Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Metoo handlar inte om sex – det är en maktkamp

av | 12 nov, 2017 | Uncategorized, Debatt

Lästid: 3 minuter

”Arga vita män” blev ett begrepp i USA på 90-talet och användes flitigt under den amerikanska valkampanjen för att mota Trump i grind och säkra Clintons valseger. Att vara man, vit och arg brukar i PK-sammanhang framställas som något patetiskt och lite löjligt, närmast en mental diagnos. Redan i Sovjetstaten var det vanligt att diagnostisera arga kritiker med en psykisk åkomma, som kunde förklara deras negativa inställning till kommunismen. Just nu är det passande att fokusera på kåta vita män istället för att ta itu med grova brott, menar  yogaläraren Jan-Olof Sandgren.

Utan att ha något statistiskt underlag tycker jag inte gruppen vita män sticker ut särskilt när det gäller ilska. Snarare tvärtom. Ska man över huvud taget kategorisera efter hudfärg och kön, tror jag de flesta upplever vita män som ganska lugna, resonabla och avvaktande. Joakim Lamotte är dock ett undantag. Något han har fått äta upp ett antal gånger. Nu senast i webbtidningen Paragraf som tar heder och ära av hans journalistiska gärning, utan att en enda gång (i den ganska långa artikeln) diskutera om han har rätt eller fel. All kritik handlar om att han är en tönt, gillar uppmärksamhet och dessutom tjänar pengar. Men framför allt gör han det ödesdigra misstaget att vara arg.

De vita männen är i blåsväder på flera sätt. En rad sexförbrytare har nyligen avslöjats med namn och bild i tidningen. Alla visade sig vara helyllesvenskar mitt i karriären (utom en som var pixlad och därför svår att bedöma). För nio år sen stack till exempel Martin Timell handen innanför trosorna på en kvinna som satt i en badtunna på hans tomt. Fem år senare skickade Lasse Kronér privata sms till en kvinna han träffat i jobbet, och flera av messen lär ha varit överdrivet hjärtliga. Från Hollywood rapporteras att skådespelaren Kevin Spacey för 31 år sedan tryckte sin (påklädda) kropp mot en då 14-årig pojke (en skådespelarkollega). Och det var väl inte mer än några månader sen Anders Borg drog ner byxorna i skärgården.

Jag vill inte på något sätt ursäkta sexuella trakasserier bland kändisar eller på arbetsplatsen, men visst känns det lite provocerande att polisen måste utreda ”harmlösa” händelser som inträffat för flera år sedan, och samtidigt prioritera bort grova och fullbordade våldtäkter på barn och minderåriga. Uppenbarligen handlar det väldigt lite om sex. Och väldigt mycket om maktkamp, där ena sidan börjar vädra morgonluft och gräver i arkiven för att flytta fram sina positioner. Argumentet ”En arg vit man” har fått sällskap av ”En kåt vit man”. Temperament och sexdrift är tydligen något ytterst opassande för den kategori svenskar som vanligtvis sköter sig, går till jobbet varje dag och bidrar med de största skatteintäkterna.

Jan-Olof Sandgren

Jan-Olof Sandgren är yogalärare, boende i Angered utanför Göteborg. Från början utbildad biolog, med en brokig yrkeskarriär som vaktmästare, biståndsarbetare, illustratör, barnboksförfattare mm. Har legat i politisk träda sedan 80-talet, men har nyligen kastat sig in i debatten om det sekulära samhället och försvar av västerländsk kultur.

LÄNKAR:

 

Den beroende Joakim Lamotte

 

För två månader sedan blev en 12-årig flicka indragen av en äldre kille på toaletten på stationshuset i centrala Stenungsund. Flickan blev våldtagen, misshandlad och hotad till livet. Hon och hennes mamma gick till polisen och gjorde anmälan och berättade vem killen var, men nu två månader senare har polisen inte ens förhört den misstänkte våldtäktsmannen, trots att de vet vad han heter och var han bor.Igår kontaktade mamman mig och berättade att hon och hennes 12-åriga dotter tvingas se den här killen ute på gatorna i Stenungsund, och att han hånler varje gång de möts. Hennes dotter har fått livet förstört och jag bestämde mig för att ringa polisen för att undersöka varför de inte gripit killen. Svaret jag fick var chockartat, som ett rop på hjälp från polisens utredare, som berättar att de inte ens hinner utreda våldtäkter på 3-åriga barn.Titta och lyssna på detta och dela så mycket det bara går. Se till att varenda politiker i Sverige får se det här klippet. Folk måste få upp ögonen för hur vårt rättsväsende blöder inifrån!_____________________________________________Stöd till arbete med oberoende journalistik och fri debatt.Swish: 0707760990Gilla sidan: Joakim LamotteHar du något du vill tipsa om, eller är du intresserad av att själv skriva en text eller publicera ett filmklipp på min sida? Tveka inte att höra av dig.

Publicerat av Joakim Lamotte den 31 augusti 2017

 

https://www.expressen.se/noje/bevisen-som-kan-fria-och-falla-timell/

 

https://www.expressen.se/noje/ny-kvinna-trader-fram-slog-larm-om-kroners-sms/

 

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer