Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Kravallerna i Paris: Folk ropar ”Emanuel, quel bordel!”

av | 24 nov, 2018 | Utrikes

Lästid: 3 minuter

Katerina Magasins korrespondent i Paris är på plats och har precis fotograferat en del av den våldsamma oro och ilska som sprider sig i den franska huvudstaden, men även i resten av Frankrike. Gatorna i de centrala delarna av Paris är avspärrade för trafik och en del av demonstranterna kastar sten, samtidigt som de rotar hatiska slogans mot president Macron, bland annat ”Emanuel, quel bordel!” – ungefär ”Emanuel, vilken röra”. Butikerna är stängda och människor avvisas nu från platsen. Polisen använder tårgas och batonger för att skingra demonstranterna.

Här är en del av det unika bildmaterialet från området kring 9:e arrondisemetet, Boulevard de la Madeleine, som ligger nära Operan och shoppingkvarteren med Galerie Lafayette och andra stora modevaruhus.

Butikerna är nu stängda trots att ordinarie öppettid är fram till klockan 20.30.

– Polisen kastade någon coctail med svidande gas mot oss, berättar KM:s korrespondent. Sedan började de misshandla de som stod kvar med batong.

Gatorna är avspärrade för trafik.

Många äldre och medelålders pendlare söker sig ut för att protestera mot president Macrons vanstyre av Frankrike. Det är främst de som nu drabbas av det stigande bensinpriset och visar sitt missnöje genom att ge sig ut på gator och torg. Man protesterar mot en toppstyrande elit som missbrukar sin makt. Rörelsen med de gula västarna började segla upp den 23:e oktober men det var först den 17 november som demonstrationerna började ta fart. Presidentens popularitet har minskat drastiskt de senaste månaderna, rapporterar bland annat Svenska Dagbladet. Mindre än en tredjedel av de svarande fransmännen, 29 procent, är nöjda med Macrons insats – den lägsta siffran sedan han tillträdde posten.

Även bron Pont de la Concorde är avspärrad:

*******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer