Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Medelklassens uppvaknande är lika smärtsamt som motvilligt

av | 8 jul, 2019 | Det nya Sverige

Lästid: 5 minuter

Det skulle ju bli så bra i Sverige, med raketforskare och kirurger, ja hela det samhällsnödvändiga kompetensregnet! Bara man var tillräckligt snäll, tolerant och diplomatiskt skulle allt ordna sig. Bara man vurmade för mångfald, tolerans och inkludering skulle projektet bli så lyckat. Medelklassen styrdes och indoktrinerades mentalt genom politisk hjärntvätt där medierna varit (och är) ett viktigt verktyg, och tog sig därför an det mångkulturella experimentet med stor entusiasm. Ilskan och föraktet mot dem som vågade knysta en stavelse av kritik var massiv. Hur vågade ens någon utmana humanismen, och framför allt den gränslösa givmildheten med landets resurser? Det enda som krävdes var ju öppna hjärtan och välvilja, förståelse och acceptans. Hur skulle något kunnat gå snett? Men snett har det gått, i rasande fart. Grupper ställs mot varandra, kommunerna håller på att gå i konkurs och våldet eskalerar. Signalpolitiken om att Sverige är ett land lika vekt på principer som rikt på bidrag har flugit runt jorden, något som som resulterat i en historiskt aldrig tidigare skådad massinvandring som förändrat, och fortsätter förändra, Sverige i grunden. Och dessa destruktiva och dränerande kulturkrockar har bland annat möjliggjorts av en lika naiv som godtrogen majoritet – nämligen medelklassen. Nu i elfte timmen kommer dock uppvaknandet. Men det sker motvilligt, med reservationer, och med en blind förhoppning om att de politiker som skapat kaoset ska klara av att ställa allt till rätta.

Nånting håller på att förändras i Sverige, det är en sak som är klar. Kanske i takt med att medelklassens folk inser att deras egna älskade barn riskerar misshandel, rån och våldtäkt? Kanske när de själva inte längre kan leva som de alltid gjort, för att deras tidigare lugna villaidyll numera får påhälsningar av aggressiva utländska rånarligor som skövlar deras hus och kanske till och med hotar att döda dem? Kanske när en icke oansenlig andel av ensamkommande ”pojkar” som de inbillats är barn visat sig vara 40-åriga farbröder som säljer knark och tror alla obeslöjade kvinnor är horor? Kanske när de inser att det som skrivs i alternativa medier faktiskt speglar verkligheten mer sanningsenligt än de tillrättalagda falsarierna i Sveriges Television, Sveriges Radio samt Dagens Nyheter, mediekanaler de tidigare litat på men som nu mest bara verkar innehålla propaganda mot den så kallade ”högerpopulismen” och en massa påhitt om ”klimatet”, orkestrerat av en cynisk vuxenvärld som utnyttjar en tonåring med neuropsykiatrisk diagnos för att vrida bort fokus från verkliga samhällsproblem?

Man ser dem i alla fall allt oftare, de välbärgade individerna som på sociala medier ”kommer ut” genom att vädra sitt uppvaknande ur illusionen att mångkultur är gynnsam och att massinvandring av individer med diametralt annorlunda social och kulturell bakgrund ska skapa något hållbart och positivt i längden. Så här skrev en av dem på Twitter i helgen, dock var det viktigt av honom att poängtera sin politiska hemvist. För att ingen skulle kunna misstänka att han kanske tänkte rösta på SD… Det ville han vara tydlig med!

”Jag är inte SD-supporter (vill vara tydlig med det). Ser mig nog som moderat. Men jag förstår debatten runt ”Jimmy-moment”. Mitt moment: Förra veckan blev frugan trakasserad när hon var med barnen vid lokala badsjön. Idag taffsad på när hon är på lekland med barnen. Förbannad.”

Av hans presentation att döma är denna övre medelklasspappa akademiskt skolad,är framgångsrik och har gott om pengar, han och hans familj lever på behörigt avstånd från no go-zonernas brinnande bilar. Han verkar uppskatta ett gott vin och man förstår att han troligen kan unna sig en privat vårdförsäkring. Saken är bara den att det inte kan skydda honom från den nya svenska verkligheten där alla människor inte är lika mycket värda, eftersom vissa flickor sexualiseras redan i förskolan, medan andra aldrig får gå klart skolan för de försvinner nu under sommarlovet för att giftas bort med gamla gubbar i något Mellanösternland. Det Sverige han vant sig vid och har växt upp i har ersatts av en dystopisk mardröm, med fortsatt tillrättalagda kulisser av harmoni, men bakom vilka våld, misär, extremism och terrorhot lurar. Det lugna vackra land som var hans och där han bekymmersfritt kunde cykla, gå och bada, fiska, leka ute varma sommarkvällar utan en känsla av osäkerhet och rädsla är borta. Istället: Enter barngäng som ska ”knulla din mamma”, gruppbråk, bränder, stenkastning mot blåljuspersonal, bibliotek med väktare, shariapoliser, torterade djur och avrättningar på öppen gata.

Tror den vindrickande medelklasspappan att Sverige har en bra framtid att erbjuda hans barn? Om han har döttrar, kommer han kunna sova gott när de är ute med sina väninnor? Om han har söner, kommer han kunna slappna av och vara säker på att de inte får en kniv i ryggen när de festar? Framför allt, tror han att Annie Lööf, Ulf Kristersson eller Nyamko Sabuni ska kunna reda upp den röra deras ansvarslösa, Sverigefientliga politik ställt till med?

Får man gissa att det kommer bli många, många ”Jimmie moments” framöver för den hittills aninglösa medelklassen? Men det är nyttigt, och oundvikligt. Folkpartiserna, moderaterna och centernanhängarna smakar nu konsekvenserna av den politik de röstat fram. För nu kommer ingen längre undan.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer