Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Kanske är det en pensionärsrevolution som väntar Sverige

av | 22 feb, 2019 | Uncategorized, Samhälle

Lästid: 6 minuter

”Det är bara en massa gamlingar” utbrast någon ung människa smått föraktfullt för några veckor sedan, efter att vi hade haft en manifestation på Norrmalms torg, mot maktmissbruket och den galna migrationspolitiken. ”Var är alla yngre?”. De där orden har fastnat i mig och i dag när jag talade med en klok kvinna blev det hela väldigt tydligt. De som är yngre kan kosta på sig att leva i förnekelse och de är dessutom måna om sina karriärer, sitt anseende och sin framtid. De behöver tjäna pengar för att betala räntor på sina villor och radhus och försörja sina barn och de vill kanske inte göra sig osams med alla. Men Sveriges pigga, smarta pensionärer behöver inte ta sådana hänsyn. De har orken och konditionen kvar, många av dem, för de är produkten av ett samhälle där man månade om sin hälsa. De har också massor med tid. De har inte kvar något jobb och inga tider att passa. De får fortfarande, troligen som den sista generationen, en pension att leva på (även om hundratusentals av de fattigaste far riktigt illa i ”välfärdslandet”.) Och, viktigast av allt: De är jäkligt förbannade och skräder inte orden. Därför förföljs de också grovt för hets mot folkgrupp, de är den grupp som är största antalet individer av politiska dissidenter. Eftersom de vet vilket Sverige de förlorat. Eftersom de inser, att den framtid de unga har framför sig i ett samhällskontraktsfritt Sverige, inte är något att se fram emot. Framför allt slåss de för sina barns och barnbarns skull.

Förr i tiden reste vissa till solen (somliga gör det än idag). De spelade bridge, dansade schottis, drack paraplydrinkar på Kanarieöarna och unnade sig guldkant. Ja, så var det för många pensionärer som jobbat hårt i hela sitt liv, pikttroget betalat skatt och kunnat se fram emot några sista ljuva år då de kunnat vila sina trötta kroppar och lapa i sig sol långt borta från grådaskiga, snöiga och mörka Sverige. De kunde klaga på Palme och löntagarfonderna och Ove Rainer och Torbjörn Fälldin men särskilt politiska var de ju inte. Landet Sverige hade varit förfädernas jord och så skulle förbli. Detta var dock innan galenskapen som satte fart för cirka tio år sedan. Innan den miljon migranter från främst Afrika och Mellanöstern som började strömma in i Sverige i allt högre tempo. Innan vågen av kriminalitet och sexuellt våld som började drabba även dem själva. De började med fasa se sina barn och barnbarn fara illa i landet de litat på. En rad av de äldre kvinnorna, vissa av dem som varit aktiva i till exempel Grupp 8 och även vänstern, började sakta vakna upp. De såg på varandra och började fråga sig, vad är det som händer? Sverige fick de första kända hedersmorden, Fadime som sköts ihjäl av sin egen far. SEdan Pela. Det kom fram att det fanns ”balkongflickor”. Könsstympning, Särbehandling. Allt fler småbarn med beslöjade huvuden. Orättvisor. Migranter som fick billig vård och bostäder samtidigt som svenska medborgare, skattebetalare, behandlades styvmoderligt. Även ”svenneblattarna”, det vill säga tidigare generationers invandrare, började oroa sig och ondgöra sig. De pensionärer med rötterna i Grekland, Italien, Turkiet, Polen, forna jugoslab´vien… Ungern… kanske Tyskland, Tunisien, Iran. Människor som faktiskt haft skäl att fly till Sverige. Människor som slitit och kämpat och som inte annat velat än att göra rätt för sig.Människor som velat leva i ett demokratiskt samhälle där man får älska vem man vill, där man får respekt oavsett hudfärg.

Jag får en del brev från människor vars gamla föräldrar kallats till förhör för hets mot folkgrupp. För att de är förbannade. I Sverige får man i dag inte högljutt uttrycka besvikelse och ilska. Men en pensionär som inte har så mycket kvar att förlora skriver gärna ilsket på Facebook. Hoppsan! Tusentals har kallats till förhör. Vissa fälls och får betala rejält som straff. Den gråtande aktivisten Elin Ersson som stoppade ett flygplan, en kostnad på 250.000 kronor för samhället, fick 3000 kronor i böter. En pensionär som fälls för hets mot folkgrupp (det är i synnerhet folkguppen ISLAM det handlar om, i många fall) kan få betala det dubbla. På en futtig pensionärslön. På ett existensminimum. Vissa stängs av från Facebook, den sociala kontakt de har med omvärlden. Pensionärerna är lätta byten för kriminella gäng som slår ner dem på gatan. En del blir rånade i hemmet. Några blev offer för en politikers kriminella dotter! Samhället kan inte skydda sina gamla. Gamla som borde få leva i lugn och ro och utan bekymmer de sista åren av sitt liv.

Inte undra på att de drar på sig gula västar och går ut på gator och torg. Att de mobiliserar sig. Deras barn och barnbarn vågar inte stöta sig med den politiska korrektheten, men pensiosarna skiter i vilket. De tänker inte tiga still längre. De har röstat på Socialdemokraterna och hoppats på att folkhemmet ska bestå. De har röstat på Moderaterna för de har hoppats på stöd till fri företagsamhet. De har till och med röstat på C, V, Mp, L och Fi, de har hoppats och hoppats. Mest har de nog litat på sossarna, som deras egna föräldrar, för det fanns ju en heder i det partiet en gång i tiden och de gamla av idag vill minnas att det fanns något slags omtanke om de svagare, de behövande, de man skulle vara solidarisk mot. Ja, kanske var det bluff redan då, men det kändes nog inte lika mycket som idag.

Så, de gamla är besvikna, och de har tid, det är det enda de har kvar, iallafall tills den tar slut, och rätt många har fortfarande kvar en gnutta kraft i sina kroppar. De är rejält förbannade. Ders tålamod är slut. De har tänkt att de ska slippa, men ser hur det blåser upp till storm. De har tagit ansvar hela sitt liv, ska de nu stillatigande se på när deras kära land raseras? Kanske är fängelse bättre än att sitta ensam i en tvåa nånstans och få oätlig mat. Kanske är en sån rebellisk sista gnistan av livet roligare än att ruttna bort nånstans, opersonligt omskött av någon hemtjänst som verkligen inte bryr sig. Kanske är det så de ska dö, på slagfältet. Offra sig för sitt land. Än sen! Alla ska vi den vägen vandra och kanske är det bättre få en kula i huvet än att torka ihop i ett par skitiga, aldrig bytta blöjor.

Ja, jag ser dem framför mig, de gråhåriga, slitna, rynkiga, hur de höjer sina nävar och rusar mot Rosenbad. Många är friskare än de tröga unga som sitter still vid sina datorer. Vi har tyngdlyftare, maratonlöpare och Vasaloppsveteraner i skaran. De höjer sina nävar och ryter: NU ÄR DET NOG! Och poliserna och militären, som de skräckslagna politikerna kallat in, blir stående med armarna utmed sidorna. De tänker inte lagföra sina mor- och farföräldrar. De tänker inte slå ner de arga gamlingarna, för de sympatiserar me dem. De vet att de gamla har rätt.

Kanske är det faktiskt en pensionärsrevolution som väntar Sverige. Jag hejar på, för det vore inte en minut för tidigt.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer