Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Malmöbo betraktar en stad i förfall: ”Myndigheterna är korrupta och gullar med grovt kriminella utan asylskäl”

av | 2 maj, 2019 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

Hur blev arbetarstaden Malmö Sveriges bidragsmekka? Mycket av det som en stor del av landets befolkning upplever och häpnas över idag har vi som bor i Malmö erfarit under lång tid. Eskalerande grov kriminalitet, ”offerkoftesyndromet”, våld, mångkultur, och så vidare. Visst, Malmö är en fin stad på flera sätt. Undviker man betongen i stadens miljonprogramsområden så finns här gott om trevliga parker, caféer, aktiviteter och närhet till både natur och till kontinenten. Men något är märkligt här. De som flyttat till Malmö på senare år och den yngre generationen har inte varit med om förändringarna och har svårt att förstå vad som har hänt. De ser inte den drastiska förvandlingen från arbetarstad till bidragsstad, och allt vad det har kommit att innebära. Malmöbon Jimmy Olsson betraktar en stad i förfall.

Jag trivdes ganska bra i Malmö på 80-talet under min barndomstid, men när jag blev tonåring märkte jag att något var på väg att bli fel. På den tiden kunde jag inte riktigt sätta ord på det. Idag kan jag det.

I Malmö känner väldigt många sig som turister i sin egen hemstad, i sitt eget land. Det grova våldet och den brutala kriminaliteten har eskalerat i vågor under många år, och detta i samma takt som invandringen till staden ökat. Sambandet är ett faktum oavsett man vill tro det eller ej. Ingen vinklad och/eller manipulerad rapport som konstaterar motsatsen kan lura mig. Jag lever ju i det. Min erfarenhet ljuger inte. Jag har också vänner som jobbar inom polisen och inom kriminalvården som bekräftar min uppfattning.

Dock är Malmö också fullt av ordningsamma, duktiga och trevliga medborgare. Merparten invandrare är faktiskt skötsamma och har anpassat sig till det svenska samhället. Man ger och man tar, man respekterar och är delaktig. Men på senare år har utvecklingen gått åt fel håll. Många av de migranter som kommit de senaste åren har ingen vilja att bli en del av det svenska samhället. De har ingen respekt för vår kultur, våra lagar eller vårt levnadssätt. Ofta handlar det om religion, fanatisk och radikal sådan.

Det som är häpnadsväckande är att myndigheter är så tafatta och korrupta att de gullar med grovt kriminella individer som inte ens har asylskäl. Man skyddar gärningsmän i smyg. Den välfärd som en icke svensk medborgare eller kriminell kan ta del av, kan jag som skötsam invånare glömma. Detta har jag fått erfara mer än en gång. Orättvisorna och vidrigheten inom svenska myndigheter fick mig att tvivla på hela det svenska samhället redan för ca femton år sedan.

För tolv år sedan skaffade jag mig en diktafon. Den har legat i min ficka vid varje fysiskt möte med myndigheter och spelat in våra samtal. Alla telefonsamtal med myndigheter har jag också kunnat spela in med hjälp av en inspelningsapp i mobiltelefonen.

Jag har nu hundratals inspelningar med socialen, förvaltningsrätten, försäkringskassan, arbetsförmedlingen, osv. De tjänstemän som jobbar inom myndighetssverige som läser denna text bör fundera över om de verkligen har följt regelverket och gjort rättvisa bedömningar och beslut. Jag kommer exponera tjänstemän offentligt i varje fall jag anser att det begåtts fel. Jag uppmanar alla att göra samma sak! Spela in alla möten och samtal med myndigheter! Det kommer ni ha stor nytta av, samtidigt som vi kan uppmärksamma och avslöja de tjänstemän som är inkompetenta och/eller korrupta.

Myndigheterna är statens marionettdockor och är till stor del bakbundna. Hur kan dessa sova gott om natten? Etik, moral och lämplighet saknas fullständigt hos en rad av myndighetsanställda tjänstemännen. Jag skulle gissa att det idag ser likadant ut i myndigheterna över hela landet.

Författaren Lars Bern säger det, och jag inser mer och mer att han har rätt: Malmö är en försmak av vad som väntar hela Sverige.

JIMMY OLSSON

Jimmy Olsson är fristående debattör i Skåne.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer