Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Med antirasismen som täckmantel är det fritt fram att dödshota och hata”

av | 11 apr, 2018 | Uncategorized, Livsstil

Lästid: 5 minuter

”Antirasism får dig tro att du kan dödshota någons familj och ändå befinna dig på den goda sidan.” Youtubeprofilen EABT, ”En Arg Blatte Talar” har uppmärksammat hatet som under antirasismens mantel frodas inom tjejnätverket ”Honey and the bees”, som vid flera tillfällen i media beskrivits som en grupp som stöttar unga kvinnor. Men här ägnar sig medlemmar med administratörernas goda minne åt trakasserier och hot mot utpekade personer och även deras anhöriga.

Nyligen granskade jag Facebookgruppen ”Honey & the bees” efter att de hängt ut en tjej med fullt namn och adress, ihop med hennes vänner och familj med motiveringen att de har en ”rassedotter”.

Inlägget framkallade över tusen hatiska kommentarer, varav flera beskrev hur de ville slå den utpekade flickan till döds, eller att någon annan skulle göra det. Flera önskade att hon skulle begå självmord och många rättfärdigade dödshoten. Ifall någon protesterade i kommentarsfältet blev även de avfärdade som rasister, white trash, svennehora, osv.

Vad var det då som denna tjej hade gjort? Jo, hon hade gått på en maskeradfest ihop med två vänner och de hade klätt ut sig till en svart person och två rasister, varav en i full KKK-mundering. Sedan togs det smaklösa bilder i ett försök till mörk humor. Kort och gott kan man sammanfatta det som ett skämt som gick för långt, och när bilderna fick uppmärksamhet utanför kompiskretsen valde Victoria snabbt att ta bort bilderna och be om ursäkt. Trots det fortsatte medlemmarna i gruppen att skriva hatiska kommentarer, och vissa skickade även hotfulla meddelanden till Victoria själv.

Det hela uppmärksammades även av medierna. Men istället för att även granska näthatet som blev konsekvensen, valde Expressen, SVT och Helsingborgs Dagblad att stötta dem som ägnat sig åt trakasserierna.  Det finns ingenting i deras rapportering om att även helt oskyldiga människor också hängdes ut. Människor som inte var inblandade började också få dödshot, inklusive Victorias familj, och det slutade med att oskyldiga personer blev så rädda att de fick byta nummer och hålla sig inomhus.

Den riktiga storyn som du inte kommer få läsa i mainstream-media är detta: Ja, bilderna är  otrevliga, smaklösa och väldigt illa. Men sättet som ”antirasisterna” beter sig på är än värre.

Journalisterna skildrade inte hatkampanjen. Istället bidrog de till att näthatarna kände sig ännu starkare när deras reaktioner bekräftades av Sveriges största medier.

Värt att betona är att Facebookgruppen Honey & the bees blivit uppmärksammade i media flera gånger, för att vara Sveriges största tjejgrupp som ”hjälper unga tjejer på nätet.” Med vad, kan man då undra? Efter att jag gjorde min video om gruppen blev jag informerad om att de även startat hatdrev mot ett sexbrottsoffer. Agnieszka Wisniewska blev utsatt för en brutal misshandel och våldtäktsförsök av flera invandrare, varpå Honey & the bees valde att kontakta hennes döttrar för att informera dem om att de har en ”rassemamma”, hota familjen, och försöka ta ner offrets inlägg på Facebook via massanmälningar.

Varför är detta tillåtet av Facebook? Varför låter de den här gruppen hållas? Medan vi är många – till exempel jag själv, Katerina Janouch, Aron Flam, Tino Sanandaji för att bara nämna några – som blir avstängda för minsta struntsak, ofta utan anledning? Jag vet inte hur vi ska nå Facebook för att få dem att agera, men något måste göras. Vi kan inte tolerera detta.

Jag misstänker även att admins för Honey & the bees stödjer dessa hataktioner. När det postas trådar där folk länkar min granskningsvideo så raderas dessa snabbt, och när en tjej sa ifrån mot attacken på våldtäktsoffret blev hon blockad av gruppen.

Jag uppmanar er därför att skriva till admins – artigt såklart – och fråga vad de håller på med, och kräva att de tar ansvar för tonen i gruppen. För det är många som beskrivit Honey & the bees som ett forum där man ska hata vita svenskar och organisera trakasserier mot dem. Nu kanske ni förstår varför ”godhetskrigare” är ett ironiskt begrepp.

Detta tvingar oss att reflektera över vad godhet egentligen innebär i Sverige. För när man undersöker mentaliteten hos antirasisterna som driver dessa hatkampanjer, blir det tydligt att det finns mycket mer hat i deras hjärtan än hos deras offer. Och ifall människor tänker hata dig oavsett, vad är då poängen med att be om ursäkt?

Om det är något vi kan lära oss här, så är det att det är bättre att be godhetskrigare fara åt helvete än att försöka blidka dem. För oavsett vad du säger, oavsett vad du gör, kommer det aldrig vara tillräckligt. De kommer fortsätta vara hatfyllda tyranner, för deras politiska kamp handlar mindre om rättvisa, saklighet och fakta och mer om sadism och personliga påhopp. De vill skapa drev, de vill se blod.  Det i sig är lika orimligt som att vår mainstream-media förstärker den här sortens attacker, mobbning och hatstormar.

Glöm inte bort att meditera tio minuter varje dag, så du inte blir deprimerad av såna här nyheter. Och dela gärna min video. Eftersom mainstream-media inte tänker uppmärksamma detta, är det viktigt att vi andra gör det: https://www.youtube.com/watch?v=kyF17AB4fnc

Jag vill avsluta med en kommentar på min video, som säger mycket om sakernas tillstånd.

EABT – En Arg Blatte Talar

EABT – En Arg Blatte Talar är invandrare, Youtubeprofil och kroniskt allergisk mot det absurda politiska läget i Sverige. Han har tidigare drabbats av att få sitt populära konto på Facebook, med över 50.000 följare, nerstängt. Han massanmäls ständigt men fortsätter att tappert kämpa mot pk-polisernas censur.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer