Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Lex Lättklädd: Slöjan kommer alltid att vara ett förtryck

av | 1 aug, 2019 | Det nya Sverige

Lästid: 5 minuter

Jag är en kvinna som än så länge lever i en fri värld och därför kommer jag protestera till sista blodsdroppen mot förtryck av kvinnor, som jag ser som mina systrar. Igår blev det känt att tre kvinnliga aktivister i Iran dömts till 55 års fängelse tillsammans för att de kastat av sig slöjan, och att Irans regim är livrädd för vad frihetskämpen Masih Alinejad sätter igång. Samtidigt är det tyst från svenska feminister, de som så gärna skriker om att män är förtryckare. Var är MeToo-rörelsen nu? Det är också knäpptyst i svenska mainstreammedier. Istället bidrar vänsterliberala opinionsbildare och politiker som Centerpartiets partiledare Annie Lööf till att slöjförtrycket cementeras och normaliseras i Sverige, och man importerar ett aggressivt patriarkat som helst ser att även Lööf själv täcker huvudet i tyg. För mig är sexualisering av barn och täckande av kvinnors hår alltid förtryck, oavsett hur mycket slöjapologeterna försöker få det till att de bär slöjan frivilligt.

Så länge det finns länder som straffar kvinnor som vill ha hårt fritt med vanvettiga fängelsestraff så kommer detta religiösa plagg alltid att vara tvång. Det finns inget frivilligt i tyg som döljer hår och kropp, som gömmer kvinnor för omvärldens blickar. Det är dock väldigt tyst i statstelevisionen och statsradion om att de iranska slöjaktivisterna fått omänskligt långa fängelsestraff. Inte heller mainstreammedier som Dagens Nyheter, som fyllde spaltkilometrar med indignerade röster om #MeToo när det gällde vita män ur medelklassen, står upp för de iranska kvinnokämparna. De politiskt korrekta kulturmännen är som vanligt fega. De är väl rädda för att stöta sig med den växande skara radikaliserade muslimer vars åsikter börjar slå igenom i de delar av västvärlden som inte lyssnar på varningarna om vad islam har för målsättning. Nämligen: Kalifat, dominans över ”otrogna”, och sharialagar. Där är slöjan som röd fana för kommunister. En viktig symbol som visar att kvinnorna är underkastade profetens vilja.

I Sverige har vi precis en pågående kyskhets-affär då 19-åriga Amanda kastats av en buss i Malmö eftersom hon var för lättklädd (linne och shorts) plus groteska sexuella övergrepp där tio ”mörkhyade och mörkhåriga” män utsatt en ensam 20-årig tjej för våldtäkt i Piteå. Jag har sett politiskt korrekta kommentarer om att detta inte har något med invandring att göra, men det har det.

Nej, detta beteende finns inte alls hos ”alla män” i alla delar av samhället. Nej, inte alls ”alla” normala västerländska män anser att kvinnor är horor om de inte klär sig i heltäckande klädsel! Sluta att sprida dessa dumheter, kära journalister. Ni går islamisternas ärenden. Det här synsättet har med hederskultur och islam att göra, med kvinnofientliga religioners utbredning i Sverige, och att politiker och makthavare låter det ske. Ja, de som kallar sig feminister också förstås, eftersom de accepterar att redan små flickor särbehandlas, sexualiseras, förtrycks och kränks i sin frihet och sexualitet. Varför, varför är de utländska barnen inte lika mycket värda som de svenska? Hur kan ni se er själva i ansiktet som accepterar att de utländska flickor som bor i Sverige förtrycks av klaner, imamer, sina egna föräldrar, personal i koranskolor och så vidare? Varför får det ens finnas koranskolor i Sverige? Ni som accepterar, ursäktar och relativiserar detta förtryck är lika skyldiga som förtryckarna själva.

Som kvinna i en fortfarande delvis fri värld kastar jag min bikiniöverdel i sommar. Jag badar så naket jag kan, väl medveten om att förtrycket vinner allt större segrar i vårt tidigare helt fria Sverige. Självklart är det inte ur ingenting en ung kvinna avvisas från en buss för att hon visar ”för mycket hud”. Att Skånetrafiken håller på att mörkar detta och talar om att chauffören ska få gå en kurs är löjeväckande.Självklart är det ett uttryck för medeltida kulturers önskan om att förtrycka den västvärld som med öppna, naiva armar tagit emot människor vars kultur och religiösa fanatism inte hör hemma i modern tid. Jag ser med stor oro på utvecklingen i Sverige. Men så länge jag kan, tänker jag stå upp mot ett system som daltar med förtryckare. Jag tänker aldrig hålla tyst.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer