Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Klimatpaniken handlar om att man inte kan hantera Sveriges verkliga problem

av | 17 mar, 2019 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski anser att man ska lyssna mer på vad 16-åriga flickor och 90-åriga damer har att säga. Det håller jag med om. Det är nämligen just tonårstjejer som är främst utsatta för sexuellt våld i Sverige. Flickor vågar knappt gå ut ensamma på dagtid längre, de går inte på toa i skolan, de kallas ”svennehora” och hålls hemma från skolan av föräldrarna. Och gamla damer utsätts för grovt våld såsom halsbandsryckningar och åldringsrån i hemmet. Wolodarskis utspel luktar skuldkänslor för att man faktiskt ignorerar den växande skaran brottsoffer, vilka Sverige vänt ryggen. Samtidigt anser han uppenbart inte att det är värt att lyssna på en annan kämpande tonårstjej, den med Greta jämngamla Izabella Nilsson Jarvandi, som slåss för verkligt konkreta politiska frågor och mot det förljugna etablissemanget. Klimatpaniken är ett lackmuspapper på hur samhället mår.

Izabella vet hur det är att bo i ett utsatt imråde. Greta vet det inte. Har någon kallat Greta ”svennehora” och tryckt in henne på en toalett för att utsätta henne för ett sexuellt övergrepp? Nej, Greta vet ingenting men blir ändå intervjuad i TV. Izabella är modig och tuff för hon går emot etablissemanget. Greta står och poserar med Annie Lööf, som är en av dem som raserat Sverige. Hallå, vill man utbrista, varför tramsar du runt med dem du säger dig kritisera?

I takt med att fler och fler börjar ifrågasätta den 16-åriga Gretas aktivism, ser samtidigt den mäktige mediechefen det nödvändigt att berätta för oss att vi måste lyssna på just henne. Och han drar sig inte för att i sin tidnings bästa anda koppla ihop det med en dam en bit över 90, som om de tillhörde samma fenomen. Men ja, kanske de är det. En förljugen medias hyckleri där viss alarmism är nödvändig, och där vissas oro måste lyssnas på, samtidigt som man fördömer andras, kallar utvald kritik av systemet för populism och ignorerar unga tjejers och gamla kvinnors vardag.

Jag tänker inte ge Wolodarski några klick, så det blir ingen länkning. Men det är lustigt hur mycket hyckleri och skenhelighet som får rymmas i en chefredaktör och i en stor tidning. Istället för att adressera de verkliga problemen i samhället går man all in och håller upp en konstruerad fana under vilken man försöker krampaktigt samla hjärntvättade sektmedlemmar (läs: barn och gamla som knappt förstår och som är lätta att manipulera).

Som någon skrev: Förr i tiden var Sverige en nation där man lyssnade på tänkare som Hans Rosling. Och nu? Man trollbinds aningslöst av en okunnig barnikon. Det är så att skammens rodnad kryper upp i hårrötterna. Die dumme Schwede, ja, tyvärr är detta en passande beskrivning av en nation som håller på att avskaffa sig själv i raskt tempo.

Klimatfrågan är ofarlig för medier att hantera, helt oproblematisk faktiskt. Den innehåller inga obehagliga anspelningar på ras, religion, etnicitet, sexualitet eller funktionsnedsättning, saker som Miljöpartiets Leila Ali Elmi gärna vill bokföra för att kunna dela in medborgarna i grupper som kan styras utifrån huruvida deras hudfärg är brun eller rosa. Och jo, en person med sneda ögon kan nog skräpa ner lika gott som en individ med krulligt hår, och alla kan spara på toapappret och undvika sugrör lika solidariskt.

Att hålla på och tillbe en klimatguru som inte ens begriper vad hon själv talar om är nog självaste definitionen av populism. Den som Wolodarski och hans vänner på Dagens Nyheter i så starka ordalag fördömt hela tiden, ända tills de valde att ansluta sig till dess mest eljesta avart. Nämligen att låta ett barn lösa världsproblemen. Helt plötsligt är det okej, till och med nödvändigt, att stå och uppmana folk till panik och att samhällskollapsen är här. Helt plötsligt ska vi vara mycket rädda. Inte för terrorister som vill hugga huvudet av oss, men en pseudovetenskap som torgförs av en minderårig.

Vem kommer härnäst som mental ledargestalt i Svedala? En apa som sorterar frukt? Motsvarigheten till den numera framlidna kändisapan Ola, eventuellt, någon söt makak som tjattrar salongsfähigt. Tja, inget förvånar mig längre i bananmonarkin Sverige, dit bananerna dock måste importeras och på så sätt rubba klimatet. Så snart kanske vi ska kalla landet för en Äppelmonarki. För exotiska frukter lär det bli ont om, om barn får bestämma.

Hela klimatpaniken handlar om att man inte kan hantera de riktigt akuta problemen som Sverige dras med. Om jag vore 16 skulle jag nog också skolka. Om jag var 90 skulle jag matvägra. Men inte för att det miljömässigt rena landet Sverige behöver förbjuda inrikesflyget eller för att vi sopsorterar så illa.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer