Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Islam som ideologi är den gemensamma faktorn bakom extrem förföljelse av kristna i världen”

av | 26 feb, 2019 | Religion

Lästid: 3 minuter

Här i väst ses kristendomen som passé och stereotyper om kristna är att de är vetenskapsmotståndare som tror på sagor. Fördomar är alltid trist, men det är ingenting i jämförelse med vad kristna upplever runt om i världen. Det är inte många som vet att kristna är den grupp som är mest förtryckt och att så många som 245 miljoner kristnas vardag påverkas av att staten, andra religioner och enskilda människor lägger sig i deras liv.

Tittar man på Open Doors World Watch List 2019 finns en gemensam faktor bland många av de länder som utövar extrem förföljelse: islam.Vi har fått höra att islam är en fredlig religion, men går man till källorna finns det en tydlig uppdelning i vi och de, och budskapet att andra religioner än islam inte är önskvärda går inte att missa.

Förtrycket mot kristna tar sig många uttryck. Från mord, tvångskonverteringar genom kidnappning och våldtäkt, kyrkor som bränns eller bombas, hår som klipps av på icke beslöjade kvinnor, våld mot den som lämnar islam, hädelselagar som kan ge döds- eller fängelsestraff. Eller vandalisering av kristnas hem och av kyrkor och det sistnämnda har vi börjat se i Europa.

Det senaste exemplet är S:t Olofskyrkan i Falköping som i helgen pryddes med svastikor och upp och nervända kors samt orden ”dö jude” och ”Hitler”. Den spontana reaktionen för de flesta är nog att det är högerextremister som har varit framme, men låt oss analysera situationen. Varför skulle nazister kludda på en kyrka? De har ju hängt med i snart 100 år och så börjar de plötsligt, runt om i Europa, ge sig på kyrkor på olika sätt. Vore inte moskéer och synagogor det mer logiska målet? Dessutom är det väl höjden av förvirring att skriva ”dö jude” på en kyrka.

Jag tvivlar starkt på att nazister är bekännande kristna, men kristendomen är ändå en del av det svenska kulturarvet och det verkar de ju värdera högt. Så varför förstöra en kyrka? Speciellt en kyrka från 1100-talet med högt kulturellt och historiskt värde. Det är inte logiskt.

En del klotter här i Sverige har kunnat härledas direkt till islam och i några fall till Islamiska Staten. Men hakkorsen då? Antisemitismen är påtaglig i islams källor och undersökningar visar att muslimer har negativa åsikter om judar i högre grad än den allmänna befolkningen. Adolf Hitlers bok Mein Kampf är en bästsäljare än idag i Mellanöstern. Så att svastikorna enbart skulle peka ut nazister är inte korrekt.

För att kunna göra något åt det här måste vi veta vilka som ligger bakom det och då kan vi inte stirra oss blinda på nazistiska grupper när problemet med stor sannolikhet ligger någon annanstans. Men det viktigaste av allt är kanske att vi lär oss skilja på muslimer och islams ideologi så att det går att diskutera det som är problematiskt med det sistnämnda. Och inte bara på grund av kyrkväggar i Sverige utan även för de förföljda kristna världen över som aldrig blir hörda.

Text av skribent som brukar skriva på Inconvenient Observations – engelskspråkig blogg om politik, islam, kristnas situation i världen och annat. Anonym av säkerhetsskäl.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer