Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Man skrämmer folk med corona för att hålla liv i speciallagar som regimen så desperat behöver”

av | 6 jul, 2021 | Covid-19

Lästid: 5 minuter

Sedan våren 2020 har mainstreammedierna gjort allt i sin makt för att skrämma livet ur folk med coronapandemin och dess fruktansvärda konsekvenser. Ond, bråd död. Förfärliga plågor och överfulla sjukhus. Att somliga drabbats hårt är givetvis sant, och framför allt att man offrat gamla människor som om de vore värdelöst skräp, men hur är egentligen den stora bilden? Varför har medierna velat skapa bilden av totalt kaos, katastrof och skräck? Nu framkommer att det varit mindre hårdprioritering på intensivvården än befarat, trots coronapandemin. Det bekräftar flera sjukhus i en enkät som Ekot gjort. Nu börjar också andra berättelser än katastrofnarrativen publiceras, främst på sociala medier. På Facebook går Ann Brodin Thorsson, som jobbat på IVA i många år, ut med sin bild. ”Att sjukvården knäar mer än någonsin beror på politikernas besparingar och indragna platser. Det beror på att man istället satsar pengar på diverse administrativa tjänster istället för vårdpersonal” skriver hon i ett uppmärksammat inlägg, som jag har fått tillstånd att återpublicera här på Katerina Magasin.

Den 25/6 publicerades artikeln med rubriken ”Mindre hårdprioritering på IVA än befarat – trots pandemin” på Sveriges Radios sajt. Där gavs en annan bild av vården under pandemin än den vi vant oss att se i mainstreammedier.

Så här skriver Ann Brodin Thorsson på Facebook:

”När jag kör hem från jobbet på mornarna brukar jag lyssna på SR. Det är ett effektivt sätt att inte somna efter ett nattskift. Sanningsministeriet levererar alltid! Idag var inget undantag. Man talade om hur man skall ta hand om personalen så att de inte blir utbrända efter att ha arbetat med ”farsots” patienter då de nu har fått uppleva så skrämmande händelser, patienter som har varit svårt sjuka och tom avlidit.

Under 80- och 90-talet arbetade jag själv på infektionskliniken i Göteborg. De sista tio åren på IVA där. På infektionskliniken vårdade vi patienter från noll år till riktigt gamla. Under de här åren kom HIV och AIDS. Fruktansvärda och plågsamma upplevelser. Vi hade patienter som kom in med hjärnhinneinflammationer, lunginflammationer, mördarbakterier, TBC, hepatiter, mässling, vattkoppor med olika följdsjukdomar, vi hade patienter som kom hem med olika tropiska sjukdomar som vi inte alltid ens visste vad det var. Jag har vårdat fler än jag kan räkna, försökt återuppliva åtskilliga vid diverse kraschar, hjärtstopp osv. Jag har vårdat små barn, unga, gamla. Många klarade vi, andra inte. Att följa alla dessa unga som kom in med tex HIV och sedan dog ofta plågsamt i AIDS, det var inte särskilt lustigt. Jag jobbade under difteriutbrottet 1984, som blev hysteriskt tack vare media. De hängde i klasar utanför fönster och dörrar. De skrämde upp hela stan, allt för att tjäna pengar. De brydde sig inte om ifall det de publicerade var sant eller inte, bara det sålde skräck. 

Att nu i snart ett och ett halvt års tid följt rapporteringen av den nutida farsoten, ja då blir jag så förbannad och uppgiven på medias rapportering. Allt för att skrämma upp alla, allt för att hålla liv i dessa speciallagar som regimen så desperat behöver och media för att tjäna pengar. Att man nu framställer dagens farsot som det farligaste i mänskligheten, så farligt att hela världen måste ta sprutor, ja då blåljuger man å det grövsta! Man ljuger också när man får det till att låta som om ingen sjukvårdspersonal tidigare upplevt något liknande. Det är så här verkligheten ser ut i sjukvården och alltid har sett ut. 

Människor blir sjuka i plågsamma sjukdomar och människor skadas. En del klarat vi att rädda, andra inte. Folk dör och det kommer vi alla att göra på olika sätt men för helvete, ta nu och lugna ner er och tänk ett varv extra! Att sjukvården knäar mer än någonsin beror på politikernas besparingar och indragna platser. Det beror på att man istället satsar pengar på diverse administrativa tjänster istället för vårdpersonal. Vad är det ni tror på? Vad är det som media matar oss med varje dag?  Tänk själva.”

Ann Brodin Thorsson

 


*****

Eftersom jag såg det komma har jag en sprillans ny bok. Med Löfven och hans anhang på väg till soptippen. Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till info@katerinamagasin.se.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer