Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Låt mig slippa en islamisering av den svenska vården

av | 10 jun, 2019 | Islamisering av Sverige

Lästid: 5 minuter

Självklart får vuxna människor klä sig hur de vill och tro på vilken religion de vill, men det blir problematiskt när denna religion börjar ta en dominerande plats i de delar av samhället där principer om jämställdhet, kvinnors och HBTQ-personers rättigheter och alla människors lika värde bör gälla. Jag talar om vård, omsorg, skolor, polis, rättsväsende och myndigheter. Det är djupt oroväckande att islamistsymbolen för förtryck av kvinnor normaliseras allt mer i det sekulära och demokratiska Sverige. Jag vill inte se vårdpersonal med slöja på svenska sjukhus. Jag vill inte ha religiösa symboler som så påtagligt talar om för mig att jag är en sämre kvinna än den som täcker sitt hår för att inte väcka mäns sexuella begär. Jag vill inte ha religiösa plagg som signalerar en förlegad och bigott syn på sex upptryckt i ansiktet när jag kommer till ett svenskt sjukhus, vårdcentral eller för den delen apotek.

Om nu slöjan är så frivillig, varför tar inte de muslimska kvinnorna av sig den när de ska arbeta? De kan ta av slöjan före jobbet och dra på sig den när de går hem. Precis som man inte ska arbeta med smycken eller långa, målade naglar, eller ha sprutat på sig massa parfym. Precis som man tar av sig höga klackar. Precis som man tar på sig arbetskläder. Att vara enhetligt klädd utan den tydliga religiösa symbol för kvinnors underkastelse borde vara en självklarhet.

Jag anser inte att alla religiösa symboler kan jämställas. Det kristna korset är i dagens Sverige en mer eller mindre harmlös symbol som inte signalerar att den som bär det vill tvinga sin religion på andra. Dessutom är kristendomen den värdegrund Sverige bygger på. Svenska kyrkan – som en del av sina islamvurmande representanter till trots fortfarande anses vara kristen – har också korset som utsmyckning och symbol. På samma sätt är det med Davidsstjärnan, en symbol för den andra abrahamitiska världsreligionen judendom. De relativt få som vågar bära dessa sexkantiga stjärnor i dag gör det mer trots att de kan, inte för att de får. De dominerar inte, kräver inte särbehandling, försöker inte omvända någon till något. De är också i princip osynliga i det offentliga rummet.

Det som däremot sker, och som vi tvingas att se och uppenbarligen acceptera, är offentliga institutioners totalt aningslösa normalisering av det religiösa plagget slöjan, som för islamister är samma som den röda fanan för kommunism. En muslimsk kvinna behöver inte täcka sitt hår, ändå är det kvinnor med slöjor som i dag symboliserar muslimer via många offentliga bilder och kampanjer som det sekulära Sverige presenterar. Förra året var det Gävle kommun som hade en slöjtäckt kvinna som välkomnade besökare till staden. På Malmö flygplats finns stor bild av en kvinna i slöja. Växjö kommun har använt sig av en beslöjad kvinna i sitt utskick. Stockholms stad har presenterat sommarjobb för ungdomar genom en bild på en beslöjad tonårsflicka. Och nu är det Västerås sjukhus som välkomnar patienter med en kvinna i slöja.

Ja, det är ett problem. Det kan alla de kvinnor som lever i länder där täckandet av hår och kropp som en följd av islamistiskt kvinnoförtryck, intyga. I Iran tillsätts nu tusentals nya shariapoliser för att slå ner det slöjuppror som i flera år pågått bland landets kvinnor. Kvinnor fängslas, torteras och förföljs för att de inte vill tvingas gå i det ”frivilliga” plagget slöja. Men här i Sverige tar man inte lärdom av andra länders negativa erfarenheter. Här i Sverige sväljer man aningslöst förtryck i tron att man härmed är öppensinnad, ”inkluderande” och ”mångkulturell”.

Slöjan betyder att kvinnan är ”kysk” och ”fin”. Det betyder också, att kvinnor utan slöja inte är det. Hur kan jag, som av islamister uppfattas som defekt, sexuellt frigjord på ett negativt sätt och av avvikande uppfattning om till exempel homosexualitet, vara säker på att en person som lyder under stränga religiösa lagar ska behandla mig korrekt? Hur kan jag, som har judiska rätter, vara säker på att en islamist med slöja inte ser ner på mig? Islamisters antisemitism är väldokumenterad, och situationen för judar och kristna försämras allt mer i det Europa där dessa krafter ges allt större utrymme. Varför ska jag, som söker vård, tvingas möta symboler för de strömningar som helst vill se mig utplånad från jordens yta? Religionsfrihet innebär även att jag ska slippa se religion, att jag ska slippa få den upptryck i mitt ansikte.

Jag vill inte se vårdpersonal med islamistisk slöja på sjukhus i Sverige. Jag vill inte ha religiösa symboler som så påtagligt talar om för mig att jag är en sämre kvinna än den som täcker sitt hår för att inte väcka mäns sexuella begär. Jag vill inte ha religiösa plagg som signalerar en förlegad och bigott syn på sex upptryckt i ansiktet när jag kommer till ett svenskt sjukhus, vårdcentral eller för den delen apotek. En snedvriden sexualmoral och en aggressiv religion där kvinno- HBTQ och minoritetsförtryck är centralt, hör inte hemma i svensk vård.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag sva

rar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer