Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Medan mainstreammedier tittar bort sprider sig terrorn i Sverige

av | 2 jun, 2020 | Samhälle

Lästid: 5 minuter

Medan andra länders våldsamheter uppmärksammas med illa återhållen indignation i våra mainstreammedier, normaliseras och relativiseras det eskalerande våldet i Sverige, som om det är något acceptabelt. Syftet är inte att ge saklig och korrekt information eller ha nyanserad debatt – syftet är att hjärntvätta folket, få människor att anta en viss politisk hållning. Samt ursäkta och skydda de politiker som orsakat kaoset i vårt land. De svenska journalisterna rapporterar om våldet i USA, men varför åker de inte till svenska utanförskapsområden och beskriver verkligheten som utspelar sig där? Eller ifrågasätter otryggheten, morden, våldtäkterna, steningarna… även i tidigare trygga områden. Jack Nilsson har sammanställt några av de senaste dagarnas våldsamma händelser i Sverige och jag återger hans text här. Som Nilsson skriver, ”terrorn fortsätter sprida sig i landet”. Men om den politiska katastrof som är vår regering talar mainstreammedierna inte alls särskilt upprört om. De talar inte om hur många svenskar som mist livet som en konsekvens av urspårad massinvandring. De talar inte om rättsosäkerheten, otryggheten, våldet, rädslan. De talar inte om att regeringen vänt Sverige ryggen. Hur känns samhällskontraktet?

”Häromnatten blev Lund återigen utsatt för bilbränder och på plats konstaterades flera bilar brinna och branden hade även spridit sig till en garagelänga. Två bilar hade blivit utbrända, tre bilar hade fått brandskador och det är stor skadegörelse på garaget. Bilbränder även i Håbo, Växjö och Helsingborg. Anlagd brand i en kvarterslokal i Umeå, mordbrand i ett flerbostadshus i Vasastan och en skola i Stockholm i lågor. Ett 40-tal brandmän var på plats och bekämpade branden.

SVT:s reaktion: ”Det började brinna”.

Mordförsök i Sävsjö, en man med sårskador hittades inne i en bostad och fick föras till sjukhus. Även ett mordförsök i Sollentuna där en man blivit skjuten med flera skott i magen och har sedan dess avlidit. Även en kvinna skall ha blivit knivhuggen i en lägenhet i Visby.

Rikspolischefen: ”Det är bara till att vänja oss”.

Väpnat rån mot en matvaruaffär i Tyresö. Även en man blev rånad på sin mobil i Linköping. Två rån har inträffat under natten i Lomma. Fem ungdomar skall ha blivit rånade på en moped av fyra okända gärningsmän under knivhot. Tjugo minuter senare får polisens ledningscentral ett samtal från en uppringare på Bronsgatan som också har blivit rånad på sin moped. Även ett rån i Stockholm. En man skall också ha sprungit runt och hotat folk med kniv i Helsingborg.

Medborgare som förnekar utvecklingen: ”Så här har det alltid varit”.

Stort bråk i Vimmerby. Även ett bråk i Lund där ordningsvakter brottat ner en man på marken. Mannen skall ha riktat ett pistolliknande föremål mot dem och sagt att han skall skjuta. Bråk på stortorget i Östersund där 15-20 personer skall ha slagits. Den 40-åriga man som blev svårt misshandlad i Boxholm i fredags har avlidit.

Polisen fick häromdagen ett samtal om flera män som ofredade kvinnor längs Stångån i Linköping. Männen hade sprungit efter kvinnor som joggade och försökt ta på dem.

Två dagar i rad har skolor i Örebro fått mottaga anlagda bränder på sina toaletter – nu blev Brickebackens skola utsatt för inbrott. En person skall även stått och sparkat på sin hund i Örebro.

På polisens anmälningslista över den gångna helgens bravader finns ett stort antal misshandelsärenden, skadegörelse, stölder och narkotikabrott. Sammanlagt 197 anmälda händelser under helgen och den mest allvarliga är en man i 20-års åldern som fick föras till sjukhus efter en grov misshandel sent på lördagskvällen.

Jag har tidigare skrivit om den öppna narkotikaförsäljningen, överfallen, gängen, bomberna, hanteringen av skjutvapen och främst skadegörelsen som svept in de sista åren och där jag inte längre känner igen min stad. HD gick nyligen ut med att Helsingborg är numera glaskrossets huvudstad – det finns inget annat ställe i Skåne som utsätts för så mycket glaskross och skadegörelse som Helsingborg.

Jag har hängt här sen jag fick vara ute på egen hand och bor sedan många år tillbaka där allt detta sker på daglig basis – helgens händelser är vardagsmat för Helsingborgsbor och många lyfter inte längre på ögonbrynen. Finns även de som förnekar utvecklingen (!). När jag beskriver stan som otrygg så menar jag såklart inte att man inte längre kan gå ut utan snarare hur den undre världen växer sig större och starkare för var dag som går, de kringströvande gängen är många och drogmarknaden är enorm. Testa att ta en runda ensam framåt kvällstid i ett av de områden som polisen bevakar från luften så förstår du vad jag menar. Jag själv bor i ett sånt här område och det är ingen picknick. Saft och bulle biter inte på de kriminella utan dessa killar måste mötas med hårda och disciplinerade ramar – vilket de förväntar sig, men aldrig möter. Detta daltande måste få ett slut för det är laglydiga medborgare som får sota för det. Bilbränder, bomber, överfall, rån, skadegörelse och avrättningar skall aldrig få normaliseras i Sverige.

JACK NILSSON

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer