Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Jag föredrar handlingskraft framför handhjärtan

av | 7 apr, 2018 | Debatt

Lästid: 4 minuter

Det politiska spelet kring terrordådet är inget annat än äckligt. Att ta in Malena Ernman som artist är som att spotta hela svenska folket i ansiktet. Att göra denna tragedi till ett jippo där politiker ska visa upp sin ruttna falska så kallade humanism är vedervärdigt. Det är ert fel att Ebba och de andra dog. Skadestånd deras familjer får är skamligt låga för det lidande de tvingas utstå. Enligt Säpo är terrorhotet mot Sverige fortsatt högt. Vi har tusentals jihadister i landet. Många av dem som får avslag på sin asylansökan dröjer sig kvar och går under jorden. Kanske knivhugger någon en polis i nacken. Kanske våldtar någon ett barn. Experter varnar och kommer med goda råd, men gör ni som de säger? Eller tänker ni offra fler av oss för att ni är så förbannat inkompetenta?

Det har gått ett år sedan den 7 april 2017. De flesta av oss minns nog vad vi gjorde då när nyheten om terrorn på Drottninggatan började komma. Jag fick ett textmeddelande från min ex-man som jag just släppt av vid Kungsgatan. ”En lastbil kör på folk”. Jag blev iskall. Mindes Nice från sommaren innan. Sen var allt igång. Oroliga barn som ringde och undrade var jag höll hus, rykten om skottlossning. Hysteri. Främmande personer som kom hem till oss och vilade ut på soffan. Skräcken i samhället. Sorgen när offren blev kända. Vila i frid, Ebba! Jag kommer aldrig bli kvitt vanmakten över att en 11-årig flicka aldrig mer får uppleva våren på grund av den svartaste ondskan och det mest meningslösa våldet. Foton på de andra dödade flimrar förbi i mediaflödet. Såren kommer aldrig att läka helt, oavsett hur många blommor vi lägger på gatorna, oavsett hur många handhjärtan vi gör.

Jag vaknade idag med en otäck känsla i magen. Bara inget händer på årsdagen av dådet! Mina farhågor besannades dock. Medan jag skriver detta läser jag om en ny dödlig attack i tyska Münster. Minst fyra döda. Tiotals skadade. Vart tar man vägen med sina känslor av förtvivlan och ilska? Framför allt ilska mot de politiker som förstört Europa. Som genom sin slapphet och ansvarslöshet släppt helvetet lös i våra tidigare fredliga länder. Det är ni som bär skulden. För Stockholm, Nice, Barcelona, Münster. För Manchester, Åbo, Bryssel. För att bara nämna några städer som drabbats av terrorn.

Jag vill inte ha era handhjärtan. Jag är trött på er naivitet. Jag vill ha politisk handlingskraft. De som inte ska vara kvar i Sverige ska ut, försöker nu statsminister Stefan Löfven göra gällande, när det är sex månader kvar till valet. Men av de 80 000 som Anders Ygeman lovade skulle utvisas i januari 2016, bidde det en tummetott. En av dem var terroristen Akilov, han som mördade Ebba och de andra på Drottninggatan.

Ja, offren ska vi minnas! De ska hedras och sörjas. Men de politiska spelen kring terrordådet är inget annat än äckligt. Att ta in Malena Ernman som artist är som att spotta hela svenska folket i ansiktet. Att göra denna tragedi till ett jippo där politiker ska visa upp sin ruttna falska så kallade humanism är vedervärdigt. Det är ert fel att Ebba dog. Enligt Säpo är terrorhotet mot Sverige fortsatt högt. Vi har tusentals jihadister i landet. Experter varnar och kommer med goda råd, men gör ni som de säger? Eller tänker ni offra fler av oss för att ni är så förbannat inkompetenta? Vår egen statsminister verkar ha gett upp. Som om terror är ett naturligt inslag i ett samhälle. Det är det inte! Men du Stefan Löfven, och din företrädare Fredrik Reinfeldt, har skapat Sveriges svåra situation. Nu är det dags att ta ansvar. Städa upp.

Jag vill se handlingskraft, inte era förbannade handhjärtan.

Handhjärtan räddar inga liv.

Men handlingskraft gör.

*******

Imorgon föreläser jag i Malmö. Det finns ett fåtal platser kvar. Jag kommer även att sälja och signera min nya bok, Bilden av Sverige. Boka direkt på hemsidan. Välkommen!

www.sverigebilden.net

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer