Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Kamelcentret i Angered är en tydlig symbol för det svenska integrationsfiaskot

av | 1 jun, 2018 | Samhälle

Lästid: 3 minuter

Var ska jag börja? Med blåögda svenska politiker och tjänstemän som är beredda att slå en knut på sig själva i ren välvilja inför vansinnesprojekt som kostar skattebetalare miljoner? Vansinnesprojekt som man bejakar bara för att idén framförs av någon exotisk predikant och uttalar de magiska orden ”integration” och ”mångfald” och kanske ”inkludering” i de ramsor man rabblar för att sno åt sig så mycket slantar som möjligt? Och sedan, brist på kontroll och krav för man är rädd och orolig för att någon ska kunna anklaga någon för ”rasism”, ”Islamofobi” eller kanske ”normativt tänkande”? ”Social resursnämnd”, herregud när gick Sverige så in i helvete vilse att man lät sig köras över av vilka charlataner som helst bara man slapp bli utpekad som trångsynt och kanske helt enkelt bara – vit?

9 februari 2017 beskrevs kamelcentret så här av SVT:

”Ett planerat kamel­center i Angered har fått bidrag på över en miljon, och trots att det fortfarande saknas bygglov har pengar redan gått till staket, utlandsresor och importerad kamelmjölk. Mjölken marknadsförs med påstådda hälsofrämjande egenskaper, något som inte är tillåtet. Initiativtagaren Géza Nagy anser att projektet primärt handlar om integration, och är tänkt att ge arbete till 20 personer. Han har dessutom en vision om föra världen till Angered.

– Det finns ett jättestort intresse för kameler både i Sverige och utomlands. Vi räknar med turister från hela världen, även från Japan och Kina, säger han till GP. Hösten 2015 redovisade Angereds kamelcenter att de bidrag och stödpengar man beviljats uppgick till över en miljon kronor, och kom bland annat från Göteborgs stad och Arbetsförmedlingen. Under 2016 fick man ytterligare en halv miljon i form av integrationsmedel. Nagy anser att mer bidrag kommer att behövas, trots att bygglov inte har beviljats så har representanter från kamelcentret redan åkt på studieresor till flera länder, bland annat Kazakhstan, och har stängslat in marken för 125.000 kronor. Kamelmjölk har också funnits för försäljning. Enligt GP har man satt upp affischer i Angered där man påstår att kamelmjölk hjälper mot autism, tuberkulos, diabetes och leversjukdomar. Olagliga påståenden enligt både Livsmedelsverket och Läkemedelsverket, då kamelmjölk inte är godkänd som läkemedel. Men Nagy är fortsatt optimistisk, och säger att det bara behövs mer bidrag för att hans kamel-dröm ska börja generera pengar.”

Idag kom så beskedet: Tingsrätten har försatt Angereds kamelcenter i konkurs. Föreningen redovisar tillgångar på drygt 4 000 kronor, men har samtidigt stora skulder till kommunen och Arbetsförmedlingen. ”Det ser ut som att möjligheterna att få tillbaka pengarna är små, säger Marina Johansson (S), ordförande i social resursnämnd.

Ja, turerna kring kamelerna i Angered har varit många, och kritiken har inte låtit vänta på sig. Att det hela var ett loserprojekt från början kunde var och en med IQ högre än en fiskmås förstå. Alla utom sossetanterna i den sociala resursnämnden, uppenbarligen. Jag undrar om de så glatt skulle slängt miljonerna över kamellycksökarna om detta var de socialdemokratiska damernas egna pengar? Men med skattebetalarnas kronor kan sossarna visst göra vad de vill.

Det visar bara hur otroligt dålig insikt socialdemokrater verkar ha i vad det innebär att faktiskt ta ansvar och inte slösa med andras pengar!

”The trouble with socialism is that eventually you run out of other people’s money’ lär Margaret Thatcher ha sagt, och så är det ju.

Nu tog miljonerna slut, försvann ner i ett slukhål mer overkligt än en hägring i öknen. Kvar bidde en kameltott – och skulderna till Göteborgs stad. Snälla, kan vi vara överens om att låta bli sånt här vansinne i framtiden? Tack på förhand.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer