Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Integration: 9000 personliga tränare finnes

av | 23 maj, 2018 | Hälsa

Lästid: 2 minuter

Nya tider kräfva nya kreativa lösningar. Jag serverar nu en av de djärva, men icke desto mer logiska: Skippa den långsökta gymnasieamnestin för vuxna afghaner och låt dessa unga, starka, muskulösa män bli personliga tränare åt svenska pensionärer! Tänk att det finns 9000 outnyttjade resurser som i skrivande stund bara ligger på diverse soffor och förfars. Många av dessa afghanska ensamkommande män har redan försetts med gymkort och klippkort på badhus av den svenska staten, vilket gör att de nu borde vara i god fysisk kondition. Varför inte ta tillbaka lite av denna investering, och samtidigt gynna de äldre, som behöver hjälp på traven med att få igång goda kontinuerliga motionsvanor? Sverige, innovationernas vagga, bör försöka skapa nya integrationsmodeller som ger internationellt gehör.

En win-win-situation där de äldres ensamhet bryts, motion erhålls och dumheter förhoppningsvis förebyggs. En enkel PT-peng – PT-bidrag! – skulle kunna utgå, mot vilken våra afghanska nysvenskar skulle kunna utveckla sina idrottsliga kunskaper ytterligare, och så småningom även kunna bli friskvårdscoacher, idrottslärare och varför inte jogginginstruktörer.

Strandhäll vet inte ens själv vilken genial idé hon lanserat ett embryo till. Kanske kan detta verkligen bli den fråga som vänder socialdemokraternas kräftgång till framgång. Några afghanska PT-stjärnor borde rentav anställas i Rosenbad så att de stillasittande politikerna kunde få röra på sina stela, bekväma, sitfläsktyngda kroppshyddor. Tack Annika Strandhäll!

 

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer