Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Intervjuad i Expressen

av | 6 aug, 2017 | Blogg

Lästid: 2 minuter

Idag är det ett stort porträtt i Expressen av mig och jag är nöjd med hur det blev och att jag fick förklara hur jag tänker och vad jag står för. Det är mycket reporterns förtjänst. Jag skulle faktiskt vilja säga att ska man bli respektfullt bemött och lyssnad på så är Karin Sörbring som intervjuade mig en fantastisk journalist som gör ett kanonjobb. Hon är påläst, kunnig, artig och vänlig. Hon är inte sensationslysten eller har en dold agenda utan är faktiskt något så ovanligt som en old school-journalist som är mån om att sakligt beskriva och skildra. Hon väjer inte för känsliga frågor men hon kan konsten att ställa dem med ett öppet sinne. Jag tycker det blev ett bra porträtt där jag förklarar hur jag tänker. Det heter ibland att om intervjupersonen är nöjd så har journalisten gjort ett dåligt jobb, men det där är ett slags vulgärskrivning tycker jag, som går ut på att man till varje pris ska vinkla till materialet så det blir snaskigt och snuskigt. Personligen tycker jag det är mer intressant att läsa om människor på ett genuint sätt. Karin är genuin. Hon är seriös. Det gillar jag. Så försöker jag också arbeta som journalist.

Och så vill jag vara ärlig. Jag tror inte på skönmålningar av verkligheten. Jag ser samhället som en stor familj, och just nu är Sverige i mina ögon (även andras, vet jag) en problemfamilj där det är massa strul. Det krävs sunt förnuft och massa arbete för att rätta till det som inte fungerar. Då kan inte föräldrarna, de ytterst ansvariga, lämna familjen vind för våg. Det är det som sker nu. Kanske måste barnen få andra förmyndare snarast. 🙂

Hursom, tack Karin och tack fotograf Olle Sporrong för de fina bilderna! Sånt är ju också viktigt, att man känner sig bekväm med hur man blir fotograferad – och Olle var väldigt skicklig.

Min senaste bok Vapendragerskan kan du köpa till exempel på Bokus eller på Adlibris.

 

********

Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Blir glad för varje liten slant! Största tacken på förhand! Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer