Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Löfven borde lära av Trump hur man talar till folket

av | 13 jan, 2021 | Den politiska hjärntvätten

Lästid: 5 minuter

Kanske såg du inte Donald Trumps tal igår, det första talet han hållit sedan stormningen av Kapitolium i Washington DC förra veckan. Det borde du göra. I går bröt han i alla fall den offentliga tystnaden när han talade vid en nybyggd del av gränsmuren mot Mexiko i Alamo i Texas. Jag kan säga så mycket att det är en milsvid skillnad i hur fake news media just nu vill framställa Trump mot hur han faktiskt är. Trump talade lugnt, sakligt och med värme. Han utstrålade trygghet och en kärlek till sitt land jag aldrig sett hos en svensk ledare. Och han gav också handfasta tips om hur man ska bära sig åt för att bli kvitt kriminella migranter som tar sig in i landet på olaglig väg. Det han sa har jag inte sett återgivet någonstans, innehållet och hans genuina lugn är såväl svensk som internationell mainstreammedia väldigt tyst om. Jag förstår varför. Bilden av en varm och hjärtlig ledare går inte särskilt bra ihop med den bild man vill hjärntvätta folk med, bilden av en hysterisk galning som är ute efter våld och krig. Trumps framträdande igår skulle kunnat nyansera bilden av honom, om det återgavs rättvisande. Men i polariseringens, hysterins och censurens tidevarv, stämningar som i mångt och mycket hetsas fram av etablissemangets medier, är de politiskt korrekta vänsterredaktörerna inte intresserade av nyanser. De vet att de tjänar mer pengar på att skapa oro, panik och osämja. Deras vikande läsarsiffror förblindar dem och får dem att bli allt mer ohederliga i sin rapportering. Förlorarna är som vanligt folket och konservativa röster – som härigenom mister sin yttrandefrihet och möjligheterna att kritisera odugliga ledare och politiska system.

Trump var märkbart stolt över muren som nu är 725 mil lång och han signerade den personligen. Han hyllade alla dem som arbetat med att bygga muren, den, som tidigare amerikanska ledare lovat att bygga men som först under Trump blivit av. Trump sa att han alltid håller vad han lovar och att vi nu ser resultatet. Han talade om hotet från illegala migrantströmmar och de många kriminella som försöker ta sig in i USA. Precis som andra västländer har USA problem med dessa strömmar, men till skillnad från lamslagna länder som Sverige så har Trumps politik gått ut på att skydda sitt lands medborgare från dessa kriminella hot. Han berättade i talet att man beslöt att skicka tillbaka kriminella utlänningar till länder de kom från eller närliggande, som El Salvador, Guatemala och Honduras, men att deras regeringar inte velat ta emot dem. Då ströp Trump allt bistånd och ekonomiskt stöd till dessa länder. Det dröjde inte länge förrän han fick beskedet att deras kriminella medborgare var mer än välkomna tillbaka…

När Trump berättade möttes han av skratt från publiken. Och jag tänkte i mitt stilla sinne att det är exakt så här man måste agera. De kriminella utlänningar som vistas i ett land illegalt ska förmås av sina regeringar att tas tillbaka. Med tanke på hur mycket pengar Sverige skickar till länder från vilka många kriminella i Sverige kommer, borde ekonomiska påtryckningar vara ett effektivt sätt att få de här länderna att ta tillbaka de medborgare som orsakar stor skada i Sverige. Vår egen statsminister Stefan Löfven borde studera hur Trump talar till sitt folk och lära sig av det. Istället för att svartmåla vår framtid borde han uttrycka kärlek till Sverige. Istället minns jag hur han stod på en coronapresskonferens i våras och sa gravallvarligt att ”tusentals kommer att dö”- Som om han visste det i förväg. Tusentals har inte dött i våra skandinaviska grannländer. Vad är det för en ledare som tar hoppet från sitt folk?

Trump, mycket kan man säga om honom, men han är en sann patriot som älskar sitt fosterland. Och varför skulle han inte? Är man ett lands ledare så är fosterlandskärlek det minsta man kan begära av en individ som representerar landet. Han ska sätta sitt eget folk i första rummet. Han ska värna sitt lands intressen. Annars är han som en förälder som inte älskar sitt barn mest. Och vad ska man med en sån förälder till? Märkligt nog ifrågasätter ingen att föräldrar förväntas känna den starkaste kärleken till sina egna barn. Men när det handlar om kärleken till sitt eget fädernesland kan man visst förfara slarvigt.

Det gör inte Trump. Som ledare är han därför att föredra framför en person som svävar på målet och som verkar beredd att sälja ut sitt land till vem som helst. En ledare som säger en sak men gör en annan, en ledare som beter sig nonchalant och elitistiskt på ett sådant sätt att väljarna nu flyr hans parti. En ledare som styr så illa att hans lands öde bestäms av ett litet extremistiskt Sverigefientligt parti vars maktmissbruk leder till att vårt vackra land riskerar att bli mörkt och armt, plundrat av fientliga krafter som bara vill sko sig på våra en gång ymniga resurser och arbetsamma medborgare.

 


*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer