Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Jag kommer gärna och föreläser i din stad

av | 28 aug, 2017 | Blogg

Lästid: 3 minuter

Sedan jag la upp information om att jag kommer och föreläser om Sverigebilden i Göteborg 1 oktober får jag nu väldigt många förfrågningar från privatpersoner som undrar om jag inte kan komma och föreläsa i Örebro, Linköping, Skellefteå, Borås, Malmö, Karlstad, Norrköping, Kalmar, etc, etc… Med andra ord, nästan från Ystad till Haparanda. Det skulle jag gärna göra, men det handlar om att ha någon som bjuder in mig och arrangerar föreläsningen.Här nedan följer tips om hur det kan gå till.

Jag gillar att resa runt och träffa människor och mina trogna bokläsare, så jag är absolut med på att dyka upp lite här och där runt om i Sverige. Men att bjuda in en föreläsare kräver lite förberedelser och finansiering. Det handlar om att ordna lokal (som tar in tillräckligt stor publik), boende och en slant i arvode till mig, för det är ju ett arbete, jag står och talar inför publik ofta i 1,5-2 timmar och det tar tid att resa till orten där föreläsningen hålls… så resa, och boende (övernattning) brukar också betalas av den som bjuder in mig.

Det finns dock bra sätt att lösa detta. En väg är att kontakta det lokala biblioteket där man bor och be dem att bjuda in mig för en författarkväll. Bibliotek har budget för att bjuda in författare och detta är en del av deras folkbildning och kulturgärning. Om ni är många som vill att bibblan bjuder in mig, så kommer ni få er vilja igenom! Om de slingrar sig, kan ni ju ifrågasätta varför… 😉 Mina böcker tillhör de mest utlånade i Sverige, så det vore konstigt om inte biblioteken vore intresserade. Jag har bara ett enda biblioteksbesök bokat i höst, i början av oktober, så ligg på era bibblor och be dem bjuda in!

Jag kan även bjudas in privat, som i fallet med Skåne nu i går söndag då jag föreläste på Skarhult slott, eller som jag ska göra i Göteborg 1 oktober. Där är det en privat arrangör som tagit kontakt och vi sydde ihop ett föredrag. Jag kommer att prata om yttrandefrihet, Sverigebilden och samhället i stort, men även signera mina böcker. Jag kommer ge en bakgrund till varför det fria ordet är det viktigaste vi har och lite fakta till hur det kan gå om man börjar kompromissa.

Just nu är jag som sagt på föreläsning- och reportageresa i Skåne. Jag har bokat flera möten med intressanta personer, så håll utkik efter intervjuerna! De kommer att publiceras här på Katerina Magasin.

********

Stötta mig gärna genom att köpa min senaste bok Vapendragerskan! Det är den tionde delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund, utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag tvingades starta då Piratförlaget där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker, tog avstånd från mig då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Blir glad för varje liten slant! Största tacken på förhand! Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer