Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Knytblusfeminismen: Politiska uppror gäller bara överklassens systrar

av | 16 apr, 2018 | Debatt

Lästid: 6 minuter

Våra flöden fylls just nu med bilder av ministrar, politiker, kändisar och opinionsbildare som klär sig i knytblus för att visa sittt stöd för Svenska Akademiens avgående ständiga sekreterare Sara Danius. Solidariteten hos politikerna vet inga gränser. Frågan är varför dessa personer aldrig på samma sätt tar ställning för de verkligt utsatta i samhället? Knytblusfeminismen blir därför ytterligare ett arrogant slag i ansiktet på de osynliga på samhällets botten. Ett politiskt kvinnoupprop i Sverige 2018 är enbart till för den priviligierade överklassens systrar, skriver idag Bianca Muratagic och Katerina Janouch.

Varför knyts det inga fina rosetter när en man som var gift med en 13-årig flicka släpps på fri fot i Sverige 2018? Varför knyts det inga rosetter för alla kvinnor som förföljs, hotas och mördas på HVB-hem och flyktingförläggningar? Varför startades inga upprop när Socialstyrelsen i samarbete med Migrationsverket kom ut med broschyr som skakade hela Sverige: ”Information till dig som är gift med barn?”

Varför protesterade inte knytblusfeministerna när S, MP och V reserverat sig mot att ta initiativ till lagskärpning mot barnäktenskap, eftersom man ville ta hänsyn till internationella åtaganden?

Varför knyts det inga rosetter när regeringen skjuter till 200 miljoner extra i vårbudgeten för att ”ensamkommande” män ska kunna bo kvar i sina vistelsekommuner – medan man ”drar en gräns” för sötningsmedel till kaffe på äldreboende där gamla betalar 5600kr för mat? Svenska pensionärer lever redan på gatorna, hemlösa och hungriga. Sjuka och handikappade barn och gamla ser samtidigt sin assistans bli indragen, och blinda och döva måste redovisa sina kvitto. 50 av 60 kommuner hjälper inte våldsutsatta kvinnor och barn…

Varför knyts inga blusar när tusentals vuxna män utan asylskäl som har ljugit om sin ålder, identitet och flyktingstatus samt som har missbrukat systemet, särbehandlas och får en annan chans att stanna i Sverige  när de riktiga barnen, flickor, kvinnor och skötsamma familjer som arbetar och försörjer sig själva, utvisas?

Varför knyts det inga rosetter när de män som brutalt gruppvåldtog, torterade, misshandlade och dunkade en kvinnas huvud i väggen i en trappuppgång i Fittja frias – för att sedan håna och skratta åt kvinnor som protesterade mot domen?

Vi ser inga upprop när en dömd sexbrottsling som förgrep sig på en 14-årig flicka på ett konfirmationsläger, en bedragare som ljugit om sin ålder och identitet och som dessutom sympatiserar med terroristen Rahmat Akilov, får uppehållstillstånd i Sverige? Migrationsverket har haft möjlighet att överklaga, men har låtit bli. Var är upproren för att denne man ska få stanna i Sverige och riskera at utsätta andra barn för sexuellt våld?

Nej, inga rosetter knyts i protest mot alla aktivister, kyrkan och politiker som hyllar, skyddar, kärleksbombar och firar denne dömd sexförbrytare som ”vann över Migrationsverket” samtidigt som de anklagar, smutskastar, mobbar och fryser ut offret, den 14-åriga flickan?

Varför knyts det inga blusar för alla icke-kändisar som lider i det tysta – alla mindre priviligierade kvinnor och barn, som dagligen blir offer för nya typer av brott i vårt land, som gruppvåldtäkter och överfallsvåldtäkter? 30.000 sexbrott med flera gärningsmän skedde mellan åren 2012-2014.

Vart är alla rosetter för de 132 barn som lever som gifta med vuxna män i registrerade barnäktenskap? För de 250.000 ungdomar som lever under hedersförtryck? För de över 150.000 barn som könsstympas (somliga på köksbordet) av sina föräldrar och släktingar i Sverige?

Varför knyts det inga rosetter när majoritet av utländska förövare som begår grova brott som våldtäkt mot barn får stanna i Sverige, när mordoffer ställs mot våldtäktsoffer eftersom poliser måste prioritera mordbrott som eskalerar och tvingas lägga ner tjugo våldtäktsärenden per dag, samtidigt som man lägger resurser på att jaga och förfölja gamla människor till förhör för deras grova språk på sociala medier?

Var är alla dessa knytblusfeminister när Hovrätten sänker skadeståndet för våldtagen 13-årig flicka med 140 000 kronor och låter den 23-årige gärningsmannen, som dessutom hotade flickan och hennes familj, stanna i Sverige?

Var är de fina författarnas namnlista när man gång på gång belönar våldtäktsmän med skadestånd för frihetsberövande och ger dem straffrabatt, eftersom de ändrar sin ålder och påstår sig vara yngre än vad passet visar mitt under en rättegångsprocess?

Vi såg inte heller några knytblusar och rosetter när två centernpolitiker och nämndemän, som är uttalade islamister, tillämpade sharialagar i Solna tingsrätt och friade en misstänkt kvinnomisshandlare medan de skuldbelade den misshandlade kvinnan?

Och varför knöts det inga rosetter när den så kallade feministiska regeringen tog på sig slöja vid besöket i Iran, istället för att visa sin solidaritet för organisationen My Stealthy Freedom där miljontals iranska kvinnor kämpar mot slöjtvång och kvinnoförtryck för vilket de riskerar fängelse, stening och piskrapp? Varför hyllas bara Hijabdagen och kvinnor som bär hijab i Sverige och varför knyts det inga rosetter för flickor och kvinnor som tvingas bära slöja och som blir bortgifta utomlands?

Varför knyts det inga rosetter när politiker släpper in kvinnofientliga och homofobiska islamister i sina partier och ministrar ger bort skattebetalarnas pengar till antidemokratiska organisationer, när kvinnor och män vägrar vägrar skaka hand med det motsatta könet på grund av sin religion, och när vi har könssegregerade skolor, fritidsgårdar, badhus och caféer i vårt land?

Varför knyts det inga blusar när kvinnor och barn som vill kunna klä sig och leva som de vill tvingas fly från förorter p g a förföljelse, trakasserier, våld och mordhot i förorterna?

Varför startas inga upprop av akademiker  när polisen, socialtjänsten och SVT ömmar och gör offer av förövare men ingenstans nämner brottsoffer?

Var fanns knytblusfeministerna när svenska myndigheter familjeplacerar en 15-årig flicka från Turkiet med en vuxen man som är uttalad IS-sympatisör och som hon giftes bort med i sitt hemland? Flickan fick varken gå i skolan i Sverige eller ringa till sin familj och dessutom utsattes hon för övergrepp under flera år. Trots det tyckte domaren att det krävdes betydligt allvarligare missförhållande för att flickan skulle omplaceras. Men nej, inga knytblusar då heller!

De priviligierade knytblusfeministernas trend är att plocka ”jämställdhetspoäng” i sina egna världsfrånvända kretsar, där de anser att det vita patriarkatet behöver bekämpas med rosetter. Knytblus har nu blivit ännu en symbol för den destruktiva identitetspolitiken, där etablissemangets svek och hån mot det vanliga folket syns tydligare än någonsin. Den verklighetsfrånvända maktelitens arrogans, opportunism och hyckleri är uppseendeväckande grov. Det är ofarligt att slå in öppna dörrar för dem som redan har alla rättigheter och möjligheter. Det är tryggt att stå upp för sådant som inte provocerar någon. Knytblusfeministerna dunkar varandras ryggar i sin överklassklubb för inbördes beundran, samtidigt som skrupelfria företag utnyttjar trenden och försöker sälja det plötsligt uppmärksammade plagget i hopp om att tjäna pengar på dess förment goda symbolvärde.

Kring de verkligt utsatta fortsätter det att vara knäpptyst. Inga manifestationer äger rum i förorterna och i utanförskapsområdena, för de kuvade i paralellsamhällena, de förtryckta och de utsatta. Sker det ett politiskt kvinnoupprop i Sverige 2018, är det enbart för överklassens systrar.

BIANCA MURATAGIC

Bianca Muratagic är krönikör i Katerina Magasin. Hon arbetar som sångpedagog, konstnärlig ledare, konsertarrangör och sångerska. Hon driver sitt eget företag, musikskolan Sångakademi Bianca i Uppsala.

KATERINA JANOUCH

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer