Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Kritikstorm mot Centerkvinnornas kampanjfilm: ”Ni är en skam för alla fria svenska kvinnor”

av | 17 maj, 2019 | EU-valet 2019

Lästid: 5 minuter

Att Centern är ett parti som inte verkar ha någon större kontakt med verkligheten blir allt tydligare. I sin nya politiska kampanjfilm uttalar sig en rad Centerkvinnor om sina framtidsvisoner för Sverige. Dessvärre är det ett faktum att det de pratar om är ett hån och ett slag i ansiktet på flickor och kvinnor i dagens sönderfallande Sverige. ”Våra döttrar ska inte bli den första generationen som får det sämre än sina mammor”, säger Centerkvinnorna – trots att det är just det som nu skett, mycket tack vare Centerns ansvarslösa migrationspolitik där man prioriterar utländska mäns bästa framför kvinnors trygghet. På Facebook möter också kampanjfilmen stark kritik. ”Ni är en skam för alla fria svenska kvinnor!!” skriver en läsare.

Det är rena rama parodin på den svenska verkligheten som kommer ut ur Centerkvinnornas munnar. Något som också reaktionerna på filmen visar. Centerkvinnorna försöker försvara sig mot kritiken i kommentarsfältet, men det går så där:

Här är några andra kommentarer till kampanjfilmen:

Jag har själv en dotter och tyvärr har hon redan fått det sämre än sin mamma, det vill säga jag själv. För min dotter är inte längre fri i sitt eget land. Jag pratar om det exploderande sexuella våldet och kriminaliteten som förändrat Sverige som samhälle i grunden. Min dotter kan inte leva som jag gjorde när jag var tonåring i Sverige. Hon kan inte åka tunnelbana på natten och hon kan inte gå omkring som hon vill. Hon måste tänka sig för så att hon inte utsätter sig för risken att bli överfallen och våldtagen. För statistiken talar sitt tydliga språk: Under 2018 anmäldes omkring 22 500 sexualbrott, varav 7 960 rubricerades som våldtäkt. I den Nationella trygghetsundersökningen uppger 6,4 procent att de utsattes för sexualbrott under 2017. Källa: BRÅ. 

Oavsett vilka floskler Centerkvinnorna häver ur sig är det tyvärr så, att situationen för kvinnorna i Sverige historiskt sett är en av de sämsta i modern tid. Är du kvinna eller flicka i Sverige präglas ditt liv av otrygghet, rädsla, sextrakasserier, att inte kunna klä sig som du vill. Är du en svensk/europeisk tjej kanske du blir rånad när du säljer majblommor, eller du trakasseras när du vill utöva din idrott, du kan också bli gruppvåldtagen, misshandlad, kallad ”svennehora” och annat nedsättande. Du kan bli mördad av en terrorist när du är på väg hem från skolan, som 11-åriga Ebba Åkerlund blev i april 2017 på Drottninggatan i Stockholm. Är du invandrartjej riskerar du att bli bortgift som barn, bli könsstympad eller hedersmördad av din klan som inte respekterar Sveriges lagar. Är du en liten muslimsk invandrartjej som inte har något att säga till om, tvingas du kanske gå med det kvinnoförtryckande plagget slöja, och du blir sexualiserad redan som väldigt ung. Sverige står inte upp för att skydda dig. Tvärtom är Centerkvinnorna de som tycker detta är helt i sin ordning, även om de hävdar att de står upp för jämställdhet. För deras prat är just bara tomma ord – svammel som inte leder framåt. Därför har också Centerpartiet blivit ett favoritparti för islamister och andra mörka krafter som vill ha fortsatt förtryck av Sveriges kvinnor.

Nej, någon vidare kvinnofrid finns inte i dagens Sverige. På vilket sätt innebär allt detta att våra döttrar inte skulle ha det sämre än vi?Detta är inte fake news eller ”desinformation” från ”högerpopulister”, sånt som Centern älskar att prata om som om det vore världens allvarligaste problem. Detta är den bistra verkligheten och den beskrivs även av organisationen Amnesty i en ny rapport om det sexuella våldet i Skandinavien:

Saxat från Amnestys egen hemsida:

I rapporten konstateras att trots att Danmark, Finland, Norge och Sverige hör till de länder i världen där jämställdheten nått allra längst har alla fyra länderna en hög andel våldtäkter samtidigt som rättssystemet sviker överlevarna av sexuellt våld. Det framgår också tydligt att bristande lagstiftning, seglivade myter och könsstereotypa föreställningar har orsakat en allmänt utbredd straffrihet för våldtäktsmän i de fyra länderna. Även om situationen som överlevare möter efter en våldtäkt inte ser likadan ut i länderna finns det oroväckande paralleller mellan dem.

På vilket sätt gör dessa fakta att våra döttrar inte har fått det sämre än vi, deras mammor? När jag var ung tjej var våldtäkt något ytterst ovanligt. Gruppvåldtäkter hörde vi inte ens talas om, jag visste inte att detta kunde förekomma. Ja, möjligen som en mardröm i en skräckfilm, men inte i min egen svenska vardag. Nu har våldtäkter och sexuella övergrepp blivit så normaliserade i den feministiska stormakten Sverige att vi knappt reagerar. Tusentals barn och unga får sina liv sönderslagna. Den psykiatriska vården räcker inte till. Samtidigt utvisas inte utländska våldtäktsmän utan tillåts leva kvar i landet de indirekt våldtagit genom sitt övergrepp. Jag är böjd att hålla med om att Centern och Centerkvinnorna borde skämmas. Deras film visar på deras politiska misslyckande, och det bottenlösa hyckleri de ägnar sig åt. Jag hoppas de gör ett katastrofval den 26:e maj.

Här är Centerkvinnornas kampanjfilm:

https://www.centerkvinnorna.se/val19.html

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer