Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Islamisering av Sverige: Konflikträdsla och okunskap bereder väg åt extremister som infiltrerar svensk politik

av | 7 sep, 2018 | Religion

Lästid: 7 minuter

Mitt i slutspurten av valrörelsen går det inte längre att avfärda den hastigt tilltagande islamiseringen av Sverige. Den är konkret och synlig och nu duggar avslöjandena i sällan skådad hastighet. Miljöpartiet, socialdemokraterna, vänstern samt centern är de partier som upplåtit platser till individer och grupperingar som anser att radikal islam bör gå före svensk lag och svenska värderingar. Detta är konsekvensen av ett samhälle där konflikträdsla och feghet kommit att regera. På grund av det har extremismen slagit rot i vår öppna och tillitsfulla demokrati, vars frihetliga principer kommit att utnyttjas i odemokratiska syften. Målet är sharialagar samt ett samhälle som är anpassat efter islam, någonting som Socialdemokraterna som politiskt parti i flera år aktivt arbetat för via sin förening Tro och Solidaritet, vilket avslöjades redan 2014.

Senast ut att blottlägga politisk korruption i islams namn är SVT:s Uppdrag Granskning som idag avslöjar hur miljöpartisten Ali Khalil erbjöd moderaterna i Botkyrka 3000 röster i utbyte mot att moderaterna ser till att församlingen beviljas bygglov till en ny moské. Imamerna och församlingsledarna förklarade i hemlighet att de under fredagsbönen skulle uppmana människor att rösta på moderaterna. Något som skulle kunna ändra spelplanen för det kommande kommunvalet i en av Sveriges största förortskommuner, rapporterar Uppdrag Granskning.

Jag har sammanställt fler iögonfallande incidenter, som visar den massiva islamistiska påverkanskampanj som inte bara i valtider utgör tryck på det svenska samhället. I takt med att allt större andel av befolkningen utövar islam blir dessa påtryckningar svåra att värja sig emot för ett samhälle som tidigare varit förskonat från aggressiv ideologisk påverkan av det här slaget.

Här nedan följer ett axplock av islamiseringsskandaler som synliggjorts på senare tid:

Blekinge: S-politiker petas då han uttryckt att ” islam ska gå före svenska regler”

I Karlshamn har Socialdemokraterna strukit en kandidat från kommunfullmäktigelistan bara dygn före valet, rapporterar 24.blekinge.se. ”Han har sagt saker som att islamska regler är viktigare än svenska regler. Det handlar dels om att kvinnor som vill ta av sig slöjan ska motarbetas på olika sätt”, säger Per-Ola Matsson som är gruppledare för (S) i Karlshamn till P4 Blekinge som var först med att rapportera om nyheten. Mannen har varit medlem i partiet i några år och stod på valbar plats till både kommunfullmäktige, landstinget och riksdagen.

Örebro: Vänsterpolitiker anser att kritik av hederskultur är ”islamofobi”

V-politiker anser att all kritik mot hedersvåld är islamofobisk: ”Jag vill helst inte svara på några politiska frågor”

Den vänsterpartistiska lokalpolitikern i Örebro, Nadja Pasent Awad, har tidigare uttalat sig om att all kritik mot hedersvåld är islamofobisk samt att M och S vilar på en rasistisk grund. Pasent Awad kandiderar till riksdagen i valet på söndag, men till Nyheter Idag uppger hon att hon inte vill svara på politiska frågor. Nyheter Idag kunde i september 2017 rapportera om hur den vänsterpartistiska politikern i Örebro, Nadja Pasent Awad, anser att all kritik mot hedersvåld är islamofobisk. Det var i ett Facebookinlägg i september 2017 som V-politikern Nadja Pasent Awad skrev att ”det går inte att uttala om s.k. ”hedersfrågor” utan att uttala sig orientalistiskt och islamofobiskt”. Pasent Awad har även tidigare skrivit att feminister och antirasister glömmer bort de icke-vita männen i sitt fokus på våldtagna kvinnor och det våld som rättssystemet utsätter dem för.

Malmö: Islamistiska rörelsen Milli Görus får bidrag av kommunen

Islamistiska rörelsen Milli Görus kritiseras för att sprida antisemitism. I Göteborg har organisationen förhindrats från att hyra lokaler. Men i Malmö får den bidrag av kommunen. ”De är i grunden djupt kritiska till väst”, säger Turkietkännaren Paul Levin till tidningen Expressen. När Malmö stad kritiseras blir svaret detta: ”Vi har inte resurser på förvaltningen att sitta och googla och kolla vad någon skrivit eller uttalat. Dessutom skriver de på turkiska. Men jag kan säga att vi är på tårna i de här frågorna”, säger Frida Trollmyr, socialdemokratisk politiker i Malmö Stad. ”Vårt system bygger på tillit”.

Göteborg: Aktiv S-politiker spred lögner på arabiska

Flera aktiva S-politiker har spridit lögner om M och SD på arabiska på sociala medier i årets valrörelse. En av dem, Janna Atta Ibrahim, satt tills nyligen i stadsdelsnämnden Västra Hisingen i Göteborg och försvarade spridningen. ”Moderaterna och Sverigedemokraterna är emot allt som handlar om islam. De har lite hat mot muslimer”, sa hon till Expressen. Efter intervjun fick Atta Ibrahim lämna sin post. Men skadan är redan skedd. Den arabiska propagandan har spridits via sociala medier till tusentals arabisktalande, både i Sverige och i utlandet. Mer om detta kan du läsa hos Rebecka Weidmo Uvell: Socialdemokraterna ljuger på arabiska.

Solna: Centerpartistiska nämndemän stöttar sharialagar

Den 5 mars 2018 uppdagades att en av nämndemännen, centerpartisten Ebtisam Aldebe, hade dömt i ett misshandelsmål enligt sharialagar, alltså då till den misshandlade kvinnans nackdel eftersom mannen ansågs av bättre familj och konflikten borde lösts utanför domstolen. Aldebe hade också dömt i flera migrationsmål gällande kristna konvertiter, trots att hennes make var uttalat kritisk mot att muslimer blir kristna i Sverige och sedan söker asyl. Några år tidigare sade Ebtisam Aldebe i SVT:s Rapport att hon var positiv till att införa delar av sharialagen i Sverige för att hjälpa muslimer i deras vardagsliv. Centerpartiet uteslöt därefter de två nämndemännen i Solna tingsrätt.

Nykterhetsrörelsen: En plattform för islamister

IOGT – NTO; en del av Ibn Rushd-sfären

Flera medlemmar inom Nykterhetsrörelsen har på den senaste tiden vittnat om hur de blivit trakasserade och blockerade av IOGT-NTO:s interna Facebook grupp, skrev Ledarsidorna den 22 juni 2018. Detta på grund av att personer ifrågasatt hållningen gentemot könssegregation på Ungdomens nykterhetsförbunds (UNF:s) ungdomsläger, flicka i hijab på omslaget i medlemstidningen och att UNF deltagit på Muslimska familjedagarna. IOGT-NTO och UNF har utvecklats till att mer och mer bli en del av Ibn Rushd-sfären. Muslimska Familjedagarna är ett arrangemang som årligen attraherar 5000 besökare. Muslimska Familjedagarna organiseras av studieförbundet Ibn Rushd, stiftelsen Islamiska Föreningen i Sverige samt Sveriges Unga Muslimer, SUM.  SUM fick sina bidrag indragna 2017 för att inte respektera demokratins idéer samt ha kopplingar till Muslimska Brödraskapet. SUM blev även återbetalningsskyldiga för tidigare utbetalade bidrag.

Uppsala: Farah fick 40 000 i skadestånd för att hon vägrade ta i hand

Slöj- och diskrimineringsaktivister är viktiga brickor i islamiseringen av Sverige

Ur min egen text: Slöj- och diskrimineringsaktivister är viktiga brickor i spelet om att islamisera Sverige, eftersom dessa utspel syftar till att skapa en känsla av att muslimer är trakasserade, särbehandlade och utstötta i samhället. Offerrollen är tacksam och används som slagträ för att anklaga majoritetssamhället och därmed få fördelar i form av generösa skadestånd, samtidigt som man flyttar gränserna framåt när det gäller att ge islam större inflytande i samhället. Man normaliserar diskriminering och skev syn på kvinnor, män och sexualitet genom detta. Det är frapperande hur Sverige, som säger sig stå för alla människors lika värde, går i denna fälla. Sharialagar är tvärtom extremt diskiminerande och går helt emot vad svenskt rättsväsende står för. Kvinnor diskrimineras och riskerar kroppsbestraffning och död om de bryter mot dessa lagar. Brutala kroppsstraff som lemlästning, piskstraff och avrättning meddelst medeltida metoder står på agendan. Kvinnan är underordnad mannen och är hans ägodel. Hädelse och homosexualitet är andra förseelser som straffas hårt. Listan kan göras lång men dessa exempel är tillräckliga för att visa att sharialagar inte hör hemma i ett civiliserat samhälle.

Hijabupproret: Svenska kändiskvinnor normaliserade slöjförtryck

Vi bör inte glömma några av de största islamistskandalerna i Sverige, nämligen affären Mehmet Kaplan, islamisten som var en av de första kända som infiltrerat Miljöartiet och tagit sig hela vägen till den politiska toppen som bostadsminister i Löfvens regering. Den 14 april 2016 framkom uppgifter om att Kaplan varit på en middag tillsammans med medlemmar från Grå vargarna, en turkisk nyfascistisk och ultranationalistiskorganisation som ligger bakom flera mord och våldsbrott. Därefter tvingades han avgå. Detta har inte hindrat honom från att kräva Sverige på mer pengar i fallskärm. Den förre bostadsministern Mehmet Kaplan (MP) är indragen i en rättslig tvist med Statens tjänstepensionsverk (SPV). Han är beviljad 15 000 kr i månaden från och med maj – men ifrågasätter beslutet och kräver det dubbla. ”Jag borde beviljats garantiunderlaget 30 532 fr.o.m maj 2017”, skrev Mehmet Kaplan i sin överklagan till Förvaltningsrätten.

Och så förstås ”lillkusinen” Yasri Khan. Den 19 april 2016 intervjuade TV4 Nyheterna Yasri Khan (MP), kandidat till partistyrelsen och ordförande för Svenska muslimer för fred och rättvisa, med anledning av Mehmet Kaplans avgång. I samband med intervjun vägrade Khan ta den kvinnliga reportern i hand. Det var för intimt, tyckte han. Därefter tvingades även Khan lämna politiken.

Det kan också vara bra att i detta sammanhang påminna om att socialdemokratiska föreningen Tro och Solidaritet har arbetat hårt för att få in muslimer på riksdagslistor, landstingslistor och kommunala fullmäktigelistor, något som tidningen Expressen avslöjade 29 januari 2014. Socialdemokraterna har i en skriven överenskommelse lovat detta åt Sveriges muslimska råd, SMR. I dokumentet som Expressen 2014 avslöjade fanns också specificerat vilka politiska frågor som S-föreningen Tro och solidaritet skulle hjälpa SMR att få igenom – bland annat lagstiftade muslimska helgdagar och statlig imamutbildning.

Slutligen, kloka ord från forskaren Devin Rexvid ur en text han skrev 2015 

(för sin islamkritik har den kända islamisten Helena Bennaouda försökt peta Rexvid från hans tjänst på Umeå universitet)

…behöver skilja islamkritik från muslimhat. Att kritisera och hata islam behöver inte alls vara problematiskt men att hata och fysiskt angripa muslimer är ett allvarligt problem. Det är muslimhat som borde bekymra ministern och inte islamhat vilket ingår i yttrande- och åsiktsfriheten. Huvudpoängen är sålunda att alla som kritiserar och häcklar islam inte är muslimhatare. Kulturministern behöver påminnas om att medborgare i ett sekulärt samhälle bara är skyldiga att respektera individens rätt till sin tro men inte* själva tron”.

Det finns givetvis många fler exempel på islamiseringen av Sverige. Allt fler slöjbeklädda huvuden på gator och torg, koranskolor, minareter och böneutrop, svenska kyrkans mjäkande och förföljelse av kristna och symbolen korset, skilda badtider och särbehandling av flickor och pojkar i skolor, muslimska friskolor, skuggsamhällen där klaner styr och svensk lag inte gäller… moralpoliser i förorterna, hederskultur som brer ut sig, barnäktenskap och månggifte, företeelser som formligen exploderat i det svenska samhället det senaste decenniet. Och islamistisk infiltrationen i politiken och myndigheterna är det som gör att detta får fortgå – med svenskars goda minne.

På söndag är det val. Då kan din röst avgöra om denna utveckling ska få tillåtas pågå.

(Illustration: Jehander. FOTO: Faksimil Expressen)

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer