Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Jönköpings kommun i yttrandefrihetens tjänst

av | 10 nov, 2017 | Uncategorized, Samhälle

Lästid: 3 minuter

Människor runtomkring i Sverige börjar tröttna duktigt på storebrorsfasoner och överförmynderi. I går blev jag via mejl uppmärksammad på att Jönköpings kommun blockerat tillgången till Katerinamagasin. Det var en privatperson som mejlade och påtalade detta. Jag twittrade en fråga till Jönköpings kommun, en tweet som fick stor spridning.

Svaret från Jönköpings kommun var svävande:

En IT-avdelning ska alltså titta på detta (de har ännu inte återkommit, jag gissar det är en mycket stor angelägenhet som kanske föranlett krismöte inom kommunen). Saken är att det inte finns något ”automatiskt webbfilter”, utan en sån här sak sker manuellt. En livs levande människa måste godkänna en blockering, oavsett hur många automatiska webbfilter som finns. Kikar man lite närmare på vilka som arbetar på IT-avdelningen på Jönköpings kommun så skönjer man något intressant…

Jönköping kommuns IT-strateg Claes Axelsson råkar samtidigt också vara medlem av censurnätverket  #Jagärhär…

Nu har saken även uppmärksammats av JNytt.

Fortsättning följer.

Har du själv drabbats av inskränkningar i yttrandefriheten, trång åsiktskorridor eller trakasserier, utfrysning och mobbning på grund av att du inte är nöjd med hur Sverige missköts? Det är bara att mejla mig på info@katerinamagasin.se och berätta!

Serien om den nya mansrollen fortsätter inom kort. Tack för allt material ni skickat och skickar, det är som att öppna en fördämning.

 

 

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer