Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Jag är trött på att bli uppläxad av beskäftiga ungar som inte vet ett skvatt om livet

av | 23 apr, 2019 | Samhälle

Lästid: 5 minuter

Att vi lever i märkliga tider kan inte ha undgått någon. ”Det infantila samhället” talade jag om med Alexander Bard redan hösten 2017 och sedan dess har barndyrkandet accelererat och sprängt alla gränser. Den största symbolen för detta är klimathelgonet Greta, som utan att begripa ett dyft lyfts till skyarna av en minst lika okunnig massa som blint följer sin sektledare. Men jag noterar att även en rad företag, som jag antar vill betraktas som seriösa, hakar på barntåget. Det syns tydligt i till exempel reklam. Ja, barn är gulliga, men låt mig slippa höra deras lillgamla röster tillrättavisa mig i sånt de inte har någon som helst kunskap om. Och samtidigt är det nödvändigt att samhällets medvetande höjs i fråga om barn som kan vara farliga. Vuxna måste helt enkelt återta kontrollen.

Vill du sälja en produkt eller en ideologi? Anlita ett barn. Ja, barnet är givetvis bara en nickedocka du fyller med ditt budskap, men affärsidén är enkel: Det barnet torgför, kommer att köpas. Jag ser på teve och där rullar nu Länsförsäkringars reklam. Och det är en liten tjej som guidar mig genom den film som ska få mig att tecka hemförsäkring. Ju mer jag tittar på den söta flickan desto mer irriterad blir jag. Stackarn är gullig men vad vet hon om olycksfall i hemmet och läckande diskmaskiner? Inte ett skvatt. Jag vill ha en pålitlig husmor som inger förtroende, inte en tös som borde vara ute och leka istället för att plågas av en skitnödig reklambyrå! Likadant med fästingvaccin inför sommarsäsongen. Också där är det barn som undervisar mig om vaccineringar. Hallå, ni kan inget om detta och det är inte förtroendeingivande att höra era fjortisröster försöka övertyga mig om att jag borde vaccinera mig! Var är den välutbildade läkaren som ger mig tips och råd? Inte fasicken sätter jag mig i en sandlåda och lyssnar på en femåring när jag vill diskutera hälsofrågor!

Det finns säkert flera exempel. Reklamen svämmas över av dessa ungar som vet platt och intet men som plötsligt är de som ska ge vår samtid en röst och pådyvla oss allt från bilar till kosttillskott.

Missförstå mig icke. Jag är själv mamma till fem barn och ja, barn är bedårande och underbara, men de kan noll om medicin, teknologi, säkerhet i hemmet, politik och näringsliv, de kan faktiskt ingenting om livet, till skillnad från oss som levt ett tag, läst, bildat oss, skaffat oss erfarenhet. Nej, gamlingar är inte lika kul att se på, men nog måste väl innovativa byråer och företag komma på bättre idéer än att låta ungar leka experter i tid och otid?

Klimat-Greta utgör symbolen för en skrämmande trend. I mina ögon är hon bara en stackars utnyttjad unge, i händerna på en skrupelfri och girig vuxenvärld som mycket väl vet att hon är enkel att hantera. Greta själv vill förstås väl, men att utnämna henne till något slags politisk ledare är helt åt helvete. Att kalla henne betydelsefull och inflytelserik är riktigt obehagligt. Ja, hon har blivit världskänd, men än sen då? Vad betyder det? Att barn försummar sin skolgång för att sitta på rumpan och ägna sig åt meningslösheter? Vem bryr sig om att en massa 12-åringar låter bli skolan, de sitter ändå bara där med sina iphones och tar selfies och surfar sen runt på nätet och spelar datorspel och har inte ändrat sina liv ett skvatt. Stackars hjärntvättade ungar som är vilsna och behöver nåt att hänga upp sig på, jag fattar att de tycker det är kul och spännande, men att de vuxna dras med i samma slags hysteri är mer oroväckande.

Hej, jag längtar efter ett samhälle där vuxna, som kan något, tar tillbaka kommandot. Jag vill att ansvarsfulla vuxna ska tala barn till rätta när ungar sätter igång med vansinniga idéer. I USA låter man till exempel 8-åringar könsoperera sig! Hur sjukt är inte det? En 8-åring vet noll om känslor. En 8-åring har en massa nycker för sig. Precis som en 12-åring och en 16-åring. Det betyder inte att vuxna ska tramsa med. Samtidigt finns nu en risk att barn som tränats för att mörda ska tas emot av ett naivt samhälle där man tror att bara för att en person är minderårig så är denne snäll och mjuk och möjlig att hantera. Det är dessvärre tvärtom. Unga individer kan vara mycket mer brutala än vuxna, just för att barn saknar perspektiv. På det sätt har de mycket gemensamt med psykopater, för deras empati är ännu ej fullt utvecklad.Barn är kapabla att begå fruktansvärda brott, vilket vi också sett prov på, då barn till exempel mördat varandra. Att det svenska samhället aningslöst lallar med medan man likt lamm till slakt är redo att välkomna terrorister i barnskepnad är bortom alla mardrömmar.

Den svenska skolan är ett annat kapitel som skulle kunna ägnas åtskilliga spaltkilometer. Men den är sedan flera decennier ett tydligt exempel på att vuxna har checkat ut. Är man rädd för att kränka de sköra små? Och därför låtit dem bli rena rama monster? Det är så mycket som är fel här att man blir gråtfärdig. Men, don’t get sad, get mad, och sätt sedan igång och göra om och göra rätt.

Vuxna måste återta sin autoritet. Vuxna ska bestämma, punkt slut. Jag vet att jag kanske låter som häxan surtant men då får det vara så. Barn och unga i all ära och visst ska vi respektera dem och inspireras av dem, jag gör det också, men det får vara nån måtta på tokerierna när det kommer till att göra dem till chefer över världen! Jag vill inte att mitt liv ska ligga i händerna på en oerfaren snorunge. Jag vill ha en kunnig expert som talar utifrån vetenskap och forskning. Jag vill ha en sträng husmor som vet hur man städar och varför man ska vaccinera sig, som ger mig tips och råd. Jag har inte levt i över femtio år för att ta råd av förskolebarn och oinformerade fjortisar och jag vill inte heller ha en massa radikaliserade små mördarmaskiner rännande på gatorna i Sverige. Tack, men nej tack.

 

Den nya mansrollen, del 2: Alexander Bard: ”Genusäktenskap är rena helvetet”

 

 

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer