Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Kjell Bergkvist samarbetar med ökända näthatare för att sprida lögner online

av | 7 sep, 2018 | Val 2018

Lästid: 4 minuter

Katerina Magasin kan idag med hjälp av Projekt Sanning avslöja att en av de personer som skådespelaren Kjell Bergkvist samarbetar med i sin iver att sprida politisk propaganda och valpåverkan är ingen mindre än gymnasieläraren Rolf Johansson, som vid sidan av sitt arbete på NTI-gymnasiet i Falun även gjort sig ökänd på sociala medier som skrupelfri näthatare och mobbare. Han har tidigare varit drivande bakom Facebookgruppen Propagandacentralen, som haft täta kopplingar till det regeringunderstödda censurnätverket #jagärhär. Johansson har gjort till sin livsuppgift att smutskasta opinionsbildare och alternativmedia, samt givetvis Sverigedemokraterna. Arbetsmetoden har varit att sprida propagandabilder och att genom vinklade och lögnaktiga fotomontage och påståenden framställa politisk opposition i dålig dager.

Igår kunde Nyheter Idag avslöja att Kjell Bergkvists ”kändisupprop mot SD” i sjäva verket delvis var falskt då flera av personerna på listan, däribland hockeylegenden Börje Salming och musikern Anton Körberg, inte velat vara med på listan men vars namn ändå utnyttjats i sammanhanget. Aftonbladet och SVT har dock okritiskt spritt kändislistan. Nu uppdagas att en av dem som samarbetar med Kjell Bergkvist och som är administratör i Facebookgruppen ”Vad som helst men aldrig SD” är gymnasieläraren Rolf Johansson, är baserad i Falun vid NTI-gymnasiet där han undervisar minderåriga elever. Vid sidan av yrket näthatar han online och fick i höstas sin förtalsspridande Facebooksida stängd på grund av att han gång på gång överträtt Facebooks communityregler och systematiskt trakasserat journalister och politiker, något som bland annat uppmärksammats av den samhällsgranskande webbsidan Projekt Sanning. Trots att Rolf Johansson alltså arbetar som gymnasielärare har han inte försökt dölja sitt hat mot till exempel journalisten Joakim Lamotte och den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali som han gjort till måltavla för rena lögner och hån online. Även jag själv har blivit föremål för Johanssons aggressiva attacker och förtal.

Propagandacentralen och Mina Dennerts censurnätverk #jagärhär med över 75 000 medlemmar har haft en korrelation på 80%. Många av de 6000 medlemmar som var med i Propagandacentralen var även medlemmar i #jagärhär, däribland Petra Hall, en av PC:s administratörer som också är nära vän till Mina Dennert. Kopplingen mellan Propagandacentralen och #Jagärhär-gruppen var uppenbar. #jagärhär-gruppen i sin tur har starka kopplingar till SVT, då Dennerts man tidigare arbetat på SVT och då flera chefer på SVT är, eller har varit, medlemmar. Kanske är det därför som SVT okritiskt publicerat uppgifter om Bergkvists kändislista. Att SVT gjort sig själva till ett propagandaverktyg för att hjälpa rödgröna partier få ett gynnsamt valresultat kan knappast ha undkommit någon.

Den Borlängebaserade Johansson har tidigare, i egenskap som drivande bakom Propagandacentralen, raljerat både över förintelseläger och våldtäkter.

Rolf Johansson och hans förtalsgrupp har tidigare erbjudits en medial plattform i SVT då han fått gråta ut och beklaga sig över att ha blivit ”uthängd” när alternativmedia granskat honom och hans metoder. Notera att det bara är personer med Johanssons och Bergkvists värderingar som ges utrymme att tycka synd om sig själva och torgföra sina åsikter i public service. När Johanssons vänner inom extremvänstern hänger ut personer från till exempel alternativmedia och den politiska oppositionen på högerkanten är detta inget som SVT väljer att rapportera om.

När valrörelsen går in i sin slutspurt försöker public service inte ens låtsas vara neutrala. Som megafon åt makten går man all in. Inga PR-trick är för billiga, vare sig kändisar, rena lögner eller egna glädjeyttringar över tillrättalagda opinionsundersökningar vars syfte är att påverka valutgången i önskad riktning.

(FOTON: Faksimil Aftonbladet, Facebook, Granskning SVT/SR på Twitter)

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer