Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Mainstreammedierna har ljugit för mycket – jag har noll förtroende kvar

av | 27 feb, 2022 | Media

Lästid: 6 minuter

Vem ska man tro på tro på tro på när… Ja, inte sjutton är det etablissemangets stora medieplattformar i alla fall. Tyvärr, säger jag! För det är när det stormar som vi behöver pålitliga, sanningsenliga medier. I tider av krig och kris behöver vi mer än någonsin få korrekt, saklig och pålitlig information om vad som pågår i samhället. Men de etablerade medierna har i åratal gjort ett uselt jobb. Förljugna agendasättande journalister har skapat en situation av grav tillitsbrist och i dagsläget besvärlig misstänksamhet mot i princip allt de rapporterar såväl i print, webb och etermedier. De har fokuserat på rena skitsaker, ljugit och drevat och slutat tjäna sina läsare, istället har de betett sig som ett makthungrigt och ohederligt politiskt parti. Krisen i Ukraina är bara grädden på moset. När också högt uppsatta politiker/makthavare som Carl Bildt på sitt stora twitterkonto publicerar en bild som är fake news, två barn som fotograferades 2018, känns lögnen som den stora vinnaren i hela denna propagandatsunami. Vanligt folk har inte en chans att navigera i vad som faktiskt pågår. Sätt på dig hjälmen och munderingen, så åker vi! It’s gonna be a bumpy ride.

Sedan Putins krigsförklaring mot Ukraina den 24 februari har medierna fullkomligt exploderat. Ingen bryr sig längre om den senaste skrämselfacklan Covid 19 som i två års tid dominerat löpsedlarna och föst ihop den fogliga medborgarskocken i ena hörnet av hagen där de villigt låtit sig matas med all möjlig propaganda om virus, vaccin och vaccinpass. Det bortkollrade, viruskuvade folket kanske man skulle kunna kalla denna stora majoritetsmassa. Men nu behövs nya klickraketer, nya fasor att sälja tidningar med, nu när det inte längre går att lika lätt skrämma folk med viruset (trots att Folkhälsomyndigheten hävdar att en ny virusmutation kan komma 20 mars, hur nu de kan veta detta exakt på datumet?).

All denna mediemanipulation är tragisk eftersom när stora kriser kommer, oavsett om det handlar om krig, sjukdom, ekonomisk kris eller naturkatastrof så behöver vi få sanningsenlig information för att kunna veta hur vi ska förhålla oss och hur vi själva ska agera på bästa sätt. Vi behöver inte medier som själva agerar som polariserande faktorer för att så split och misstänksamhet och för att skapa större rädsla än vad som är nödvändigt. Vi behöver inte medier som utnyttjar sin enorma makt för att sätta skräck i människor och för att på det mest alarmistiskt sätt uppvigla medborgarna till panik. Vi behöver inte medier som på ett barnsligt och ohederligt vis anklagar sina politiska meningsmotståndare för än det ena, än det andra.

Jag kan bara jämföra hur ohederligt medierna i närtid rapporterat om till exempel Freedom Conwoy i Kanada. Hur mycket man ljugit om Trump. Hur fånigt man fokuserat på debatten kring Jimmie Åkessons ”val” mellan Putin och Biden, något som medvetet fultolkats för att kunna smutskasta och förvränga med största möjliga effekt (där var det Dagens Nyheter som med hjälp av sina vänstermarinerade ”ledarskribenter” – samtliga medelålders förbittrade pk-kvinnor vars IQ tycks långt nedanför fryspunkten – som gick ut full Arnstad). Hur hysteriskt man först spritt ren skräckporr om Covid 19, om dödligheten, om riskerna, hur man sedan onyanserat propagerat för vacciner för till exempel unga och gravida som absolut inte borde injiceras med dessa preparat vars långtidseffekter vi inte vet något om och som tvärtom visat sig skada mer än vad de gör nytta för grupper inom riskzonen. Hur man sedan, när de så kallade foliehattarnas varningar (därbland ansedda läkare och forskare) och information om till exempel immunförsvaret visat sig stämma överens med verkligheten, kappvänt utan att ta ansvar för de falsarier man skamlöst spridit. Hur man förvrängt statistik och tystat kritiska röster. Hur man ignorerat och ignorerar vaccinskador och nu den höga dödligheten i Israel där man generöst givit många en fjärde spruta… Hur man låtit politiker och makthavare komma undan i största allmänhet, med tafsande och heilande, Kronofogden, lögner om integration, fortsatt skyhög massinvandring, kvinnovåld och islamisering, gängkriminalitet, energipolitik, Miljöpartiets destruktion av Sverige (istället får dessa galningar maximal exponering för att räddas kvar i riksdagen), ja i princip alla fel som begås dagligen i vårt avlåga land…. Hur man basunerat ut propaganda och skapat opinion och drev som på ett absurt sätt lett fram till politiska beslut som skadat Sverige i grunden. Jag skulle kunna fortsätta sida upp och sida ner, men stannar där. Du vet säkert vad jag menar utan fler exempel.

Sammanfattningsvis: Var kritisk och försök inhämta information från så många olika håll som möjligt. I synnerhet de medier som är statens megafoner bör tas med en stor nypa salt. De har själva satt sig i den position att de inte längre är trovärdiga. Det är lika tragiskt som riskabelt. Vi befinner oss mitt i en allvarlig konflikt men ännu mer mitt i ett pågående informationskrig – där det är viktigare än någonsin att tänka självständigt och inte bara följa strömmen.

*******
Äntligen! Nu kan du köpa ”Ingen Kvinnas Land” på Bokus – eller direkt av mig och få ett signerat exemplar. Det är fortsättningen på spänningsromanen ”Blodsådd” där du åter får möta journalisten Dea Wilenius och hennes försök att överleva i ett farligt och trasigt land. Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Ingen Kvinnas Land”.

Eftersom jag såg det komma har jag givetvis även beskrivit våra vanvettiga politiker och deras framfart med att förstöra Sverige. Löfven lämnar snart posten som Sveriges statsminister men även hans anhang borde hamna på soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet!

Vill du köpa även denna så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

Vill du köpa båda böckerna eller några andra, till exempel ”Bilden av Sverige” så märker du helt enkelt mailet ”Böcker” och preciserar vad du önskar beställa, samt din adress och hur många du vill ha.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer