Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Karin Wanngård borde åtalas för ekonomisk brottslighet

av | 6 feb, 2019 | Maktmissbruk

Lästid: 4 minuter

Det är med bestörtning jag tar del av Expressens avslöjande om förra finansborgarrådet Karin Wanngårds (S) fullständigt groteska slöseri med skattepengar efter valet, då det inte ens var säkert vem som skulle regera landet. Stockholms före detta stadsdirektör, Ingela Lindh, fick 4,3 miljoner kronor i fallskärm. Samtidigt fick hon ett extra anställningsår där hon bara behövde stå staden till förfogande. Hon behövde alltså inte ens arbeta. Det gav henne totalt 6,4 miljoner kronor. Wanngård gav samma dag även sin biträdande stadsdirektör Margareta Östrand ett liknande miljonavtal. Vi har över 700 hemlösa barn bara i Stockholm. Man tar bort assistans för svårt sjuka. Poliser skulle få en löneförhöjning men det har de inte fått. Det fattas pengar både här och där. Hur kan det då få förekomma att en enda individ bara eldar upp miljontals konor för kråkorna (eller ursäkta min svenska, för fikande kärringar som inte lyfter ett finger)?

Jag går på Södermalm och ser en kvinna i 70-års åldern stå intill en papperskorg. Hon kastar en blick åt sidan, som för att kontrollera att ingen ser, sedan lyfter hon på locket och sträcker ner handen bland avfallet. Det är massa människor som passerar och jag försöker att titta bort fast min blick dras till henne. Kvinnan ser inte ut som en uteliggare, hon ser ut som en vanlig mormor eller farmor, ganska ordinärt klädd. Det är inte första, tyvärr inte sista gången jag ser äldre människor leta i papperskorgarna på stan. De senaste åren har de blivit allt fler och nu konkurrerar de med många andra om pantflaskor och kanske till och med matrester med den växande skara riktigt fattiga, som inte borde finnas i det som kallar sig för välfärdssamhälle. Den gamla kvinnan befinner sig dock i samma stad där en annan kvinna nu får högre lön än statsminister för att i princip göra ingenting. Tack vare socialdemokraten Karin Wanngård kan hon nu lyfta 180.000 i månaden. (Löfven tjänar 172.000). Det är vad vissa människor tjänar på ett helt år. Dessa kvinnor behöver inte ens jobba.

– Vi tjänar väldigt bra både politiker och tjänstemän, det kan man ha en särskild diskussion om, säger Wanngård om saken och jag förvånas över iskylan, cynismen och bristen på verklighetskontakt. Att hon saknar insikt om världen visade hon redan då hon hyllade Rinkeby som en fin förort.

Enligt överenskommelsen mellan Ingela Lindh och Karin Wanngård behöver Lindh bara stå till stadens förfogande samtidigt som hon behåller sin lön på 180 500 kronor per månad. Totalt: 6,4 miljoner kronor inklusive fallskärmen. Men inte nog med det. Samma dag som Wanngård slängde guld över Ingela Lind gav hon även sin biträdande stadsdirektör Margareta Östrand ett liknande miljonavtal.

Hur kan en människa som Wanngård leva med sig själv? Hur kan hon uppvisa sådant förakt för alla de medborgare som arbetar hårt och betalar skatt som sedan går till sådana här groteska utgifter som fallskärm till folk som rullar tummarna? Har människan ingen som helst skam i kroppen? Jag tänker att hon måste ha tappat kontakt med verkligheten helt och hållet. Hon har makt och tänker att detta är rätt. Hennes moraliska kompass är helt trasig. Den är slagen i bitar. Den finns inte. Hon säger säkert ”reglerna är sådana” men herregud, det är sjukt, groteskt och bisarrt. Vad är det för människor som skapat dessa regler? Vet de vad en sjuksköterska tjänar? En polis?

Jag tänker på Venezuela och de fruktansvärda klyftorna mellan folket som inget har, samtidigt som den socialistiska diktatorn Maduros familj badar i lyx. Jag tänker på hur socialism alltid spårar ur i att dess elitklass skor sig på folket de ljuger om att de värnar. Vi ser sossar här hemma som lever i sus och dus och badar i pengar medan gamla människor lever i svält och misär.

Om det fanns rättvisa skulle dessa sjuka avtal rivas upp. De skulle ogiltigförklaras. Och en maktmissbrukare som Wanngård skulle ställas till svars, hon skulle få löpa gatlopp, och få sparken. Hon skulle bli åtalad för trolöshet mot huvudman, förskingring, ekonomisk brottslighet, korruption. Att ge offentliga medel till sina kompisar är riktigt äckligt. Privata företag, varsågod att tjäna pengar och förfoga över dem som det passar. Men detta är inte Wanngårds pengar. Det är folkets. Det är dina pengar. Och mina.

Wanngård går det inte heller nöd på, hon har en rejält tilltagen lön och kan sitta långt bort från den verklighet där mormödrar måste rota i papperskorgarna för att överleva.

Det är en skam. Den kallas socialism.

Wanngård är en klassisk representant för denna fullständigt rubbade ideologi.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer