Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Irakisk källa: ”IS-frisörernas uppgift var att göra yazidiska flickor attraktiva så de kunde säljas för ett högre pris”

av | 7 mar, 2019 | Terrorism

Lästid: 4 minuter

TV4 har nyligen rapporterat om svenska ”Lisa Andersson”, en IS-hustru som påstår att hon inte sett någon brutalitet mot yazidiska flickor och kvinnor. I TV4-intervjun säger hon att hon ”fått höra” om yazidier men att hon aldrig sett någon och därför inte kunnat hjälpa någon. Enligt sig själv har hon levt ”som hemmafru” i Raqqa i Syrien och drivit en hårsalong från hemmet. ”Större delen av tiden har jag arbetat hemifrån. Jag var en vanlig hemmafru, tog hand om familjen och mina barn”, säger Lisa i intervjun, och vill nu hem till Sverige. Hon hävdar att hon inte är farlig. En källa med god insyn i ett av FN-projekten i Duhok i norra Irak, med fokus på rehabilitering av yazidiska sexslavar, ger dock en helt annan bild: Det finns en tydlig koppling mellan frisörerna och de yazidiska sexslavarna. Det skriver idag den kristna debattören Ulrika Stigsson, som fått uppgifterna direkt från den irakiska källan.

– Jag har pratat med flera hundra sexslavar mellan 2015-2016 och alla gav samma bild. Först blev de kidnappade och sen levde de med sina förövare och blev självdestruktiva. De försökte klippa av sig håret och skada ansiktet för att inte se bra ut inför sina ”ägare”. Vissa flickor försökte även se ut som pojkar och önskade att hellre bli avrättade än tvingas fortsätta som sexslavar. De tänkte att de skulle bli avrättade som andra killar blivit i övre puberteten. När flickorna skulle säljas vidare handlade det om att maximera priset. Vissa flickor blev transporterade till Syrien och andra ställen och fick då åka till frisörerna inom IS, för att fixas och stylas i syfte att se bra ut och bli sålda för ett så högt pris som möjligt”, berättar källan.

– Det som många berättade om var hur de inte bara såldes en gång utan många gånger och varje säljare ville ha ett högt pris och oftast var frisörerna med och fixade även inför nästa försäljning med dessa utsatta flickor. Det fanns speciella marknader för sexslavar, och de flesta köpare var män från Saudi Arabien.

Yazidiflickorna har inte bara blivit traumatiserade genom kidnappning och genom att få se manliga familjemedlemmar avrättade genom halshuggning och sett deras huvuden rulla på marken, utan de har blivit brutalt våldtagna och sålda och våldtagna igen och däremellan ”fixade” för försäljning av sådana som den svenska frisören Lisa Andersson. Yazidierna är demoniserade som folkgrupp av Islam och Haditherna och det finns en berättelse där de kopplas samman med en demon som liknar kung Salomo som gjorde kvinnor gravida. Barnen som föddes är enligt Haditherna förmänskligade demoner som skall bekämpas och dessa anses vara den kurdiska minoriteten yezidier. Denna urgamla folkgrupp, som funnits i tusentals år mellan Eufrat och Tigris i Irakiska Kurdistan, har drabbats av 74 folkmord. De bokstavstroende tar myterna på allvar och en sekt som IS följer Koranen och Haditherna till varje bokstav. När ett folk blir utsatt för 74 folkmord och demoniseras kan inte Sverige bara vara likgiltigt. Trots detta vägrar vår S+MP regering att erkänna det yazidiska folkmordet. Jag skäms för att vara svensk! Det kändes inte heller bra att se Margot Wallström vara bland gästerna när Nobels Fredspris delades ut och fd sexslaven Nadja Mourad fick priset. Hon tackade många länder men inte Sverige! Jag skämdes återigen för att var svensk! Nu är frågan hur Sverige skall agera mot dessa IS-fruar – långtifrån så oskyldiga som de vill framstå…

– Vi vet att många unga flickor såldes många gånger och genom att Lisa varit en av frisörerna så har hon varit extra involverad, säger källan. Hon ljuger mitt framför kameran och journalisten är dåligt påläst och ställer inga frågor om detta! Sexslavarna skulle vara attraktiva och gjordes i ordning och blev sedan sålda i Raqqa, Dayr az-Zawr och Mousel.

Vad är straffet för att vara en del i denna terrorstat? 5000 flickor blev kidnappade och sexslavar under IS. Många mördades efter att de förbrukats. I ett sista illdåd ska IS ha mördat 50 yazidiska sexslavar och lämnat deras avhuggna huvuden i soptunnor, enligt källor till Daily Mail. Att aktivt verka för att små flickor blir sålda till högstbjudande och förnedras, våldtas och många gånger också slutligen mördas av vidriga män och kvinnor som hjälpt till med sina tjänster? Hittills har ingen blivit dömd av de återvändande IS-terroristerna i Sverige. Därför ser jag ingen anledning till att någon skall få återvända och leva som vanligt här i vårt land. Vi svenskar måste våga säga och ropa ut. Inga manliga och kvinnliga terrorist jihadister på våra gator!

ULRIKA STIGSSON

Ulrika Stigsson är kristen samhällsdebattör

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer