Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Medan politiker planerar för sjukinvandring tvingas svenskar bli vårdflyktingar

av | 1 feb, 2019 | Samhälle

Lästid: 3 minuter

I förrgår skrev jag om de nya migrationspolitiska planerna för Sverige. De nya reglerna innebär att svår sjukdom blir asylskäl, samtidigt som även svävande begrepp som ”skörhet” och utsatthet” blir det. Samtidigt finns det människor i Sverige, svenska medborgare som betalar skatt och således bör få ta del av välfärdssamhälles tjänster, som osynliggörs och negligeras. Till exempel tusentals nackskadade som ingen inom vården tar ansvar för. Denna patientgrupp ignoreras helt och får på egen hand söka vård utomlands. I går skickade gruppen ett öppet brev till socialministern. Samtidigt som Sverige blir asylland för svårt sjuka, tvingas alltså skadade svenskar bli vårdflyktingar. Detta är inte vård i världsklass, och inte värdigt ett samhälle med världens högsta skatter.

Personskadeföreningen NRH är en rikstäckande ideell patientförening där skadade som orkar efter bästa förmåga ger stöd och försöker hjälpa andra skadade som erfar och upplever liknande situationer som de själva.
Jag fick ett mejl av en av de nackskadade som vill att brevet kommer ut i offentligheten.
Så här skriver hon:
”Idag har Personskadeföreningen NRH skrivit ett öppet brev till socialministern och socialförsäkringsministern gällande att ingen inom svensk vård tar ansvar för tusentals nackskadade. Istället ignoreras denna patientgrupp helt och får på egen hand söka vård utomlands.
Jag är en av alla de nackskadade som inte fått hjälp för mina svåra och livshotande skador Sverige. Min nacke var så instabil att skallen satt lös. Något som redan påvisades för tio år sedan men som ignorerades och bortförklarades av vården. Behandlingen som erbjudits är sjukgymnastik, KBT/ACT-terapi och mängder med recept på diverse narkotikaklassade läkemedel. Till slut var jag så dålig att jag inte hade något val. Jag är en av de som tvingats bli vårdflykting.
Jag har bekostat all vård själv. Åkt Sverige och Europa runt för röntgenunderskningar, utredningar och konsultationer. Till slut var den enda utvägen en operation i Barcelona. Eftervården i Sverige har enbart bestått av nekade remisser trots min läkares påtryckningar om en gedigen rehabilitering så att jag kan återgå till arbetet. Jag blir alltså nekad rehabilitering efter att ha stelopererat nacken från skallen ner till första kotan i bröstryggen, en operation som kostade mig 600.000:-.
Min rehabilitering får också jag bekosta själv.
Vad får vi för mina skattepengar?”
Personskadeföreningen NRH:s öppna brev:
Ja, det är verkligen en berättigad fråga.
Varför ska grupp ställas mot grupp?
Hur kommer det sig att Sverige inte har råd att hjälpa skadade svenska medborgare men planerar att svår sjukdom för ickesvenskar ska anses vara ett asylskäl?
Vad får vi för våra skattepengar?
Jag är osäker på om vi får något svar.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer