Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Luai Ahmed: ”Sluta mobba Sverigedemokraterna – vi är lika mycket värda som alla andra”

av | 15 nov, 2018 | Debatt

Lästid: 6 minuter

Han är debattör, författare, krönikör på Katerina Magasin och kämpar tappert på sociala medier för att minska polariseringen och skapa ett vettigare debattklimat. I dagens krönika skriver han om att svenska värderingar egentligen inte bara är svenska och att han under hela sin uppväxt fått höra män ropa ”hora” till hans mamma hemma i Jemen för att hon vägrat bära slöja. De kvinnofientliga och homofoba partierna i riksdagen är flera, men där ingår inte Sverigedemokraterna. Det är dags att normalisera SD. Kanske är det vi invandrare som måste göra det? Inte för att det är ett enkelt jobb, men skam den som ger sig, skriver Luai Ahmed i dagens text.

Hej. Luai Ahmed heter jag! Jag är Sverigedemokrat. Jag är en helt vanlig människa. Jag är inte rasist. De flesta av mina vänner kommer från olika delar av världen och jag älskar dem väldigt mycket. Varje dag umgås, skrattar och käkar jag med med syrier, svenskar, bosnier, somalier, och så vidare. Alla bord jag brukar sitta vid på universitet eller när jag umgås privat befolkas av olika etniciteter och jag älskar dem alla. Nej, jag är inte rasist. Att vara Sverigedemokrat är inte bara en politisk identitet. Folk borde ta reda på hur det ligger till innan de tar avstånd och anklagar oss för att vara vit extremhöger.

Jag heter Luai Ahmed och jag älskar bland annat böcker, hundar, träning, och matlagning. Jag är vegetarian och älskar vegansk mat. Jodå, det finns en hel del galna gröna SD:are. Jag är vegetarian dels för att jag älskar prästost och sötpotatis, men också för klimatets skull och för att jag älskar kor och tycker de ska få leva. Ja, jag är ganska känslig av mig, fastän vänstern brukar utmåla oss Sverigedemokrater som likgiltiga, iskalla och elaka. Jag gillar också att sjunga och dansa trots att jag suger på båda. När jag går på klubbar och dansar och sjunger så är jag väl medveten om att det rfinns folk från olika bakgrund runtomkring mig, och jag älskar det. Rasister går inte på klubbar. Inte i Malmö i alla fall.

Jag gillar folk med olika bakgrund. Det gör jag verkligen. Nej, jag är inte rasist. Det är rätt tragiskt att jag ens behöver skriva och säga det hela tiden. Jag tycker inte att en etnicitet är bättre än någon annan. Men däremot är det ett faktum att olika länder har olika utvecklingsnivåer när det kommer till ekonomi samt värderingar. Som Sverigedemokrat vill jag se andra länder, som till exempel mitt förra land Jemen, nå de höga nivåer som Sverige uppnått. Inte bara ekonomiskt, utan även värderingsmässigt. Det borde inte vara kontroversiellt att vilja se hela världen klättra upp på ”The Best Countries To Live In”–listor.

Dock måste jag erkänna att jag störs av uttrycket ”svenska värderingar”. Egentligen är inte sunt förnuft ”svenska värderingar”. Min mamma lärde mig de här ”svenska värderingarna” när jag var liten hemma i Jemen. Hon är jemenitisk hon med… Hon lärde mig jämställdhet, att respektera andra oavsett etnicitet, religon, sexuell läggnig. Allt det. Dessa är inte enbart ”svenska” värderingar. Det är progressiva, humanitära värderingar, som hela jordens befolkning borde rätta sig efter. Det är inte särskilt konstigt att Sverige inte haft krig på över 200 år. För det är just de här värderingarna som grundar Sveriges lagoma lugn som hela världen drömmar om att uppnå. Därför är de något att sträva efter. För att de skapar ett lugnt och tryggt land att leva i.

Vi Sverigedemokrater inser dock att många av människorna som flyr till Sverige inte delar dessa progressiva värderingar. Felet ligger inte i deras etnicitet, utan i det faktum att dessa länder inte kommit så långt som Sverige.

Vi Sverigedemokrater tycker att folk som kommer hit ska anpassa sig och se till att Sverige ska fortsätta vara samma Sverige som det varit i flera hundra år. Vi måste kämpa för att bevara det Sverige som är anledningen till att folk vill fly hit till att börja med.

Vi Sverigedemokrater anses vara ”provocerande” eftersom vi gillar fakta och är inte rädda för att ta upp obekväma frågor. Det är inte rasistiskt att säga att invandrare är överrepresenterade när det gäller brott och våldtäkter. Det är fakta som BRÅ tagit fram. När folk skriker ”rasism!” åt fakta, då får de verkligheten att se väldigt rasistisk ut. Vänstern är väldigt farlig på det här viset. Dessa fakta förvånar inte mig eller andra invandrare. Vi har alltid vetat att vi araber och afrikaner begår mer brott än svenskar. Det är för fan just därför vi flydde till Sverige, för att slippa dessa galningar. Men tyvärr har många av de här ruttna äpplena flytt hit de också, och de måste hanteras, med hårda nypor och stränga lagar.

I Jemen bemöttes jag också som en ”provocerande” människa eftersom jag kämpade emot de gamla värderingarna som gynnar brottslighet och en vidrig kvinnosyn. Under hela min uppväxt har jag sett män skrika ”hora” åt min mamma för att hon vägrade bära slöja i Jemen. Men tiotusentals förtryckta kvinnor dyrkar min mamma och uppskattar hennes modighet och kamp mot patriarkatet (det riktiga, det som verkligen förtrycker kvinnor).

Skillnaden mellan Sverigedemokrater och andra i Sverige är att Sverigedemokrater upprörs av att detta förtryck drabbar kvinnor och minoriteter i Sverige. Vänsterkretsen skriver dagligen om hur kvinnofientligt och homofobt SD är. Deras kognitiva dissonans får dem att missa verkligheten: De kvinnofientliga och homofobiska partierna i riksdagen är flera, men där ingår inte Sverigedemokraterna.

Jag har nyss förlorat vänner som jag umgicks med, vänner som höll med mig gällande allting när vi diskuterande svensk politik. Invandring har inte funkat sådär bra. Japp. Regeringen är värdelös. Jo. Invandringen måste begränsas rejält. Jass! Vi måste hjälpa flyktingar på plats. Jämen absolut. Jag är Sverigedemo… BITCH WHAT THE FUCK DID YOU JUST FUCKING SAY?! De spärrar upp ögonen och tuggar fradga. Exakt så har jag förlorat två vänner på en månad. Men det är också exakt därför jag står och kämpar för SD på YouTube, Twitter och alla möjliga andra ställen. För så här ska det inte behöva vara.

Sverigedemokrater är inte lågutbildade, rasistiska, vita heterosexuella män. Sverigedemokrater är folk som tröttnat på hur naiva svenskarna har varit. Och det är ett citat från vår senaste statsminister Stefan Löfven, inte från någon medlem i NMR. Det är dags att normalisera SD. Kanske är det vi invandrare som måste göra det? Inte för att det är ett enkelt jobb, men skam den som ger sig.

LUAI AHMED

Luai Ahmed är en 25-årig författare, politisk vloggare och flykting
 från Jemen. Han kallar sig själv för ”arab feminazi” och 
”european meninist”. I Jemen var han en feministisk aktivist och
 kulturarbetare som skrev om humanitära och progressiva 
värderingar samt pluggade internationell handel. 2014 flydde han
 till Sverige och Halmstad och började arbeta som vårdbiträde och servitör. I år
 har han börjat studera International Migration and Ethnic Relations
 på universitet samt förbereder att släppa sin första bok, en
 självbiografi med titeln ”A Refugee’s Crisis” som handlar om
 integration, islam, kulturkrocken och hans resa till Sverige.

Här hittar du Luai på sociala medier:

YouTube: Luai Ahmed


Instagram: LuaiAhmed

Twitter: @JustLuai

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer