Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Lillpojken Kristersson verkar behöva hålla en mammas hand

av | 12 sep, 2018 | Politik

Lästid: 4 minuter

På Instagram skriver Moderatledaren Ulf Kristersson ”vad Sverige nu behöver är ett vuxet förhållningssätt” – men själv beter han sig allt annat än vuxet. Tvärtom är det ett ytterst omoget och ansvarslöst beteende han uppvisar. Sex av tio moderata väljare kan nämligen tänka sig ett samarbete med Sverigedemokraterna, visade en en mätning från Aftonbladet/Inizio i april 2018. Frågan är när Ulf verkligen tänker börja agera vuxet för Sveriges bästa? Velllingemoderaten Carina Wutzler kanske kan ta Ulf i handen och leda iväg honom för att knacka på Jimmie Åkessons dörr, för att hjälpa lille Ulf att prata med pojken han är så rädd för. Ulf verkar nämligen behöva en mamma som visar honom hur man beter sig i politiken.

Ulf Kristersson verkar vara samma slags plakatpolitiker som sin kollega Annie Lööf. Ord, ord, ord som låter bra men som i praktiken inte betyder något. Fredrik Reinfeldts kronprins verkar inte ha någon som helst ambition att fylla sina tomma fraser med konkret innehåll. Dagen efter valet inbjöd Jimmie Åkesson Ulf Kristersson och Ebba Busch-Thor till ett samtal, något de omedelbart ”givetvis” tackade nej till. Varför var det så givet? Varför tackade man nej? Det var inte vuxet, tvärtom. Det var ansvarslöst och dåligt för det svenska samhället. Ulf verkar dock inte ha samma oöverstigliga problem att samtala och förhandla med socialdemokraterna. Kanske även regera ihop med Stefan Löfven? Jag funderar på vad landets moderata väljare känner inför det faktum att en röst på Ulf faktiskt ka ha blivit en röst för fyra år till med Löfven, och därmed kanske även med Miljöpartiet? Eventuellt har vi en enpartistat igång, där samtliga färger blått, grönt och rött smälter ihop till – ja, gredelint, brunt och möjligen smutsgrått. Det är inte vackert.

Utfrysningen och mobbningen av Sveriges tredje största parti, Sverigedemokraterna, börjar bli riktigt patetiskt och samtidigt skadas Sverige för varje dag som går av dessa ohyggligt barnsligheter. Någon skrev på sociala medier att Ulf Kristersson har ”privata skäl” att inte samarbeta med SD – vilket är ett häpnadsväckande påstående, om det stämmer. Har en högt uppsatt politiker alltså mage att låta privata känslor och åsikter gå före ett helt lands väl och ve? I så fall bör man inte befinna sig i politikens toppskikt. I så fall bör man inte heller göra anspråk på att bli statsminister. Politik är inte ett race för sin egen tillfredsställelses skull, utan det är tvärtom en stor personlig uppoffring och att man sätter sig själv åt sidan och ser helheten, samt att man pragmatiskt fattar beslut som gynnar landet. Det är således småbarnsfasoner som Kristersson i dagsläget ägnar sig åt, ivrigt påhejad av sina lekkamrater Annie, Ebba och Jan, vilket definitivt inte gynnar landets medborgare på något vis. Tvärtom skapar den politiska förlamningen ett döläge i politiken, och bidrar till ökande polarisering. För det fortsätter att sjuda i stugorna. Missnöjet är på intet sätt till ända i Sverige.

I elva skånska kommuner blev SD störst i valet till kommunfullmäktige. På riksdagsnivå var framgångarna ännu större, där SD blev största parti i 21 av 33 skånska kommuner. I Vellinge kommun till exempel har man integrationsplikt, vilket innebär att invandrare måste klara en kurs för att få tillgång till välfärdstjänster. Kommunalråd Carina Wutzler (M) vill nu att plikten införs i hela Sverige – och att Ulf Kristersson ska börja samtala med Sverigedemokraterna, vilket tidningen Expressen rapporterat om igår. ”Vill man få igenom sin politik måste man våga prata med varandra”, säger hon, ochdet har hon fullkomligt rätt i. Carina Wutzler är en vuxen kvinna, en person med precis det vuxna förhållningssätt som Kristersson efterlyser.

Vellingen är för övrigt intressant och visar att moderat politik inte skiljer sig mycket från de tankar SD har runt integration och assimilation. Under 2018 har Vellinge infört något som kallas för ”integrationsplikt” för flyktingar. Det betyder att vuxna nyanlända ska lära sig svenska och gå en kurs i ”svenska normer och värderingar”. Man måste sedan klara ett prov. Går man inte kursen eller blir underkänd på provet får man inget ekonomiskt stöd eller hjälp med bostad, skriver Expressen. Det är alltså detta Wutzler vill införa nationellt. Jag tycker att ett vuxet förhållningssätt av Kristersson vore att omgående bjuda in Carina Wutzler till Stockholm, för samtal. Wutzler kan sedan ta Ulf i handen och leda iväg honom för att knacka på Jimmies dörr för att hjälpa lille Ulf att prata med lekkamraten han är så rädd för. Ulf verkar nämligen behöva en mamma som visar honom hur man beter sig i politiken.

(Bilder från Ulf Kristerssons Instagram)

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer