

  1. Bondage (shibari, som innebär japansk repkonst, burar)
  2. Smärta (i alla former, tex pisk, ballbusting, dvs olika former av våld mot pungen, bröstvårtstortyr)
  3. Förnedring (ofta verbal förnedring genom att ta bort en del av manligheten hos män, få honom att känna sig utnyttjad, använd, maktlös och förnedrad).
  4. Förhör (om tankar och fantasier man haft och sexuella erfarenheter som är jobbiga att berätta om, under tortyr, man blir tvingad att berätta om jobbiga saker).
  5. Ekonomisk dominans (ofta genom att man spelar på de traditionella rollerna, en maktförskjutning i kombination med förnedring, tex betala dominans räkningar, komma och städa hennes hem och betala för att göra det, tigga och be om att få betala dominans dejt med en annan man, ta mannens kreditkort och shoppa för det).

 

 

 

 

/ruta/

SÅ HÄR KAN EN SESSION GÅ TILL:

Klienten får fylla i en s k ”safe list” med en presentation, intressen, tidigare erfarenheter etc. Alla frågor/funderingar tas på mejl innan.

Ibland föregås sessionen av ett möte på stan (frivilligt).

Tidpunkt bestäms.

När klienten kommer börjar sessionen direkt.

Dominan är oftast businessklädd i kjol, blus, kavaj, stilettklackar. Ibland i latex.

Dominan klär inte upp sig för någon annans skull – hon är inte objektet. Allt är på hennes villkor.

Sessionen kan gå ut på att man blir bunden och får prova på smärta i olika former.

Ofta innehåller en session mycket verbal dominans, ett psykologiskt spel som handlar om att måla in den undergivna i ett hörn.

En del önskar medical play – nålar, medicinska gags, som ett rollspel, en läkarundersökning.

Dominan tar aldrig på någon om det inte är för att tillfoga smärta. Hon tar inte på könsorganet såvida hon inte sätter på en kyskhetsbur på könet, i den kan mannen inte ha stånd utan att det gör väldigt ont. Själva begränsningarna är också det som ofta utgör spänningen i sessionen, han är inte värd att ha det skönt eller njuta av någon sexuell kontakt. Han finns där för att tillfredsställa dominan på det sätt hon önskar och vill, tex genom att utsättas för smärta eller förnedring som underhållning och hennes objekt.

Obligatorisk trettio minuter feedback efteråt.

– Denna tid är avsedd för att kunden ska ha tid att kunna gå ur sin roll och landa efter en session som kanske har varit väldigt tuff både fysiskt och mentalt. Det händer att en klient når subspace (ett slags läge där man går in i ett annat medvetandetillstånd) under en session, då behöver man bli ”upp-plockad” för att kunna komma tillbaka till världen på ett bra sätt. Ibland kan jag ha en klient som ligger och gråter i 20-30 minuter efter en session, det kanske är första gången man gråter på många år. Det handlar då ofta om att man har någon blockad som lossnat, något i personens privatliv som den förtryckt och som behöver komma ut. Då finns jag där för att klienten ska kunna känna sig trygg och inte ensam, kanske genom en kram eller klapp, genom att man får tid att vila och komma tillbaka eller genom samtal.

Sedan är sessionen slut.

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer