Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Lagar är stiftade av människor – och kan göras om när de inte fungerar

av | 10 apr, 2019 | Politik

Lästid: 4 minuter

Det är märkligt att de sittande politikerna, men även myndighetspersoner och andra som utövar makt i Sverige, gång på gång tillåts komma undan med sina svek mot det folk som är deras uppdragsgivare. Och jag är förvånad över att inte opinionen kräver konkreta svar på hur landet ska styras upp och den negativa utvecklingen stoppas. Ta detta med lagar, till exempel. Det heter att ”sådan är lagen, vi kan ingenting göra” – som om paragraferna och det som står i lagboken var naturkrafter, likt stormar eller åskoväder inför vilka människan står maktlös och bara kan se på medan förödelsen äger rum. Man låtsas som om man inte har någon möjlighet att riva upp odugliga lagar och stifta nya, bättre, sådana som gynnar samhället. För vill man så kan man, vilket vi såg prov på när det handlade om att låta 9000 afghanska män stanna i Sverige trots att de saknar asylskäl och många gånger även är kriminellt belastade. Här valde man att gå emot Lagrådet och genomdrev en lag som på intet sätt gynnar Sveriges medborgare. På samma sätt skulle man kunna göra med andra lagar, om viljan fanns.

”Dessa lagar är föråldrade, medborgarfientliga och samhällsfarliga och därför gör vi nu om dem” säger aldrig någon politker, trots att de har möjlighet och rätt att agera. Andra länder hittar kryphål, möjligheter eller säger helt sonika att nu måste vi skapa nya, vettigare lagar som passar samtiden bättre. När något är fel agerar man snabbt. En reaktion på till exempel ett terrordåd kan komma inom bara någon vecka. Man visar handlingskraft och omtanke om medborgare, som man försöker skydda. Så icke i Sverige. Tvärtom är man trög och ovillig att agera, vilket får en att undra varför man vill sina egna medborgare illa? För på något annat sätt går denna passivitet att tolka.

Många av dagens lagar är stiftade i andra tider, då samhället och världen såg annorlunda ut än vad det gör idag. De passade då – men de passar inte längre. Att fortsätta rätta sig efter dem är som att tvingas gå i kläder som möglat på en vind sedan 80-talet, trots att tiderna förändrats, liksom modet och världen runtomkring. Allt är nytt och annorlunda men likväl måste du, helt oironiskt, fortsätta dra på dig samma fula och  illasittande paltor dag efter dag. Exakt så är det med många av dagens lagar, med juridiken, med hur samhället fungerar och hur människor bestämt att det ska fungera. Allt är påhittat, som Navid Modiri en gång sa, också lagarna är påhittade och konstruerade för att försöka skapa ordning och struktur och för att skydda majoriteten från sådant som är skadligt, farligt eller direkt olämpligt och kontraproduktivt. Så därför är det oerhört löjligt när politikerna försöker gömma sig bakom att ”man inte får göra så här enligt lagen” och ”det här strider mot lagen”. Ja, kanske strider det mot en oduglig lag, men då är det dags att ändra lagen! När en lag inte längre fungerar måste den revideras, och kanske förpassas till papperskorgen. Precis som man lägger bort kläder som är för små, för obekväma eller för omoderna. Tyget har bleknat, resåren släppt, det har gått hål på knäna och linningen är för trång. Då hittar man något som passar bättre.

Jag anser att Sverige i dag känns som ett socialt experiment, iscensatt av en ondsint psykopat som tänjer gränserna för hur mycket ett hårt prövat folk kan stå ut med. Det pågår sedan flera år en normaliseringsprocess där landets medborgare sakta accepterar vansinnet som pådyvlas dem och som slutar att notera att något är riktigt galet. Reser man utomlands kan man betrakta Sverige från distans och då lättare se hur djupt dysfunktionellt och farligt det blivit. Orättvisorna och galenskaperna är så många att man tappar räkningen. Mördare och våldtäktsmän ska ”integreras” in bland värnlösa människor. Offer för terrorbrott får mindre skadestånd än kriminella. de som kallar sig feminister försvarar sexualisering av barn. De som ska föreställa ansedda forskare stympar fullt friska minderåriga ungdomar i bästa experimentella doktor Mengele-stil (könsbytaroperationer som inte går att göra ogjorda och som därmed förstör livet för det drabbade barnet och dess anhöriga). En stor del av det vänsterliberalt hjärntvättade svenska folket har dessvärre själva röstat fram människor som nu hänsynslöst skövlar landet, och gått på propagandan att alla de som reagerar och kritiserar systemet än illvilliga extremister. Och här sitter vi. Politikerna säljer ut svenskarna och ser på medan man med sitt samtycke låter röstboskapen mördas, våldtas och kuvas. Julgranar brinner inte, men villor, industrilokaler och hyreshus gör det. Politikerna vet att de har makten att sätta stopp, men de vägrar.
Åter igen: Vad är det, annat än landsförräderi?

 

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer