Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Mannen-på-gatan” i svensk media är fortfarande vänster – och ofta aktivist

av | 5 aug, 2019 | Den politiska hjärntvätten

Lästid: 4 minuter

Genom att ständigt låta ”allmänheten” representeras av individer med vänsterliberala åsikter, inges vi känslan av att ”alla” tycker på det sätt som representanten för ”folket” uttrycker sig. Vid ett flertal tillfällen har institut och personer dock kunnat personkoppla reportrar till intervjupersonen, mannen-på-gatan, vare sig det handlar om kriminalitet, migration, utbildning eller annat. Likaså har dessas politiska hemvist också kunnat identifieras ganska enkelt, som gång efter en annan varit allt annat än höger. Därmed diskvalificerar det argumenten från medierna om att de skulle vara sakliga eller objektiva. Särskilt anmärkningsvärt är det att dessa representanter allt som oftast presenteras av den tvångs-skattefinansierade svenska televisionen. Indirekt indoktrineras de mindre uppmärksamma i en av staten önskad politisk riktning.

Under en Aktuelltsändning i början av januari 2019 sändes ett inslag. En lärare fick möjlighet att uttrycka sin syn på skolvåldet. Det SVT glömde att redogöra för var lärarens politiska engagemang – som ordförande för Vänsterpartiet i Eskilstuna. Efter en del kritik valde SVT att publicera en ursäkt om saken. SVT framhållna ståndpunkt var att lärarens politiska tillhörighet var bortom deras vetskap och att detta var ett misstag. Dock är detta varken den första, och inte heller den sista gången SVT glömde att ge viktig information om intervjupersonen. Det finns flera exempel där mannen-på-gatan visar sig vara politiskt engagerad åt vänster. Timbro Medieinstitut har gjort sammanställningar av medias missar i denna sakfråga. Timbro har inte hittat ett enda exempel på när mannen-på-gatan är höger, och har välkomnat att få sådana exempel sända till sig.

I den skattefinansierade aktivismens spår finns det en gammal nyhet återpublicerad nyligen. Den handlar om en statlig utredning som lades fram och avhandlades för något år sedan, och som handlar om migration. Denna gamla nyhet återpublicerades alltså på SVT:s hemsida den tredje augusti 2019. Nyheten handlar om utredningen som letts av Anna Lundberg, professor i välfärdsrätt. I utredningen som avhandlades redan år 2017, presenterade Anna Lundberg att migranter borde få stanna i Sverige på grund av ”praktiska skäl”, alltså i princip helt kravlöst. Av SVT hemsida framgår att ”Anna Lundberg menar att Migrationsverket lägger för stort fokus på vad den enskilda individen gör för att utvisningen ska kunna genomföras, istället för att kolla på det praktiska hindret till exempel att landet i fråga vägrar ta emot personen. – Migrationsverket kan ändra sin praxis i de här fallen och faktiskt ge uppehållstillstånd, enligt Anna.”

Efter att Anna Lundbergs utredning presenterades och offentliggjordes år 2017 debatterade hon för den mycket flitigt. Under 2018 fick hon skriva i både SvD och DN. I år har både Expressen och även, hennes arbetsgivares Linköpings universitets hemsida valt att publicera Anna Lundbergs ståndpunkter i sakfrågan.

SVT väljer nu alltså återigen att ta upp sakfrågan och utredningen av okänd anledning. Det som heller inte framgår på SVT:s hemsida även denna gång, är att Lundberg även är en anarki- och migrationsaktivist. Samnytt skriver om saken den fjärde augusti 2019, att läsaren på Annas Lundberg Facebook-sida kan mötas av slagorden ”welcome refugees” och ”love knows no borders”. Förutom detta framgår det av Samnytts artikel att Anna Lundberg presenterar slogan som hon ”lånat” från anarkoblickar, ett anarkistiskt forum, samt att hon också länkat till andra anarkistiska länkar. Vidare har Anna Lundberg också länkat till radikalfeministiska Bang.

Denna gång är alltså inget undantag. Förutom att SVT undanhåller Anna Lundbergs vänsterengagemang gör SVT inget undantag med reportern Moa Ferm, vilket Samnytt uppmärksammat. Hon liksom Anna Lundberg har kampanjat för vänsterorganisationer. För något år sedan uppmanade Moa Ferm sina följare att skriva under kampanjupproret ”Ett Sverige för oss alla”, som framgår av Samnytts artikel.

Spekulativt borde läsaren kunna ställa sig frågan, om det är vänsterengagemangen från dem både som kan vara den gemensamma nämnaren, för att en två år gammal och redan avhandlad utredning återigen ska bli nyheter hos den tvångs-skattefinansierade svenska televisionen?

DENIS ERIYLMAZ

Deniz Eryilmaz är aktiv kommun- och regionpolitiker med stort samhällsengagemang. Han har också utredningskompetens ifrån arbete i både statlig och privat regi.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer