Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Med nuvarande takt utgör nyanlända invandrare hälften av Sveriges befolkning inom tjugo år”

av | 14 apr, 2019 | Migrationspolitik

Lästid: 6 minuter

Att Sverige genomgår kraftiga demografiska förändringar är ingen hemlighet. Invandrarna i landet utgör nu 3 miljoner. Andelen är 29% och ökningstakten 60% sedan år 2000. Med nuvarande förändringstakt kommer halva befolkningen bestå av nyligen invandrade inom tjugo år. Nej, det är inte konspirationsteorier. Det är SCB-statistik och ren matematik. Vad som däremot är en konspiration är hur den pågående demografiomvandlingen behandlas i media. Siffrorna göms. Eller är för låga. Det skriver idag Magnus Stenlund.

Till exempel cirkulerar en uppskattning, att icke-svenska skolbarn utgör 25% av eleverna. Det är redan det en hög siffra, men den gäller bara första generationen invandrare. Från 2003 bytte SCB definition, med en utländsk förälder räknas man numera som ursprungssvensk. Sällan förs heller de som föds av två utländska föräldrar till gruppen invandrare. Antalet människor i Sverige som lever i  en annan kultur och som ofta har svårigheter eller inte vill integreras underskattas därmed grovt – och medvetet.

Totalen är närmast okänd. För hur många vet att invandrarna i Sverige nu tangerar 3 miljoner? Motsvarande nästan 30%? Under 2000-talet har ökningen varit över 1,3 miljoner, medan antalet ’gammelsvenskar’ har minskat. Den utländska befolkningen har ökat med 84% under samma tid och andelen invandrare har ökat, från 18% till 29%. Det vill säga med 60%. En lika snabb procentuell ökning under de kommande 18 åren innebär att nysvenskarna – rent matematiskt – i stort sett är ikapp: 46% av totalen. Om vi räknar med hälften av gruppen med en svensk förälder. Väljer vi att behålla SCB-definitionen från 2003 så är de i majoritet redan innan dess.

Allt talar också för att trenden står sig. Här är tre skäl till detta:

1. Immigrationen fortsätter att öka med en årstakt av ca 100-150 000 personer.

2. Svenskarna utvandrar i allt högre utsträckning.

3. Medan svenskarna föder allt färre barn – gruppen med två föräldrar födda i Sverige har minskat med 140 000 sedan 2000 – så är invandrarna a) betydligt mer fertila och b) föder betydligt tidigare. Reproduktionstakten är av mycket större betydelse än de flesta inser. Som räkneexempel: en svensk nyfödd flicka kan om ett sekel förväntas ha åtta ättlingar i en tredje generation. Med fembarnskullar vart 25:e år har man efter lika lång tid hunnit med en fjärde generation, som då består av 54 = 625 ättlingar. Efter 25 år till är man i nästa generation 3125 stycken, medan nästa ’svenska’ generation ännu inte är född. Men denna nya generation räknas alltså inte, inte ens generation två. Och under de närmaste tjugo åren tillkommer den första generationen född i Sverige av två s k ’svenska’ föräldrar, men där båda har utländsk härkomst. I SCB-statistiken kommer den räknas som ’helsvensk’. Upplagt för ännu en statistisk synvilla alltså; talen har hittills varit små, men kommer öka dramatiskt under de närmaste tio åren för att sedan explodera enligt ovan.

Asexualitet och flerbarnsskam: ett kollektivt självmord

Den låga svenska nativiteten i sin tur, beror dels på att vi åldras så att allt färre är i produktiv ålder. Men också på livsstilstrender där asexualitet och könsbyten ökar kraftigt. Sedan ca 2010 pekar siffrorna för dem som vill byta kön rakt upp. Krypskyttet mot kärnfamiljen har pågått i decennier. Vi ska nu även känna ’flerbarnsskam’ av klimatskäl. Och så metoo-drevet förstås, en del i det könskrig som får effekten att könen alieneras från varandra.  

Muslimerna – ingen räknar dem

Alla invandrare är förstås inte muslimer. Men det är ju dessa som ’högerextremisterna’ är rädda för. Så hur står det till med dem? SCB för inte ens statistik baserad på trostillhörighet. Med ett så statistiskt välanalyserat folk som det svenska är detta undantag sannerligen mystiskt. Konspirationsteori? Ja, välj själv – ’ovidkommande’ eller politiskt känsligt?

Uppskattningar av antalet muslimer har gjort som varierar mellan 400-800 000 och den högre siffran, gjord av en amerikansk organisation, har kritiserats hårt. Ändå är den troligen avsevärt för låg. Tittar vi på antal invandrade från muslimska ursprungsländer så uppgår dessa nu till ganska exakt 1,3 miljoner. En ökning med 80 000 från föregående år – dvs lejonparten av alla som kommer hit. Vissa av dessa är förvisso yazidier, assyrier, druser och kristna, men de uppvägs helt eller delvis av muslimer som kommit hit via andra länder samt svenska konvertiter. 

4-5 miljoner muslimer i Sverige inom tjugo år

Muslimer har dessutom både den högsta nativiteten och den lägsta snittåldern för nyblivna mödrar av alla grupper. Om tjugo år kan vi därför räkna med att två miljoner fler muslimer har immigrerat hit, och att deras barn ökat med kanske så mycket som två miljoner till. Muslimerna kommer då sammantaget vara den klart största sammansatta befolkningsgruppen efter oss ’gammelsvenskar’. En reaktion som innebär att vi stänger gränserna kommer sakta ner förändringen, men bara med repatriering kan situationen undvikas på sikt. Och det kan gå ännu snabbare också.

Libanesisk situation väntar Sverige

Det är alltså en libanesisk situation vi kan befara inom mindre än två decennier. Hur ska det gå då? Bidragstagare kan inte försörja varandra och arbetsföra ’gammelsvenskar’ lär till följd av åldrande och emigration vara betydligt färre. Staten kommer för att undvika totalt haveri göra allt för att undvika att de ’närande’ flyr. Det gör man enklast genom att sänka våra kapitalvärden (fastigheter) och sjunkande valuta, så att vi rent praktiskt har en otillräcklig förmögenhet för att kunna leva drägligt utomlands. Man diskuterar redan dessutom exitskatter. 

Två ödesval kvar: 2022 och 2026

Den som lägger samman två och två kan bli skräckslagen för mindre. I praktiken har vi två val på oss 2022 och 2026, att sätta ned foten om detta. Lika dramatiska förändringar som pågår demografiskt krävs i så fall avseende de politiska partiernas ståndpunkter. För hur många partier kräver idag ett totalstopp av immigration? Och hur många vill driva repatrieringsfrågan? 

MAGNUS STENLUND

Magnus Stenlund driver den helt ideella och partipolitiskt oberoende Facebookbloggen ”Sunt Förnuft” med liberalkonservativa värderingar. Han är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och jurist. Jobbade många år som analyschef på SEB men har erfarenhet från flera andra brancher, bland annat som lärare och konsult inom ledarskap, affärsmannaskap och entreprenadjuridik. Han har arbetat många år utomlands och jobbar idag huvudsakligen som historiker och skönlitterär författare.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer