Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Miljöpartiets Annika Hirvonen stöttar lagbrott – bor ihop med utvisningsdömd afghan

av | 2 dec, 2020 | Maktmissbruk

Lästid: 4 minuter

Miljöpartiets tunga namn Annika Hirvonen är en av dem som mest högljutt propagerar för att vuxna män från Afghanistan som ljugit sig in i Sverige genom att hävda att de är barn och därefter åtnjutit miljonregn i form av bidrag och andra förmåner från samhället, har ett egenintresse i att dessa afghanska bedragare ska få stanna i Sverige. Igår avslöjade vi i oberoende medier att Hirvonen själv har en 22-årig afghan inneboende hemma hos sig. Det visar sig dessutom att afghanen redan 2017 fått avslag av Migrationsverket på sin asylansökan, vilket även innebär att han utvisas till Afghanistan eller annat land han kan tänkas återvända till. Ett beslut han absolut inte respekterat. Istället har han stannat kvar i Sverige. Annika Hirvonen tycker det är helt i sin ordning att hon som politiker går emot Sveriges lagar och regler och ger den utvisningsdömde afghanen husrum i sitt hem. I mina ögon sänder detta helt sjuka signaler till alla illegala migranter och undergräver allvarligt Sveriges migrationspolitik.

Folkbokföringen samt de olika adresstjänsterna på nätet visar att 31-åriga Hirvonen, som skilde sig i somras, bor i en villa i Sundbyberg tillsammans med sina barn och sedan fredagen den 27 november även med en – enligt egen utsago – 22-årig migrant från Afghanistan.

Tidningen Samhällsnytt kunde igår avslöja att Hirvonens inneboende afghanska migrant redan 2017 fick utvisningsbeslut från Migrationsverket, som anser att han inte är en flykting och att han därför ska återvända till sitt hemland.

Från Samhällsnytt:

Samhällsnytt har tagit del av handlingar från migrationsdomstolen i Göteborg som visar att afghanen ansökte om asyl den 29 september 2015 under det aktuella årets migrantkaos.

Mannen har uppgett att han är i behov av skydd och att han vid ett återvändande till Afghanistan riskerar att utsättas för skyddsgrundande behandling av talibaner eller Islamiska Staten med anledning av att han är hazar och shiamuslim.

Men Migrationsdomstolen anser inte att mannen har gjort sannolikt att det finns en hotbild mot honom i hemlandet. Det finns inte heller någon annan anledning att bevilja honom uppehålls- och arbetstillstånd i Sverige.

Det framgår av ett beslut från Migrationsverkets asylprövningsenhet i Göteborg daterat den 26 september 2017 att migranten inte ska klassas som flykting och att han ska utvisas till hemlandet Afghanistan.

Jag anser det ytterst anmärkningsvärt att en folkvald politiker på detta sätt normaliserar illegal migration och möjliggör för en migrant utan asylskäl att dröja sig kvar i Sverige, trots att han bör återvända till sitt hemland. Det är exakt sådant beteende och skyddande av illegala migranter som gör att de kan fortsätta leva sitt liv i Sverige som om lagar och regler inte angår dem. Detta urholkar rättsstaten och skapar respektlöshet för de lagar vi har i Sverige. Det är inte att undra på att de migranter som får utvisningsbeslut struntar högaktningsfullt i att lämna Sverige som anbefalles, och istället fortsätter uppehålla sig här illegalt. Så gjorde till exempel terroristen Rakhmat Akilov.

Som vanligt är det ingen i de etablerade medierna som gräver i saken. Hirvonens aktivism ska tydligen få pågå ostört. Men vi i fria medier tänker inte stillatigande se på när politiker bidrar till lagbrott. Hirvonen borde lämna sin politiska gärning om hon tänker fortsätta möjliggöra illegal migration.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer