Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Mina elever vittnar om att situationen förvärrats”

av | 17 mar, 2018 | Samhälle

Lästid: 3 minuter

”Våldtäktsman kan ha gått fri p g a sekretess.” En kvinna utsätts för grovt våldtäkt av några ungdomar. Men HVB-hem väljer att förövarna ska skyddas av sträng sekretess när åklagare begär uppgifterna av kommunen. Ja, vi har kommit till den punkt där myndigheterna och rättsväsen skyddar förövare. Regeringen och rättsväsen har vänt våra medborgare ryggen. Och samhällets svagaste fortsätter betala ett högt pris för det. Det skriver i dag Bianca Muratagic.

Det är så många våldtäkter i Sverige att hjärnan och kroppen stänger av. Vi är där, inser jag och tanken paralyserar mig. Massiva våldtäkter, det vidriga daltandet och beskyddande av förövare och sexuella förbrytare har normaliserats. Det är en del av vår vardag, något vi har lärt oss acceptera och leva med. Sakta men säkert har våra hjärnor indoktrinerats och matats med samma information. Allt som upprepas blir monotont till slut. Så pass mycket att vi blir helt avtrubbade och ger upp.
Ja, vi har kommit till den punkt där myndigheterna och rättsväsen skyddar förövare. Vi måste förstå dem. Sveriges polis, media och socialtjänst snyfthistorier och offer av grova sexbrottslingar och pedofiler. Och det slutar inte där. Lämnar du in ditt vapen frivilligt så slipper du fängelse. Och kom ihåg att kriminella och våldtäktsmän har det svårt. Tänk på att de är också offer och att vi inte vad för slags trauma de har varit med om.

Mina sångelever, vänner, bekanta och följare på Facebook berättar och skriver dagligen hur de och deras barn utsätts för våld och hot. Att de förföljs, trakasseras, jagas och blir anfallna mitt på gatan. Unga flickor och kvinnor vågar inte gå ut. De anmäler men inget händer. ”Det har blivit värre.” ”Det är en mardröm.” ”Jag är livrädd, min kompis blev våldtagen.” ”Min vännina blev misshandlad.” ”Min syster blev överfallen av flera killar.” ”Jag vågar inte gå ut ensam.” ”Jag är hemsk orolig för min dotter, hon är snart tio år.” Vi har IS-återvändare och resenärer och tusentals jihadister i Sverige, vi har mordoffer som ställs mot våldtäktsoffer, granatattacker, vi har kriminella gäng som inte tvekar att använda granater vid attacker mot poliser. Vi har våldtäkter som läggs på hög och brottslingar som går fria.

Det är tydligt att rättsväsendet har massor av tid och resurser och när statliga bidrag på 600.000 går till organisationer som ägnar sig åt att anmäla äldre damer för deras grova språk istället för att tänka på vår allmänna trygghet och säkerhet och andra antidemokratiska rörelser där kvinnor har inget värde och rättigheter. Ett samhälle där en kvinna känner sig rädd, hotad och otrygg är ett farligt och destabiliserat samhälle.

Brottsoffer liksom de som vågar tala öppet om  missförhållande förföljs, vanhedras och bestraffas. Regeringen och rättsväsen har vänt våra medborgare ryggen. Och samhällets svagaste fortsätter betala betala ett högt pris för det.

BIANCA MURATAGIC

Bianca Muratagic arbetar som sångpedagog, konstnärlig ledare, konsertarrangör och sångerska. Hon driver sitt eget företag, musikskolan Sångakademi Bianca i Uppsala.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer