Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Integrationen hade lyckats bättre om Sverige ställt stenhårda krav på invandrare från början

av | 14 jun, 2018 | Debatt

Lästid: 4 minuter

Det cirkulerar just nu en video på Facebook där en man vid namn Mufassil Islam ifrågasätter varför man åker till ett land som skiljer sig så milsvida från sitt eget och sedan gnäller över medborgarnas livsstil. Han ställer en mängd frågor om varför man till exempel väljer att bosätta sig någonstans där kvinnorna är fria och likvärdiga männen, när man inte anser det själv. Han avslutar varje påstående med frågan: ”Why do you come?” Ja, det finns en anledning att fråga sig detta. Det finns bevisligen många invandrare som frivilligt väljer att söka sig till just Sverige. Varför väljer de ett samhälle med diametralt motsatta värderingar än sina egna, och kräver att Sverige dessutom anpassar sig till dessa? Kring dessa frågeställningar resonerar idag författaren och krönikören Eva-Lisa Dezmin.

Why do you come if you don''t respect our ways ?

Posted by Mufassil Islam on Saturday, May 26, 2018

Muffasil Islam ifrågasätter vidare varför man väljer att stanna i ett land som man föraktar så mycket. Säg att det var krig i Sverige och folk valde att fly runt halva jordklotet till ett land med en kultur och traditioner som i princip är de motsatta från den vi är vana vid. Lek med tanken att det här landet välkomnade de svenska flyktingarna med öppna armar, gav dem mat och tak över huvudet, samt alla möjligheter att komma in i samhället. Men svenskarna vägrade att anpassa sig och började istället kräva av det nya landet att befolkningen skulle rätta sig efter det västerländska sättet att leva på. Man krävde att män och kvinnor skulle vara lika mycket värda, att kvinnor fick gå lättklädda, att det skulle byggas kyrkor och lite senare att det skulle ringa i klockorna varje söndag. Bara för att ta några exempel.
Ovanstående hade inte ens varit genomförbart i många av de här länderna. I bästa fall hade svenskarna blivit hemskickade, men mest troligt fängslade och i värsta fal till och med avrättade.

Större delen av problemen vi ser idag handlar just om integrationen (som är extremt misslyckad) och det hade egentligen aldrig behövt bli ett dilemma om vi bara varit stenhårda med att folk som kommer hit får rätta sig efter vårt sätt att leva. Vad de gör i sina egna hem är deras ensak så länge de följer lagarna, men samhället ska aldrig någonsin tvingas anpassa sig till en minoritets krav på att bli särbehandlade.
För att ytterligare spä på integrationsproblemen har vi DO, dit den man som känner sig kränkt för att ha tvingats skaka hand med en kvinna, kan vända sig för att få ersättning för sveda och värk. Likaså kan den kvinna som inte får bära sin slöja på jobbet, vända sig hit och få kompensation för att hon tvingats rätta sig efter samma regler som alla andra.
Vem tror på allvar att vi någonsin får en lyckad integration med det här slapphänta förhållningssättet till dem som kommer hit? Det hade varit en helt annan sak om svenskarna stått på sina bara knän och bönfallit asylmigranterna att komma hit. Då hade jag också förstått att man ville göra allt som stod i sin makt för att de skulle ”känna sig som hemma”. Men, dessa människor valde själva att ta sig över flertalet säkra länder för att komma hit. Då är väl anpassning det minsta man kan begära?

Muffasil Islams video borde främst ses av alla som fortfarande anser att vi som bott här i generationer ska tvingas anpassa oss till flyktingars krav på särrättigheter. Och till er som tycker att de ”otrogna” ska lära sig att följa era regler trots att ni själva valt att bosätta er i ”de otrognas land”, undrar jag: Om ni inte kan respektera vårt sätt att leva, varför kommer ni hit? Och om ni vantrivs för att ni måste acceptera detta, varför stannar ni kvar? Jag kan bara komma på ett enda logiskt svar på de frågorna, men jag låter det stanna vid tanken, för kanske förenklar det slutledningsförmågan även för den som inte begrundat detta närmare.
Jag lovar i alla fall att jag aldrig någonsin kommer att anpassa mig efter ett medeltida sätt att leva på, aldrig någonsin så länge jag lever. Och skulle jag en dag förlora förståndet och vilja göra det, kommer jag givetvis att sätta mig på första bästa flyg till ett sådant land och rätta mig efter deras sätt att leva på.
I klarspråk heter detta beteende att ta seden dit man kommer.
Det är hög tid för den som kräver särrättigheter att komma ihåg det.

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin, 47, är författare och bor med sin man och två hundar i Lycksele. Hon är även delägare i det nystartade förlaget DareMe Publishing. Hennes nya bok Guessing game köper du här. 

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer