Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Journalisternas största problem är inte att de är vänster – utan att de är strykrädda, grupptänkande fegisar

av | 29 jul, 2020 | Media

Lästid: 6 minuter

Jo, vi har vetat det ett tag. Att runt 80% av Sveriges mainstreamjournalisters partisympatier ligger åt det rödgröna hållet. Och jo, det ÄR ett problem, för bland dessa ”journalister” ingår även deras CHEFER. Som i sin tur är mer måna om att framstå som ”goda” medmänniskor, än att göra sitt jobb, nämligen berätta sanningen för folket. Det olyckliga idag är dock inte just partisympatierna, som skulle kunna vara en privatsak. Det olyckliga är förlorad kontakt med verkligheten och en ängslighet som rimmar väldigt illa med civilkurage. Nej, en skribent måste inte vara borgerlig för att göra sitt jobb. Men en skribent måste vara hederlig och omutlig. En riktig murvel avslöjar missförhållanden och vägrar krusa för makten, när makten visar sig vara korrupt, även om det kan innebära obehagliga konsekvenser för murveln. Dessa grundläggande journalistiska reflexer är något som många inom den svenska journalistkåren numera dagtingat bort, och jag undrar hur ni mår, ni ynkryggar utan civilkurage? Hur kan ni se era barn i ögonen, hur står ni ut med er själva? Det är faktiskt mycket på grund av er feghet som Sveriges utveckling går åt fel håll. För att ni vilseleder folk, för att ni skönmålar och ljuger, för att ni utelämnar viktig och relevant fakta, för att ni fulvinklar och skyddar kriminella… Ja, helt enkelt på grund av att ni journalister inom de stora mediehusen och inom public service inte längre gör ert jobb. Ni har slutat vara journalister – och istället blivit politiska aktivister. Jag undrar om ni tycker att det är värt det?

Många journalister har naturligtvis egna familjer. De har små och större barn. Kanske barnbarn. De har gamla föräldrar. De har vänner. De känner människor. De umgås inte enbart i sina skyddade zoner, även om man kan få intrycket av det när man ser hur illa de sköter sina jobb. Man kan därför fråga sig, vill de här välavlönade människorna verkligen ha ett Sverige där vi inte längre reagerar på våldtäkter, mord, bilbränningar, hot, home invasions och växande utanförskapsområden där polisen måste ha minutiös förstärkning för att kunna gå in? Vill dessa journalister ha ett samhälle som präglas av sociala orättvisor där de själva i förlängningen drabbas? Jag läste en krönika av en sån där ”vänstervriden” journalistkvinna, som ifrågasatte besparingarna inom vården (det var ett tag sedan). Hon verkade blind och döv för det faktum att framför allt den helt skeva migrationspolitiken i Sverige är en av de enskilt största orsakerna till att vården drabbats så hårt. Denna journalistkvinna tillhör den falang som anser att Sverige kan ta in hur många människor som helst (förslagsvis analfabeter från Mellanöstern och Afrika) utan att det ska ge några som helst negativa effekter på samhället. Denna journalist anser sig vara bildad (tror jag) men kan ändå inte se de enklaste sambanden: Att ett land upphör vara det land det en gång varit, om de demografiska förändringarna blir för stora. Att pengarna förr eller senare tar slut, när de slösas på vansinniga utgifter som inte bidrar till att bygga samhället. Att det blir orättvist och kontraproduktivt när en krympande skara skattebetalare ska försörja och finansiera tillvaron för individer som inte har några som helst ambitioner att själva bidra till samhällets bästa. Att politisk kravlöshet skapar en grogrund för kriminalitet och utanförskap. Samma individ lever i tron att man kan på demokratisk och ”snäll” väg bekämpa totalitära, aggressiva tendenser och strömningar… som homofobi och kvinnoförtryck och även åsiktsdiktatur. Alltså en totalitär stat som växer fram i den demokratiska, likt en stekel som lägger ägg i en värdinsekt och lever sedan på värdkroppen tills den ätit upp sin värd inifrån. Jo, man kan luta sig tillbaka och titta på när en sån individs åsikter får prägla samhället. Man kan sitta och säga, vad var det jag sa, när skjutningarna, bomberna, handgranaterna, kidnappningarna, utpressningarna, mördandet och skövlandet antar historiskt aldrig skådade nivåer. Men det är inte ansvarsfullt att låta dessa människor härja fritt. För när de fått se resultatet av sin inställning, så ligger landet i ruiner. Och då är det väldigt mycket för sent.

Ja, individen är en journalist, och ja, jag gissar att individen själv inte vill leva i resultatet av den politik individen säger sig vara anhängare till. Säg mig, hur blev det trendigt bland kändisar – till exempel unga influencers – att ansluta sig till totalt destruktiv politik? Jag vet att unga kändiskvinnor inför valet 2018 fick höga arvoden för att säga att de röstar på Annie Lööfs islamistvurmande Centerparti. Samma Centern som hade en sharianämndeman i sina led. Samma Centerparti som tycker att det är okej att småflickor går med slöja. Men de här kändisbrudarna med hundratusentals följare på Instagram verkade inte bry sig. De gick glatt ut och sa att de röstar på Annies parti! Detta var givetvis även en medial kampanj, där medierna agerade megafon åt Annie Lööf under valkampanjen. Medierna såg samtidigt till att demonisera eller tysta de partier och röster som försökte agera ansvarsfullt för Sverige. De flesta människor saknar tyvärr kritiskt tänkande och en ambition att tränga in bakom rubrikerna. Ledsamt att säga är att majoriteten av de unga kvinnorna inte ansträngde sig särskilt för att koppla ihop politik med det som sker i samhället. Som att notera att Annies parti var det som möjliggjorde för tusentals afghanska män utan asylskäl att stanna i Sverige genom den så kallade ”gymnasieamnestin”. Många av de här politiskt naiva unga kvinnorna är vänner med journalister, de umgås i samma mediekretsar och skickar hjärtan till varandra på sociala medier. Säg mig, hur mår dessa kändisar när pengarna samlas på kontot men när de samtidigt inte kan gå ut som de vill för att de riskerar att bli kallade hora, våldtagna, rånade, kanske dödade? Ser de inte sambanden? Eller tror de att det fallerande Sverige inte angår dem, för att de kan köpa sig en gallergrind och kanske anlita en livvakt?

Journalisterna kan få rösta på vad de vill så länge det inte påverkar deras förmåga att göra sitt arbete. Av en journalist förväntar jag mig att denne ska visa mod och civilkurage. Jag vill att en journalist ska rapportera ärligt om vad som sker i samhället. Jag vill inte bli fostrad av medierna till att tycka som de! Jag vill att journalisternas chefer ska ge sina anställda fria händer att verkligen gå på djupet. Jag vill att de ska avslöja korruption, maktmissbruk, vanstyre. Jag vill inte behöva läsa fakta på Flashback. Jag vill inte känna mig vilseledd varje gång jag sätter på SVT (vilket jag numera gör extremt sällan just för att jag vet hur illa hårdvinklad deras nyhetsrapportering är). Jag vill inte att journalister ska missbruka sin egen makt, eftersom de faktiskt är makthavare. Men som det ser ut idag råder farligt grupptänk och feghet inom mainstreamjournalisternas kår. Man är rädd att stöta sig. Man är kanske framför allt rädd att få sparken och hur går det då med amorteringarna på bostadsrätten eller villan? För man ser hur det går för ”obekväma” röster. För systemkritiker. Man ser hur ”cancel culture” fungerar och man är inte beredd att bli utknuffad i kylan. Därför bygger man vidare på lögnen. Vill vi få Sverige på fötter behöver vi få en sund mediekår. Annars kommer vansinnet bara fortsätta. Och bli än värre. Kom ihåg var ni läste det. Att jag, som inte längre sitter i etablissemangets knä säger det, är dock långt ifrån tillräckligt.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer