Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Medan fattigpensionärerna svälter vidare satsar Stockholms stad 22 miljoner på utländska tiggare

av | 6 maj, 2019 | Maktmissbruk

Lästid: 4 minuter

Orättvisorna i det svenska samhället fortsätter att vara både iögonfallande och provocerande. Medan landets medborgare tvingas betala världens högsta skatter, fortsätter politikerna med sitt slöseri och maktmissbruk samt huvudlösa prioriteringar. Som jag tidigare skrivit väljer Stockholms stad att lägga 23 miljoner på bostäder till så kallade ensamkommande män samt 3 miljoner på handläggare som ska curla männen så de ska slippa ha det jobbigt. Nu framkommer att ytterligare 22 miljoner per år kommer fortsätta läggas på omvårdnad och boende för utländska tiggare. Detta medan 600 000 stockholmare står i bostadskö och fattiga pensionärer måste förlita sig på frivilligorganisationers omtanke och resurser. Samtidigt kämpar mainstreammedier för att så grovt som möjligt smutskasta och misstänkliggöra organisationen Vid Din Sida, som värnar de gamlas rätt till en trygg ålderdom när samhället vänder dem ryggen.

Nyheter Idag skriver att Anna König Jerlmyrs (M) blågröna styre i Stockholm kommer satsa på boende, mat och ”dagligverksamhet” för utländska tiggare i Stockholm. Samma König Jerlmyr flaggade för ett tiggeriförbud före valet 2018 – något som visade sig vara en ren och skär lögn. Jerlemyr skrev till och med en debattartikel ihop med Tomas Tobé i Svenska Dagbladet om att införa tiggeriförbud. ”En majoritet av stockholmarna vill förbjuda tiggeri. Vi moderater håller med dem och tycker att väljarna har rätt att förvänta sig att politiken agerar. Men hittills har Socialdemokraterna i Stockholms stadshus och i regeringen vägrat att agera”skrev König Jerlmyr och Tobé. König Jerlmyr har också tidigare lagt en motion till Stockholms stad om att uppvakta regeringen om lokalt tiggeriförbud: ”Kommunstyrelsen ges i uppdrag att hemställa hos regeringen om att se över regelverket och tillåta kommuner att införa lokala tiggeriförbud.”

Efter valet i september 2018 styrs dock Stockholms stad av C, KD, L, M och MP. Och nej, det går tyvärr inte att lita på Moderaterna, som i mångt och mycket viker sig för det fullkomligt världsfrånvända och medborgarfientliga Miljöpartiet och Centern. Bland annat innebär det att Stockholms stad ska ingå i ett ”partnerskap” med fyra organisationer som får i uppdrag att stötta utländska tiggare. Convictus, Frälsningsarmén, Ny Gemenskap och Stockholms stadsmission. Det beslutades på socialnämndens möte den 16 april, enligt Nyheter Idag. ”De som undertecknar detta partnerskap ska ha en värdegrund som utgår från ett medmänskligt synsätt”, skriver Stockholms stads tjänstemän. Man tar också upp kravet på ett ”jämställdhetsperspektiv”. Satsningen är en förlängning som inleddes under det tidigare rödgrönrosa styret 2017. Då fick projektet drygt 22 miljoner kronor i budgetram. Något som lämnas oförändrat. Av de 22 miljonerna ska cirka fem miljoner kronor gå till hyror för 115 sovplatser åt tiggarna. Dusch, klädbyte och mat ska också tillhandahållas. Tiggarsatsningen sträcker sig mellan 1 maj 2019 och 30 april 2020 och tiggarna ska gratis erbjudas juridiskt stöd, ”samhällsinformation”, Undervisning av lättare svenska och ”alfabetisering samt hjälp med ”Arbetsrelaterade frågor”.

Tiggarsatsningen exkluderar effektivt hemlösa svenskar som König Jerlemyr och de andra styrande politikerna uppenbarligen anser ska få klara sig själva. I Stockholm beräknas över 700 barn vara hemlösa, och antalet hemlösa kvinnor ökar också, något som bland annat SVT rapporterat om. Men ingen av dessa grupper omfattas av 22-miljoners satsningen. På vilket sätt är detta en ”värdegrund som utgår från ett medmänskligt synsätt” kan man då fråga sig? jag är rädd att politikerna i Stockholms stad blir oss svaret skyldiga.

Det anmärkningsvärda är att Jeanette Höglunds organisation Vid Din Sida, som arbetar för att ge fattiga gamla en värdig ålderdom utan svält och hemlöshet, samtidigt möts av påhopp och smutskastning i mainstreammedierna. Man hänger upp sig på att Höglunds far, som suttit i organisationens styrelse, idag är SD-politiker (han var tidigare socialdemokrat men lämnade partiet i besvikels eöver att de raserar Sverige). Likaså ifrågasätts Höglunds demonstration den 24 april, då minst fyratusen personer tågade mot Rosenbad för att överlämna listorna med namnunderskrifter på dem som kräver anständiga levnadsvillkor för stadens gamla till Stefan Löfven, som han dock vägrade ta emot då. Efter många om och men har Löfven träffat Jeanette Höglund, och tagit emot listorna med nu 92 000 namnunderskrifter, men det är oklart vart detta ska leda. Att Höglunds initiativ gör skillnad råder det dock ingen tvekan om, i synnerhet för de sjuka gamla som nu har möjlighet att få tak över huvudet, mat i magen men även en känsla av att någon faktiskt bryr sig om dem – något som ibland kan vara värt mer än materiellt välstånd.

Stockholms stads tiggarsatsning reser en rad frågor. Till exempel: Varför fortsätter man stötta ett förnedrande utanförskap när det konstaterats att det utländska tiggeriet i stor omfattning är organiserat och styrs av kriminella med ekonominska intressen där rena slavförhållanden och människohandel ingår? Och varför går inte svenska skattebetalares pengar i första hand till behövande svenska medborgare, som givetvis borde prioriteras framför utländska tiggarligor?

Hej, hej – här är König Jerlmyrs (M) 22-miljonerssatsning för utländska tiggare

 

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer