Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Just nu: Facebook raderar systemkritiska gruppen ”Stoppa maktmissbruket”

av | 2 dec, 2019 | Yttrandefrihet

Lästid: 3 minuter

Facebookgruppen ”Stoppa maktmissbruket” med 32 000 medlemmar har funnits sedan 2016, och där har publicerats tusentals systemkritiska inlägg, länkar och åsikter. Men idag raderades gruppen utan förvarning. Grundaren och administratören, författaren Lars Agerstig, är lika chockad som upprörd. Han tror själv att elimineringen av gruppen beror på att han börjat publicera systemkritiska videoinlägg, bland annat där han uppmanat folk att mer handgripligt ifrågasätta politikerna, till exempel genom mailkontakter. ”Det var nog droppen” säger han.

”Stoppa maktmissbruket” har varit en av de större systemkritiska grupperna på den sociala medieplattformen Facebook, där medlemmarna kunnat vädra sitt missnöje med den pågående vanskötseln och nedmonteringen av Sverige, och som namnet antyder har man främst velat uppmärksamma politikers och myndighetspersoners maktmissbruk. Alltså att man i egenskap av sin offentliga position missbrukar den makt man fått möjlighet att utöva. Att det finns gott om exempel på dylikt i dagens Sverige kan en blind se. Därför har gruppen också varit en av de mer aktiva, med många diskussioner och åsikter som av socialdemokrater och deras allierade vänsterextrema anhängare gärna kallas ”kontroversiella”.

Den som idag försökt gå in på Stoppa Maktmissbruket har dock mötts av en tom sida. Gruppen har helt sonika raderats av Facebook. Agerstig har precis själv publicerat en uppdatering på sin privata Facebooksida. Han skriver:

FACEBOOK HAR RADERAT STOPPA MAKTMISSBRUKET!
Facebook verkar nu ha raderat min stora grupp på drygt 
32 000 medlemmar, STOPPA MAKTMISSBRUKET!
Ingen info eller varning överhuvudtaget!
Diktaturen tycks därmed vara i full blom på fejjan nu!
Vidrigt!
Dela detta precis överallt i alla grupper och inkludera mina kontaktuppgifter!
/Lars Agerstig
honesty4u@hotmail.se
Skype: lars.agge.agerstig

Viber: 0063967 204 91 45. F

I det sista videoinlägget som publicerades i helgen uppmanade Agerstig gruppens medlemmar att mer handgripligen börja agera mot politiker som missbrukar sin makt.

– Jag talade om hur vi bör agera när vi ruttnat på våra politiker. Skicka 32 000 mejl, så tror jag inte att de tycker att det är så kul att gå till jobbet dagen därpå, säger han.

Huruvida gruppen kan komma tillbaka är i skrivande stund ovisst.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer