Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Jag vågar knappt tänka på vad två år till med Löfven kommer att göra med Sverige”

av | 5 aug, 2020 | Kriminalitet

Lästid: 5 minuter

Jag är ledsen över att behöva säga det, men dödsskjutningen där ett barn fick sätta livet till, kommer inte att förändra något, inte till det bättre i alla fall. Det är heller inte det första barnet som bokstavligt talat oanat klätt skott för den organiserade brottsligheten och inte det sista. Snart kommer även sådant här att höra till vardagligheterna, vi rycker redan på axlarna åt bomber som briserar var och varannan vecka, våldtäkter, rån, bilbränder och bränder i största allmänhet. Hela Sverige står i ljusan låga, men svensken springer till vallokalerna på valdagen och röstar likadant som alltid, för den här gången ska det minsann bli annorlunda. I dagens krönika reflekterar Eva-Lisa Dezmin över vår allt sjukare svenska samtid – och fasar för två år till under Löfven.

Det har aldrig varit så tydligt vilken skillnad det är på folk som har revolutioner i sin historia och folk som blivit fredsskadade för att de inte haft krig på 200 år. Om vi tar fransmännen som exempel, har de visat sin ilska i mer praktiska tillvägagångssätt. När de var missnöjda med EU-reglerna som förbjöd kemikalier i gödsel, dumpade de mängder med gödsel utanför myndighetsbyggnader. När Macron ville höja bensinpriset resulterade det också i vilda protester, där han till slut tvingades backa från beslutet. Vi kan väl vara ganska säkra på att om Löfven hade styrt i Frankrike, hade missnöjda medborgare handgripligen lyft ut honom från sin maktutövande position sedan länge. Men Löfven vet att han styr över världens fogligaste folk. Han vet att väljarna snart har glömt att ännu en oskyldig människa fick plikta med sitt liv till följd av hans politik. Men främst är han medveten om att många av hans väljare återfinns bland de grovt kriminella och det sista han vill göra är att stöta sig med dem eftersom makten är det viktigaste av allt för honom.

Det största hotet enligt Löfven, och många andra partiledare, är SD. Personligen har jag svårt att dra den parallellen eftersom SD aldrig har suttit i regeringsställning, det har däremot övriga partier gjort (om än vissa endast som stödparti) och de senaste decennierna av ledarskap har bara ytterligare förvärrat situationen i landet. Sverigedemokraterna ska hållas borta från makten eftersom de inte delar värdegrunden. Jag kan inte komma fram till någon annan slutsats än att värdegrunden däremot delas av allsköns kriminella element eftersom jag aldrig hört någon politiker eller journalist säga att mördare, våldtäktsmän, bilbrännare, med fler inte delar värdegrunden…

Vi har sedan länge sett resultatet av värdegrundsstyrandet och jag är förskräckt. Jag befarar att jag kommer att tvingas lämna landet innan jag blir pensionär om det fortsätter i den här riktningen.
Jag förstår inte hur samma personer som säger sig vilja ta ansvar för landet hela tiden misslyckas och dessutom kommer undan med att muttra att det är oacceptabelt, eller att man inte sett det komma. Hur kan man inte ha sett det komma? Saknar man helt logisk slutledningsförmåga och vanligt sunt förnuft? Är de konsekvensanalytiskt oförmögna?
Vi står mitt i ett läge som endast kan beskrivas som en total katastrof. Hur tror ni att det kommer att se ut med två år till av Stefan Löfvens slapphänta förmåga att styra landet? Jag vågar knappt nudda vid tanken.

En sak vet jag i alla fall. Det är inte SD som skapat den otrygghet vi upplever, det har tidigare regeringar skött fint på egen hand. De har dessutom haft år av chanser att styra upp det här, att skapa ordning och reda i det kaos de är ansvariga för, men inte lyckats. För mig är det en gåta hur folk fortsätter ha förtroende för politiker som inte ens låtsas att de försöker hålla vad de lovar. Farsen ”Den humanitära stormakten” kommer att rulla vidare med nya och värre avsnitt för övriga länder att förfasas och häpna över. Frågan är hur länge vi som ofrivilligt tvingas delta i den, kommer tillåta nya episoder av den att spelas upp?

Vad Sverige behöver är en generalstrejk som tvingar regeringen att antingen avgå eller att ta sitt ansvar. För eftersom Damberg nu sätter sitt hopp till att skjutglada gängmedlemmar ska bli pricksäkrare, eller åtminstone vila på hanen tills alla oskyldiga befinner sig på säkert avstånd, kan vi torrt konstatera att vi inte nått värdegrundsbottnen än på ett bra tag. Att se till att grova brottslingar lagförs och straffas är uppenbarligen inte ett alternativ och därför vet vi att ingen förändring är att vänta under de närmste två åren. Förmodligen inte efter dessa heller.

När en inrikesminister väljer att vädja till de kriminellas empatiska sidor (som av förklarliga skäl helt saknas) istället för att jaga dem, är det ett kvitto på att regeringen totalt förlorat kontrollen. Om det inte talar sitt eget tydliga språk för vad medborgarna i landet har framför sig, vet jag inte vad som gör det.

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin är författare och aktuell med nya spänningsromanen ”Mig skall intet fattas” som du köper här.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer