Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

#Jagärhär:s massanmälningar – Så funkar de

av | 20 nov, 2017 | Uncategorized, Samhälle

Lästid: 4 minuter

Jag tänkte en gång för alla avsluta frågan om #jagärhär och massanmälningar. Frågan har blivit stor: Massanmäler #jagärhär? Här är en avslöjande sammanfattning om hur censurnätverket jobbar. Stort tack till Twitterkontot @SweKek för en bra sammanställning och research.

Medlemmarna själva förnekar ihärdigt. Gång på gång heter det att massanmälningarna är en myt, skapad för att misskreditera #jagär här. Bedöm själva: Mina Dennert skriver förra året på sin blogg ett öppet brev där hon beklagar sig över de hundratals anmälningar som krävs.

När gruppen började få uppmärksamhet i media välkomnades de nya medlemmarna med information om vad som var viktigt: notera vad de tar upp.

Tidigare hade de dagens ”öppna tråd” där det fanns gott om ”A” för anmält, alla dessa är nu raderade. (Notera även att det är Mina Dennerts SVT-anställde man MagnusDennert som kommenterar på bild två.)

Ibland glömmer medlemmar bort sig och berättar igen att de anmält, men då är de snabba med att ta bort så ingen ska hinna screenshotta. På sistone har de fått stänga av kommentarerna på de öppna trådarna…

 Medlemmarna påstår att även om de inte massanmäler så spelar det ingen roll för det är Facebooks regler som avgör. Så förklara då varför Jan Sjunnesson blev avstängd för att han repostat det som Roger Sahlström inte blev avstängd för? Antalet anmälningar är svaret.

Det bevisas även av det faktum att jag själv nyligen anmält hatgruppen ”Åt helvete med Katerina Janouch”. När jag ensam anmälde lyckades jag inte få gruppen bortplockad. Men när jag skrev ett inlägg om hatgruppen reagerade många personer och kontaktade mig och berättade att de anmält (oberoende av varandra.) Det blev således en oorganiserad massanmälan – och se,  hatgruppen togs bort!

Massanmälningar är givetvis även svaret på varför kontroversielle konstnären Dan Park som även är invandringskritisk, blev avstängd för en bild på sitt eget ansikte.

Invandringskritiska användare har nu börjat blocka #jagärhär postare för att inte själva bli avstängda. Många #jäh-aktivister jämställer detta med sina anmälningar. Men: Förstår man inte skillnaden mellan hörselskydd och munkavel så vet jag inte om något jag säger kommer kunna nå fram.

Det är ingen vettig människa som har problem med när #jagärhär säger till en användare som skriver sjuka och kränkande saker. Men gruppen försöker ständigt dränka det vettiga samtalet i floskler eller använda några få kommentarer som en ursäkt för att stänga ner samhällskritiska sidor.

Vill man inte höra vad någon annan har att säga, fine, blockera. Många är, trots att de varken hotar eller hatar, blockerade av många i #jäh och det står dem fritt att göra så. Men tro inte att det är en mänsklig rättighet att försöka tysta meningsmotståndare.

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer