Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Kristdemokraternas förvirrade och motsägelsefulla migrationspolitik kan bidra till nytt asylkaos

av | 20 jun, 2019 | Migrationspolitik

Lästid: 3 minuter

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor och partiets migrationspolitiska talesperson Hans Eklind skriver den 16/6 på SvD Debatt att de vill minska asylinvandringen med 70 procent, men samtidigt stödjer man regeringens generösare regler för anhöriginvandring och införandet av en ny så kallad ”humanitär skyddsgrund” som innebär att asylsökande som saknar asylskäl ändå kan få stanna i Sverige. Det kommer inte att leda till en minskning av den totala invandringen till Sverige. En ökning av anhöriginvandringen riskerar att öka antalet asylsökande, vilket i sin tur leder till ytterligare anhöriginvandrare. Det kan bli ett nytt migrationskaos liknande det som var hösten 2015, skriver idag Paul Nilsson.

 ”Humanitär skyddsgrund” innebär bland annat att asylsökande som söker asyl för att de är svårt sjuka kan beviljas uppehållstillstånd av den anledningen. Detta har ingenting med asylskäl att göra. Att vara svårt sjuk är inget asylgrundande skäl, men det anser tydligen Kristdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna, Vänsterpartiet och regeringen som vill ha sjukdomsinvandring till Sverige. ”Humanitär skyddsgrund” finns inte med i FN:s flyktingkonvention som definierar vem som är flykting. EU tvingar inte Sverige att införa detta i svensk utlänningslag. ”Humanitär skyddsgrund” är ett svenskt påhitt. Jag gissar på att Sverige är det enda landet i Europa som anser att asylsökande som är sjuka, halta och lytta ska beviljas uppehållstillstånd av den anledningen.
Kristdemokraterna vill att barn ska ha rätt till återförening med sina föräldrar, men det handlar inte bara om barn som får rätt till detta. Det gäller också personer som är äldre än barn, till exempel ensamkommande unga män. Det nämner Kristdemokraterna ingenting om. De nämner inte heller att det ofta är stora familjer som återförenas. Givetvis ska familjer återförenas, men det ska inte ske i Sverige. Det ska ske i deras hemländer.
 
I en artikel i Världen idag, den 17 juni, säger Hans Eklind att Kristdemokraternas ställningstagande om familjeåterförening är ”förankrat i judisk-kristen etik”. Det finns ingenting i kristendomen och judendomen som säger att ett land ska ha en storskalig invandring med bland annat generösa regler för anhöriginvandring.
Kristdemokraterna har en motsägelsefull och virrig migrationspolitik, som i slutänden bara leder till mer asylkaos.
PAUL NILSSON
Paul Nilsson är opinionsbildare.
Källor:

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer