Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Märkliga turer inom public service

av | 7 nov, 2017 | Uncategorized, Kultur

Lästid: 4 minuter

Jag satte förmiddagskaffet i vrångstrupen när jag idag såg mitt gamla hem som illustration på SR Ekots reportage om att köp av svarta hyreskontrakt ska kunna ge fängelse. Men trots att public service numera infiltrerats av galna aktivister, spirar hoppet i korridorerna. Någon – eller några – tänker inte ge sig utan strid för humorn och det fria ordet…

Se! Min röda älsklingstavla, ex-makens tranor i tenn (vi har bråkat mycket om dem) och hans egendesignade vita förvaringsbänk med marmorskiva fick vara med i ett reportage som gjordes av TT. Bilderna har skvimpat runt i arkivet någonstans. Idag den 7 november 2017 fick de dock se dagens ljus igen, som illustration i Ekots artikel om handel med svarta hyreskontrakt…

Jag trodde inte mina ögon och reagerade med viss bestörtning:

En stund därpå kom en ursäkt.

Slarv? Hm. Hur stor är egentligen chansen att man av alla tusentals genrebilderpå LÄGENHETER väljer ett väldigt speciellt vardagsrum i en VILLA när man ska illustrera köp av svarta HYRESkontrakt? Jag tvivlar på att en vuxen människa som arbetar som journalist eller redaktör kan missa att bilden inte föreställer en hyresrätt vilken som helst. När man söker bilder LÄSER man nämligen BILDTEXTER…

Snart var bilden bytt, till en bild som borde ha illustrerat reportaget till att börja med. En anonym bild på hyreshus. Korrekt och sakligt.

Alltså vad tror ni? Slump? Slarv? Eller bara en liten pik, hörru Janouch, vi håller koll på dig, innan du vet ordet av så har vi vikt ut ditt gamla vardagsrum i samband med att vi skriver om svartkontrakt, tja, vi är en mäktig medieplattform och du är bara en liten swishjournalist som tjatar om yttrandefrihet. Watch out. Vem vet vad vi hittar på härnäst? Haha nejdå, vi gör inga hembesök. Inte än. Men vi driver där det passar oss. Du fattar vinken, va?

#Jagärhär-aktivisten Mattias L Davidsson, med det obehagliga twitternamnet  @Klokryparen (associationer till Mardrömmen på Elm Street och tarantellaspindlar) förirrade sig in i twittersamtalet och visade sitt gillande.

Som tur är består inte hela public service av försurnade miljöpartister och genusbesatta Fi-aktivister. Någon i den där grå kasernen har humor. Någon är less på pk-vansinnet. Någon tänker sig en smula samhällsomstörtande verksamhet. Om än subtilt och i det fördolda. För varför skulle annars följande reportage komma upp när man googlar ordet ”batikhäxa”? (Ledtråd: Ordet förekommer ej i artiklarna… gör din matte… etc).

Med andra ord – det finns hopp även för public service!

Revolten börjar inifrån.

Om än i liten skala.

Edit 8/11: Efter samtal med SR Ekots digitala redaktör Björn Barr, som tidigare omnämts i texten, visade det sig att han inte var i tjänst igår och är således ej inblandad i incidenten. Därför har de delar av texten där Barr nämndes, tagits bort. Däremot har jag fått ännu en ursäkt då publiceringen av bilden på mitt hem åsamkat mig och min familj skada samt obehag.

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer