Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Miljöpartistiskt hyckleri: Att bygga järnridå runt sin tomt men inte runt sitt land

av | 22 jan, 2019 | Samhälle

Lästid: 5 minuter

I gårdagens text ställde jag frågan – är politikerna dumma? Eller är de onda? Eller kanske, ve och fasa, både och? Eller är det så att regler man anser ska gälla för folket inte gäller för dem själva. Att heliga principer och moral är viktiga i en stor helhet, men inte behöver gälla den egna individen. Jag funderar på det när jag hör den nya kulturministern Amanda Lind säga att det fria ordet hotas av nationalister. Jag funderar på hur det står till med Amandas egen syn på vad som är privat och vad som är offentligt, och varför de extrema åsikterna angående nationalism aldrig gäller globalistvurmarnas egna bakgårdar.

Jag förundras alltid över hyckleri när det blottläggs, och särskilt när det gäller politiker, som ju ska styra landet och folket som bor där. Man sätter sig på moraliskt höga hästar och predikar vad som är rätt och riktigt för populasen, pöbeln, den stora massan av namnlösa individer som förväntas arbeta och bidra till statskassan med sina surt förvärvade skattepengar, pengar som politikerna många gånger slösar på rena idiotier och givetvis för att berika sig själva med genom generösa löner. Det är dessa skattebetalare som man kräver obrottslig lojalitet av men som man sedan utan problem spottar i ansiktet. Inte med fina ord, givetvis, för de fina orden är fulla av löften och floskler. Men genom hur man samtidigt lever. Miljöpartiet är det parti som driver på för en generös migrationspolitik och nu säger Amanda Lind att det fria ordet hotas av nationalism. Själv har hon dock uttryckt stöd till organisationer och personer som är extremister och som är demokratins sanna fiender, som islamisten Mehmet Kaplan, hennes före detta kollega i Miljöpartiet, ett stöd hon inte tagit tillbaka.  Inte nog med det. Sin egen gendom väljer Amanda Lind också att noga skydda från obehöriga med plank och järngrind.

Citat ur intervjun med Amanda Linds make Björnola Lind från 2013, där han berättar om renoveringen av familjens hus i Härnösand:

Till sist var huset så pass iordningställt att det gick att flytta in. Då var det dags att ta itu med nästa sak – alla människor som ständigt och jämt traskade över tomten.

– Jag är inte en person som gillar att höja rösten och säga ifrån. Så jag funderade ut andra sätt, berättar han.

Först av allt byggdes den vedbod som senare förvandlades till bastu. Då slutade de vuxna att gå över gården.

– Men barnen fortsatte. Så jag byggde ett plank.

Men i planket fanns en öppning. Även om de flesta barnen förstod att det inte längre passade sig att gena över någon annans tomt så var det ändå några som smet förbi. Men när de sirliga järngrindarna kom på plats var det stopp.

– Sedan dess har ingen genat. Vad jag vet, säger han med ett skratt.

Att stoppa barn från att gena över sin egen privata tomt med en sirlig järnridå… förlåt, järngrind går bra, och jag har inga problem med att människor skyddar sin privata egendom, men då ska man inte propagera för andra att sådant är fientligt, för då är man en hycklare. För hur står det till med åsikterna om att det samtidigt är okej när obehöriga genar över ett helt land? Som inte respekterar lagar, regler och det man kommit överens om? Som missbrukar ett lands generositet och demokrati? Kanhända plank och järngrind runt den egna tomten och gränser runt ett land kan vara en märklig jämförelse, eller kanske rentav en småaktig sådan, men i tider då genuina personer saknas i det offentliga rummet och då frågeställningar om just nationalstat och nationell identitet reses allt oftare, är det ytterst relevant. Varför är det viktigt att skydda den egna trädgården, men inte landet denna trädgård befinner sig i? Varför döma och fördöma politiska ledare som vill sätta upp plank och sirliga järngrindar runt sina länder, när man i det privata agerar på exakt samma sätt? Enligt Miljöpartiets sätt att resonera bör Sverige ha en fortsatt generös flyktingpolitik och helst bör gränsen avskaffas i sann globaliseringsanda. Amanda Lind anser att nationalism, alltså vurm för det egna landet, är farligt. Därför tycker jag de här frågorna bör ställas så att eventuella inkonsekvenser reds ut en gång för alla. Varför tycker inte familjen Lind att vem som helst ska kunna gena över deras tomt? Kanske rentav slå ner sina bopålar i deras trädgård, eller i det stora huset de så varsamt renoverat? Det är väl inte så att Linds anser att man ska göra skillnad på mitt och ditt?

Amanda Lind och hennes principer är inte de enda som bör ifrågasättas, när vi ändå håller på. Det finns flera välavlönade, medialt exponerade hycklare som gott kan få dra ner brallorna och visa sina sanna färger (de som sägs vara röda men som under ytan är mörkblå). Som Jan Eliasson, som kallar sig socialdemokrat men vars liv pågår i lyx i en mångmiljonvilla där han kan sitta ihop med hustru och hund och avnjuta klassisk musik. Det är lätt för Jan att tycka att Sverige ska vara en humantär stormakt och satsa på flyktingar och kultur, för han själv behöver inte göra några uppoffringar. Samma sak för Advokatsamfundets generalsekreterare Anne ”Marie-Antoinette” Ramberg, som bor flott på Östermalm och frotterar sig med andra miljonärer, ändå anser denna överklassdam att de fattigaste i samhället måste uppoffra sig för att försörja invandrare genom ett orättvist bidragssystem.

Vi har givetvis också miljöpartisten Isabella Lövin som pratar mycket om klimat och utsläpp men vars familj kör bilar som är allt annat miljövänliga. Åsa Romson, före detta miljöpartistiskt språkrör, använde giftig miljöfarlig färg när båten skulle målas om. Sossen Björn Rosengren är trogen sin socialistiska ideologi i tanken men i verkligheten lever han som den värsta överklassplayboy. Inte delar han med sig av sina rikedomar, bland annat ihopskrapade av fattigpensionärers skattepengar, för att dela med sig till sjuka barn och misshandlade kvinnor som lever i samhällets utkanter. Så sent som igår hörde jag om en småbarnsmamma som med sina två små inte har någonstans att bo. Inte erbjuder Eliasson, Ramberg eller Rosengren henne en bostadsrätt som de bekostat. Och listan är oändlig. Så kallade humanister och socialister som sitter i inhägnade, dyra bostäder, med konton sprängfyllda av pengar, och talar om för vanligt folk att de är mindre vetande, onda, att de bör dela med sig, att de ska visa solidaritet.

Och sen undrar man varför politikerföraktet växer.

*******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer